• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP Smart Tank 450 printers - Draadloze printer instellen (Windows)

Dit document is van toepassing op computers met Windows en de HP Smart Tank Wireless 450, 455 en 457 printers.
Installeer de printerstuurprogramma's en andere software voor de printer voor gebruik in een draadloos netwerk. Als er meerdere pc's in het netwerk aanwezig zijn, installeert u de software op elke pc die de printer zal delen.

Stap 1: De installatie voorbereiden

Voordat u de printersoftware installeert en verbinding maakt met het draadloos netwerk, controleert u de vereisten, schakelt u de computer en de router in en stelt u de printer in.
  1. Om uw printer in een draadloos netwerk te gebruiken, hebt u de volgende items nodig:
    • Een computer verbonden met het draadloos netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedband-internet aan, zoals kabel of DSL, voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden.
  3. Stel de printer in, plaats papier in de invoerlade en installeer de inktcartridges. Voor meer informatie over het instellen van de printer, gaat u naar Eerste keer instellen van de printer.
  4. Schakel de printer in en plaats deze dicht bij de computer en binnen het bereik van de router tijdens de draadloze installatie.

Stap 2: Standaardinstellingen voor draadloze communicatie op de printer herstellen

Reset de draadloze instellingen op de printer zodat de verbinding met succes wordt voltooid.
  1. Controleer op het bedieningspaneel van de printer of het lampje voor draadloze communicatie knippert en het aan/uit-lampje helder brandt. Als het lampje niet helder brandt, drukt u op de aan/uit-knop om de printer uit de slaapstand te halen.
  2. Als het draadloos-lampje niet knippert, houd u de knop Draadloos en de knop Annuleren tegelijkertijd ingedrukt gedurende 3 seconden.
    Het lampje Draadloos knippert. Herhaal deze stappen als het lampje voor draadloze communicatie niet knippert.
  3. Ga onmiddellijk verder naar de volgende stap om de software te installeren. U hebt ongeveer 120 minuten om de software-installatie te voltooien met behulp van de functie HP Auto Wireless Connect.

Stap 3: De printersoftware installeren

Start de software-installatie op de computer waarvandaan u wilt afdrukken en download en installeer vervolgens de HP printerdriver met volledige functionaliteit. Deze bevat de printerstuurprogramma's voor draadloos afdrukken evenals de HP Printer Assistant software voor het scannen en andere printerbeheerfuncties.
  1. Koppel alle USB-kabels los van de printer.
  2. Ga naar 123.hp.com/ST450 en klik vervolgens op Downloaden om HP Easy Start te downloaden en uit te voeren.
  3. Wanneer u wordt gevraagd om uw printer te selecteren, klikt u op Mijn printer wordt niet weergegeven.
    Afbeelding : Klikken op Mijn printer wordt niet weergegeven
    Klikken op Mijn printer wordt niet weergegeven
  4. Klik op Doorgaan en selecteer vervolgens een Draadloos netwerk (indien van toepassing).
    Afbeelding : Draadloos netwerk (indien van toepassing) selecteren
    Draadloos netwerk (indien van toepassing) selecteren
  5. Klik op Doorgaan en volg de prompts op het scherm om uw printer te installeren op een draadloos netwerk.
    opmerking:
    Als de download mislukt, gaat u naar HP Klantenondersteuning - Software en Drivers downloaden, voer uw printermodel in als u hierom wordt gevraagd en controleer of de versie van het besturingssysteem correct is. Klik onder Driver-Productinstallatiesoftware op Downloaden naast de driver met volledige functionaliteit en volg de instructies op het scherm om HP download en -installatiehulp te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Bekijk deze veelgestelde vragen over het instellen van de draadloze netwerkverbinding.