• Informatie
    CORONAVIRUS (COVID10) Impact:

door de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus hebben we momenteel langere wachttijden aan de telefoon. Wij raden U aan om onze digitale oplossingen te proberen zoals de Virtuele Agent en onze Diagnostics tools. Op die manier bent u sneller geholpen. Instant Ink klanten verwijzen wij naar instantink.com. Daar worden de meeste van uw vragen beantwoord.

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP OfficeJet 6960 en 6970 printers - Draadloze printer instellen (Mac)

Dit document is van toepassing op HP OfficeJet 6962 and OfficeJet Pro 6960, 6968, 6970, 6974, 6975 en 6978 All-in-One printers en Mac-computers.
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, sluit u de printer aan op het draadloos netwerk en installeert u het printerstuurprogramma en de software via de website van HP. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.

Stap 1: De installatie voorbereiden

Voordat u de printer in uw draadloos netwerk installeert, noteert u de netwerknaam en het wachtwoord en schakelt u de router, printer en computer in.
opmerking:
Als u het netwerkwachtwoord nodig hebt, gaat u naar Uw Draadloos WEP, WPA, WPA2-wachtwoord zoeken.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID (Service Set Identifier).
    • Netwerkwachtwoord: Het wachtwoord wordt ook wel de WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode genoemd.
    • Een computer verbonden met uw draadloze netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedband-internet aan, zoals kabel of DSL, voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden. Schakel de printer in en plaats deze tijdens de installatieprocedure dicht bij de computer en binnen het bereik van de router.
  3. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten.

Stap 2: Verbinding maken met het draadloos netwerk

Verbind de printer met uw netwerk met de wizard Draadloos instellen zodat het installatieprogramma van HP de printer kan zoeken tijdens de installatie.
  1. Veeg op het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer omlaag om het dashboard te openen en raak het pictogram Draadloos aan.
  2. Raak het pictogram Installatieaan.
  3. Raak eerst Draadloze instellingen en vervolgens Wizard Draadloos instellen aan.
    Afbeelding: Weergave van instellingen voor draadloze communicatie
  4. Raak de naam van uw netwerk in de lijst met beschikbare netwerken aan en druk op OK.
    Afbeelding: Netwerknamen
  5. Als de naam van uw netwerk niet in de lijst voorkomt, raakt u Nieuwe netwerknaam invoeren aan en volgt u de instructies op het scherm om uw netwerknaam te voeren.
  6. Typ de WEP- of WPA-sleutel (netwerkwachtwoord) wanneer dit wordt gevraagd en raak vervolgens Gereed aan.
    Er wordt een overzichtscherm weergegeven. Raak OK aan om terug te keren naar het beginscherm.
    opmerking:
    Als er een verbindingsfoutbericht wordt weergegeven, controleert u of u de hoofdletters en kleine letters van de netwerknaam en het wachtwoord juist hebt getypt. Volg de aanwijzingen om de gegevens nogmaals in te voeren.

Stap 3: De driver downloaden en installeren

Download en installeer de meest recente versie van het volledige softwarepakket van uw printer vanaf de website van HP.
Als er een scherm Auto Wireless Connect wordt weergegeven tijdens de installatie, kunt u dit gebruiken om de draadloze installatie te voltooien. Volg anders de stappen in de software-installatie om de installatie te voltooien.
  1. Zet de printer aan.
  2. Als uw printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppel de kabel dan los van de computer.
  3. Selecteer uw printer in de volgende lijst:
  4. Selecteer een methode om het printermodel te identificeren als hierom wordt gevraagd en volg de instructies op het scherm om naar de downloadpagina te gaan.
  5. Klik afhankelijk van de weergegeven optie op Downloaden naast HP Easy Start of naast het stuurprogramma met volledige functionaliteit.
  6. Open de map Downloads in het Mac-dock en klik op het bestand HP Easy Start of het bestand .dmg met het stuurprogramma met volledige functionaliteit om de installatie te starten.
  7. Volg de instructies op het scherm om de printerverbinding in te stellen en de software te installeren.
  8. Wanneer u wordt gevraagd door het installatieprogramma, klikt u op Printer toevoegen om een afdrukwachtrij te maken op de Mac.
    Het venster Toevoegen wordt geopend.
  9. Klik op de naam van uw printer, klik op het menu Gebruiken of Afdrukken met, selecteer de naam van uw printer in het snelmenu en klik op Toevoegen.
    Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken op het scherm Toevoegen
  10. Keer terug naar het installatieprogramma van HP om de installatie te voltooien.

Veelgestelde vragen

Bekijk deze lijst met veelgestelde vragen over de installatie en configuratie van uw HP draadloze printer.