Sprout Pro by HP G2 - Stencils maken met Light Stencil

Deze informatie is van toepassing op Sprout Pro by HP G2 en de Light Stencil-app.
Met de Light Stencil-software kunt u afbeeldingen nemen, importeren, bewerken, en ze projecteren op de touch mat. De bedieningsknoppen op de touch mat kunnen vergrendeld worden, en u kunt het geprojecteerde beeld of de stencils gebruiken als richtlijn voor het traceren of uitsnijden van vormen.
Voor sommige projecten wilt u misschien een graveerinstrument gebruiken om een afbeelding te graveren of een postzegel te creëren, of een afbeelding traceren met glazuur om een taart te versieren.
Een nieuwe stencil creëren
Gebruik de volgende instructies om een nieuwe stencil te creëren:
  1. Open het programma Light Stencil.
    Afbeelding : Light Stencil
    Startpagina van Light Stencil
  2. Plaats een voorwerp op de mat en tik op Vastleggen.
    Afbeelding : Vastleggen
    Vastleggen
  3. Tik op de camera-knop in het midden van het scherm. Na drie seconden scant Sprout het voorwerp voor de stencil.
  4. Wacht terwijl de afbeelding wordt gescand.
    Afbeelding : Afbeelding wordt gescand
    Afbeelding wordt gescand
  5. Tik op het blauwe selectievakje aan de onderkant van de touch mat.
    Afbeelding : Blauw selectievakje
    Het blauwe selectievakje onderaan de touch mat
  6. De menubalk wordt weergegeven aan de rechterzijde van de mat.
    Afbeelding : Menubalk
    Close-up van het menu Effecten
    Gebruik de menubalk voor de volgende opties:
    • Ongedaan maken en Opnieuw: Maak wijzigingen ongedaan door op Ongedaan maken te klikken, of ga terug naar een wijziging door op Opnieuw te tikken.
      Afbeelding : Pijlen voor Ongedaan maken en Opnieuw
      Pijlen voor Ongedaan maken en Opnieuw
    • Effecten: Verander het kleurenschema naar grijswaarden of zwart/wit, maak een omtrek van het voorwerp of toon enkel de randen, keer de kleuren om of ga terug naar de originele kleuren nadat u de kleuren hebt gewijzigd.
      Afbeelding : Effecten
      De knop Effecten met de effecten die u kunt wijzigen
    • Gum: Gebruik uw vinger of een digitale pen om delen van de stencil te wissen.
      Afbeelding : Gum
      Gum-knop
    • Draaien: Gebruik de schuifbalk om de stencil te draaien.
      Afbeelding : Draaien
      Draaien-knop met schuifbalk
    • Doorzichtigheid: Wijzig de doorzichtigheid (of transparantie) van de stencil met behulp van de schuifbalk.
      Afbeelding : Doorzichtigheid
      Doorzichtigheid-knop met schuifbalk
    • Raster: Toon de rasterlijnen op de schermen om uw stencil te bewerken.
      Afbeelding : Raster
      Raster-knop met rasterlijnen
    • Verwijderen: Tik op Verwijderen om de stencil te verwijderen en tik daarna op Ja om te bevestigen.
      Afbeelding : Verwijderen Ja of Nee
      Weet u zeker dat u deze stencil wilt verwijderen?
  7. Tik op Tracering vergrendelen en daarna op Stencil Home in de linkerbovenhoek om de stencil op te slaan in Mijn stencils.
    Afbeelding : De knoppen Tracering vergrendelen en Stencil Home
    Tracering vergrendelen in de linkerbovenhoek
Een bestaande stencil bewerken
De stencils worden opgeslagen in Mijn stencils. Volg deze instructies om een stencil op de mat te openen, bewerken en de wijzigingen op te slaan.
  1. Selecteer de gewenste stencil in Mijn stencils en tik erop.
    Afbeelding : Geselecteerde stencil
    De geselecteerde stencil wordt in het blauw gemarkeerd
  2. Tik op Verplaatsen naar mat.
    Afbeelding : Verplaatsen naar mat
    Mijn stencils met Verplaatsen naar mat gemarkeerd
  3. Maakuw gewenste bewerkingen met behulp van de menuselecties.
    Afbeelding : De stencil bewerken
    De stencil bewerken
  4. Tik op Tracering vergrendelen om uw wijzigingen op te slaan.
    Afbeelding : Tracering vergrendelen
    Tracering vergrendelen in de linkerbovenhoek
  5. Tik op Stencil Home om de stencil op te slaan in Mijn stencils.
    Afbeelding : Stencil Home-knop
    Stencil Home-knop
  6. De onlangs bewerkte stencil is opgeslagen in Mijn stencils.
    Afbeelding : Mijn stencils met de bewerkte stencil van een vogel
    Mijn stencils met de bewerkte stencil van de vogel
Een afbeelding importeren naar Mijn stencils
Maak een stencil van een afbeelding die is opgeslagen op uw computer met behulp van de volgende stappen:
  1. Open het programma Light Stencil.
    Afbeelding : Light Stencil
    Startpagina van Light Stencil
  2. Tik op Selecteren in Mijn afbeeldingen.
    Afbeelding : Kies in Mijn afbeeldingen
    Knop voor Kies in Mijn afbeeldingen
  3. Selecteer de afbeelding die u wilt importeren en klik op Openen.
    Afbeelding : Geselecteerde afbeelding
    De geselecteerde afbeeldingen in het bestand Afbeeldingen
  4. De afbeelding wordt geopend op de mat en het verticale scherm.
    Afbeelding : Geïmporteerde afbeelding
    De geïmporteerde afbeelding is gereed om te worden bewerkt.
  5. Maak een stencil van de afbeelding met behulp van de stappen in Een bestaande stencil bewerken.