• Informatie

HP DeskJet 310-, 410-printers - Eerste keer printer instellen

Dit document is van toepassing op HP Ink Tank 310, 315, 318, 319, Wireless 410, 415, 418 en 419 printers.
Om een printer gereed te maken voor gebruik, doet u het volgende: haal de printer en al het verpakkingsmateriaal uit de doos, steek de stekker van het netsnoer in het stopcontact, vul de inktreservoirs, plaats de printkoppen, plaats papier in de invoerlade, lijn de printkoppen uit, vul het inktsysteem en installeer de printersoftware.
opmerking:
Als u de printersoftware zoekt, gaat u naar:

Stap 1: De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal.
  1. Haal de printer uit de doos.
  2. Verwijder alle tape aan de buitenzijde van de printer.
    Afbeelding : De tape verwijderen
    De tape en het verpakkingsmateriaal aan de buitenzijde van de printer verwijderen
  3. Open de klep aan de buitenkant.
    Afbeelding : De klep aan de buitenkant openen
    Klep aan de buitenkant openen
  4. Verwijder de tape en het verpakkingsmateriaal onder de toegangsklep voor printkoppen.
    Afbeelding : De tape en het verpakkingsmateriaal onder de toegangsklep voor printkoppen verwijderen
    Het verpakkingsmateriaal verwijderen
  5. Open de toegangsklep voor printkoppen en verwijder de tape en het verpakkingsmateriaal aan de binnenzijde van de printer.
    Afbeelding : De tape en het verpakkingsmateriaal uit de printer verwijderen
    De printer uit de doos halen
  6. Sluit de toegangsklep voor de printkoppen en de klep aan de buitenkant.
  7. Plaats de printer op een plat oppervlak op de plek waar u de printer wilt gaan gebruiken.
      Afbeelding : De printer op een vlakke ondergrond plaatsen
      Afbeelding: De printer op een vlakke ondergrond plaatsen
    1. Vlakke ondergrond
    2. Ongelijk oppervlak
  8. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en steek de stekker van het netsnoer in een stopcontact.
      let op:
    Sluit nu nog geen USB-kabel aan.
    Afbeelding : Het netsnoer aansluiten
    Het netsnoer aansluiten
  9. Zet de printer aan.
    opmerking:
    Het kan 15 seconden duren tot de printer is ingeschakeld.
    Afbeelding : De printer inschakelen
    De printer inschakelen

Stap 2: De inktreservoirs vullen

Vul de inktreservoirs met inkt uit de inktflessen die in de doos bij uw printer zijn meegeleverd.
opmerking:
Houd rekening met het volgende als u inktflessen hanteert:
  • Houd de inktflessen uit de buurt van kinderen.
  • Open de inktflessen alleen wanneer u een inktreservoir wilt bijvullen.
  • Bewaar de inktflessen rechtopstaand op een koele, droge plek.
  1. Open het deksel van het inktreservoir en haal de dop van het zwarte reservoir.
    Afbeelding : Het inktreservoir openen en de dop van het zwarte tank reservoir verwijderen
    De dop verwijderen
  2. Verwijder de dop van de fles met zwarte inkt en trek aan het lipje om de verzegeling te verbreken.
    Gooi de verzegeling voorzichtig weg.
    Afbeelding : De dop van de fles verwijderen en de verzegeling weggooien
    De dop en verzegeling verwijderen
  3. Draai de dop weer op de fles en open het deksel.
    Afbeelding : De dop op de fles draaien en het deksel openen
    De dop weer vastdraaien en fles openen
  4. Houd de fles ondersteboven en plaats de fles met zwarte inkt op de tuit van het reservoir.
  5. Duw de fles voorzichtig omlaag en laat de inkt in het inktreservoir leeglopen. Vul het inktreservoir tot aan vullijn.
    Als de fles niet vanzelf leegloopt, verwijdert u de fles en plaatst u deze opnieuw op de tuit van het reservoir. Knijp niet in de fles.
    Afbeelding : Het reservoir voor de zwarte inkt vullen
    Inkt laten weglopen
  6. Wanneer het reservoir met zwarte inkt is gevuld, trekt u de fles recht omhoog.
    Sluit het deksel van de inktfles, zet de fles rechtop neer en duw de dop van het inktreservoir op zijn plek.
    Afbeelding : De dop weer op het inktreservoir zetten
    De dop terugzetten
  7. Herhaal de voorgaande stappen om de andere inktreservoirs te vullen.
      let op:
    Vul de inktreservoirs niet tot hoger dan de vullijn. Bewaar eventueel overgebleven inkt op een koele, droge plaats.
  8. Sluit het deksel van het inktreservoir.
    Afbeelding : Het deksel van het inktreservoir sluiten
    Het deksel van het inktreservoir sluiten

Stap 3: De printkoppen installeren

Installeer de printkoppen die in de doos bij uw printer zijn meegeleverd.
  1. Open de verpakking en verwijder de printkoppen.
    Afbeelding : De printkoppen uit de verpakking halen
     Printkoppen uit de verpakking halen
  2. Trek de oranje taps recht omhoog om ze van de bovenkant van de printkoppen te verwijderen.
    Afbeelding : De oranje taps eruit trekken
    Aan de oranje taps trekken
  3. Trek aan de lipjes om de tape van de contactpunten van de printkop te verwijderen.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Plaats de beschermende tape niet terug op de contactpunten. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De tape verwijderen van de contactpunten van de printkop
    De tape verwijderen
  4. Terwijl de printer is ingeschakeld, opent u de klep aan de buitenkant en vervolgens de toegangsklep voor de printkoppen.
    De printkopwagen verplaatst zich naar het midden van de printer.
    Afbeelding : Toegang tot de printkopwagen
    Toegang tot de printkopwagen
  5. Duw de blauwe vergrendeling van de printkopwagen voorzichtig omlaag.
    De blauwe vergrendeling van de printkopwagen wordt geopend.
    Afbeelding : De blauwe vergrendeling van de printkopwagen omlaag duwen
    De vergrendeling van de printkopwagen openen
  6. Schuif de printkop in een licht opwaartse hoek in de lege sleuf en druk voorzichtig op de printkop tot deze op zijn plaats vastklikt.
    • Plaats de zwarte printkop in de rechtersleuf.
    • Plaats de driekleurenprintkop in de linkersleuf.
    Afbeelding : De zwarte en driekleurenprintkoppen plaatsen
    De printkoppen plaatsen
  7. Sluit de blauwe wagenvergrendeling door er stevig op te drukken tot de vergrendeling op zijn plaats vastklikt.
    Afbeelding : De blauwe wagenvergrendeling sluiten
    De vergrendeling sluiten
      let op:
    Open de blauwe wagenvergrendeling niet meer nadat u de printkop hebt geplaatst, tenzij u nieuwe printkoppen installeert of de printer over een lange afstand wilt verplaatsen.
    Open de wagenvergrendeling niet
  8. Sluit de toegangsklep voor de printkoppen.
    Het P-lampje op het bedieningspaneel begint te knipperen.
    Afbeelding : Knipperend P-lampje
    Knipperend P-lampje
  9. Sluit de klep aan de buitenkant.
    Afbeelding : De klep aan de buitenkant sluiten
    De klep aan de buitenkant sluiten

Stap 4: Papier in de invoerlade plaatsen

Plaats gewoon papier in de invoerlade nadat u de printkoppen hebt geplaatst.
  1. Til de invoerlade omhoog.
    De invoerlade omhoog trekken
  2. Schuif de papierbreedtegeleider helemaal naar links.
    De papierbreedtegeleider naar links schuiven
  3. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade, schuif de stapel papier naar beneden totdat ze niet verder kan en schuif de papierbreedtegeleiders tegen de rand van het papier.
    Plaats papier en schuif de geleider naar rechts
  4. Trek de uitvoerlade naar buiten en til het verlengstuk van de uitvoerlade omhoog.
    De uitvoerlade en het verlengstuk van de uitvoerlade naar buiten trekken
opmerking:
Selecteer de juiste instellingen voor papierformaat en papiersoort op de computer voordat u afdrukt.

Stap 5: De printkoppen uitlijnen en het inktsysteem vullen

Voor een optimale afdrukkwaliteit moeten de printkoppen worden uitgelijnd. Na de uitlijning start de printer het proces om het inktsysteem te vullen.
  1. Houd de knop Hervatten op het bedieningspaneel van de printer 3 seconden ingedrukt.
    De uitlijning start wanneer de knipperende P verandert in een knipperende A.
    Er wordt een uitlijningspagina afgedrukt.
    opmerking:
    De uitlijningspagina bevat mogelijk een kleine vlek of veeg onderaan de pagina. Dat is normaal tijdens de eerste installatie van de printer.
    Afbeelding : De knop Hervatten ingedrukt houden
    De knop Hervatten ingedrukt houden
  2. Open de scannerklep.
  3. Plaats de uitlijningspagina met de bedrukte zijde omlaag tegen de rechterbenedenhoek van de scannerglasplaat en sluit de scannerklep. Plaats de pagina volgens de richtlijnen rondom de glasplaat.
    Afbeelding : De uitlijningspagina op de glasplaat van de scanner plaatsen
    Printeruitlijning
  4. Sluit de scannerklep.
  5. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop Start kopiëren, kleur .
  6. Wanneer de uitlijning is voltooid, verandert de A op het bedieningspaneel in een 0.
    Afbeelding : Uitlijning voltooid
    Uitlijning voltooid

Stap 6: De printersoftware installeren

Download de nieuwste versie van de printersoftware van: