• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP Smart Tank 450 Printers - Draadloze printer instellen (Mac)

Dit document is van toepassing op Mac-computers en de HP Smart Tank Wireless 450, 455 en 457 printers.
Als u de HP printer wilt instellen op een draadloos netwerk (Wi-Fi), herstelt u de draadloze instellingen van de printer naar de fabrieksinstellingen, installeert u het printerstuurprogramma en de software en stelt u de draadloze verbinding in.

Stap 1: De installatie voorbereiden

Voordat u de printersoftware installeert en verbinding maakt met het draadloos netwerk, controleert u de vereisten, schakelt u de computer en de router in en stelt u de printer in.
  1. Om uw printer in een draadloos netwerk te gebruiken, hebt u de volgende items nodig:
    • Een computer verbonden met het draadloos netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedband-internet aan, zoals kabel of DSL, voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden.
  3. Stel de printer in, plaats papier in de invoerlade en installeer de inktcartridges. Voor meer informatie over het instellen van de printer, gaat u naar Eerste keer instellen van de printer.
  4. Schakel de printer in en plaats deze dicht bij de computer en binnen het bereik van de router tijdens de installatieprocedure.
  5. Koppel indien nodig alle USB-kabels los van de printer.

Stap 2: Standaardinstellingen voor draadloze communicatie op de printer herstellen

Reset de draadloze instellingen op de printer zodat de verbinding met succes wordt voltooid.
  1. Controleer op het bedieningspaneel van de printer of het lampje voor draadloze communicatie knippert en het aan/uit-lampje helder brandt. Als het lampje niet helder brandt, drukt u op de aan/uit-knop om de printer uit de slaapstand te halen.
  2. Als het draadloos-lampje niet knippert, houd u de knop Draadloos en de knop Annuleren tegelijkertijd ingedrukt gedurende 3 seconden.
    Het lampje Draadloos knippert. Herhaal deze stappen als het lampje voor draadloze communicatie niet knippert.
  3. Ga onmiddellijk verder naar de volgende stap om de software te installeren. U hebt ongeveer 120 minuten om de software-installatie te voltooien met behulp van de functie HP Auto Wireless Connect.

Stap 3: De software en het printerstuurprogramma installeren

Start op de computer waarmee u wilt afdrukken, het HP printerstuurprogramma en de softwareinstallatie.
  1. Ga naar 123.hp.com/ST450 en klik op Downloaden.
  2. Open de map Downloads in het Mac-dock en klik op het bestand HP Easy Start om de installatie te starten.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van de software te voltooien.
    • Als HP Easy Start meerdere printers vindt, selecteert u de printer die u wilt installeren en gaat u verder met de instructies op het scherm.
    • Als HP Easy Start uw printer niet kan vinden, volgt u de instructies op het scherm om uw printer met het netwerk te verbinden.
      Als het installatieprogramma uw printer nog steeds niet kan vinden, gaat u naar Printer niet gevonden tijdens de netwerkstuurprogramma-installatie (Mac).
  4. Ga terug naar 123.hp.com in uw webbrowser om de printerregistratie en -activatie te voltooien.

Veelgestelde vragen

Bekijk deze veelgestelde vragen over het instellen van de draadloze netwerkverbinding.