HP OfficeJet 6960 en 6970 printers - Draadloze printer instellen (Windows)

Dit document is bedoeld voor HP OfficeJet 6962 printers en OfficeJet Pro 6960, 6968, 6970, 6974, 6975 en 6978 All-in-One printers.
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, sluit u de printer aan op het netwerk en installeert u het printerstuurprogramma en de software via de website van HP. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.

Stap 1: De installatie voorbereiden

Voordat u de printer in uw draadloos netwerk installeert, noteert u de netwerknaam en het wachtwoord en schakelt u de router, printer en computer in.
opmerking:
Als u het netwerkwachtwoord wilt vinden, gaat u naar De WEP- of WPA-sleutel of -wachtwoord van het draadloos netwerk zoeken.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID (Service Set Identifier).
    • Netwerkwachtwoord: Het wachtwoord wordt ook wel de WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode genoemd.
    • Een computer verbonden met uw draadloze netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedband-internet aan, zoals kabel of DSL, voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden. Schakel de printer in en plaats deze tijdens de installatieprocedure dicht bij de computer en binnen het bereik van de router.
  3. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten.

Stap 2: Verbinding maken met het draadloos netwerk

Verbind de printer met uw netwerk met de wizard Draadloos instellen zodat het installatieprogramma van HP de printer kan zoeken tijdens de installatie.
  1. Veeg op het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer omlaag om het dashboard te openen en raak het pictogram Draadloos aan.
  2. Raak het pictogram Installatieaan.
  3. Raak eerst Draadloze instellingen en vervolgens Wizard Draadloos instellen aan.
    Afbeelding: Weergave van instellingen voor draadloze communicatie
  4. Raak de naam van uw netwerk in de lijst met beschikbare netwerken aan en druk op OK.
    Afbeelding: Netwerknamen
  5. Als de naam van uw netwerk niet in de lijst voorkomt, raakt u Nieuwe netwerknaam invoeren aan en volgt u de instructies op het scherm om uw netwerknaam te voeren.
  6. Typ de WEP- of WPA-sleutel (netwerkwachtwoord) wanneer dit wordt gevraagd en raak vervolgens Gereed aan.
    Er wordt een overzichtscherm weergegeven. Raak OK aan om terug te keren naar het beginscherm.
    opmerking:
    Als er een verbindingsfoutbericht wordt weergegeven, controleert u of u de hoofdletters en kleine letters van de netwerknaam en het wachtwoord juist hebt getypt. Volg de aanwijzingen om de gegevens nogmaals in te voeren.

Stap 3: De driver downloaden en installeren

Download en installeer de meest recente versie van het volledige softwarepakket van uw printer vanaf de website van HP.
Als er een scherm Auto Wireless Connect wordt weergegeven tijdens de installatie, kunt u dit gebruiken om de draadloze installatie te voltooien. Volg anders de stappen in de software-installatie om de installatie te voltooien.
opmerking:
Als een alternatieve methode om de software te downloaden, kunt u de installatie-cd gebruiken.
  1. Selecteer uw printer in de volgende lijst:
  2. Voer het modelnummer van uw printer in en klik op Start.
  3. Klik op Downloaden en klik vervolgens op Openen, Opslaan of Uitvoeren in de vensters die worden weergegeven om het stuurprogramma te downloaden op uw computer.
  4. Dubbelklik op het stuurprogrammabestand in de downloadbalk van uw browser of in de map Downloads op de computer om de stuurprogramma-installatie te starten.
    Afbeelding : Voorbeeld van het HP stuurprogrammabestand in de downloadbalk van een browser
    Voorbeeld van het HP stuurprogrammabestand in de downloadbalk van de browser
    Afbeelding : Voorbeeld van het HP stuurprogrammabestand in de map Downloads van een computer
    Voorbeeld van het HP stuurprogrammabestand in de map Downloads van de computer
  5. Volg de instructies op het scherm om het instellen van de verbinding en de installatie van het stuurprogramma te voltooien.
  6. Ga terug naar 123.hp.com in uw webbrowser om de printerregistratie en -activatie te voltooien.

Veelgestelde vragen

Bekijk deze veelgestelde vragen over het instellen van de draadloze netwerkverbinding.