HP OMEN pc's - Latentie verbeteren en vertragingstijd (lag) verminderen (Windows 10)

Dit document is van toepassing op de HP OMEN computers met Windows 10.
In gaming beschrijven de termen latentie en vertragingstijd (lag) de vertraging tussen wanneer u een actie hebt gedaan en wanneer de actie in de game wordt uitgevoerd. Lees dit document om meer te weten komen over wat deze vertragingen veroorzaakt en hoe u latentie kunt verbeteren om lag te verminderen en uw gamingervaring te verbeteren.
Wat is latentie?
Latentie is de hoeveelheid tijd, gemeten in milliseconden (ms), tussen een computer die een ping-signaal naar een server verzendt en het ontvangen van een reactiesignaal. Er zijn verschillende factoren die betrekking hebben op latentie:
  • Ping - een signaal dat vanaf de computer naar een server wordt verstuurd via het netwerk en de hoeveelheid tijd meet tussen het verzonden signaal en het reactiesignaal van de server.
  • Vertragingstijd (Lag) - een term die gebruikt wordt om een vertraging tussen invoer en uitvoering te beschrijven. Lag of vertragingstijd kan verschillende oorzaken hebben, inclusief een hoge latentie, lage bandbreedte en slechte verwerking of rendering.
  • Rubber banding - wanneer bewegingen die in een game worden gemaakt worden omgekeerd door serverinvoer, waardoor de speler terug naar een vorige positie wordt gebracht.
  • Client-side - deel van de verbinding die zich op het thuisnetwerk of computer van de gebruiker bevindt.
  • Server-side - deel van de verbinding die zich op de server bevindt.
De latentie meten
De meeste games geven de huidige latentie weer in het optiemenu. Dit is de latentie tussen het thuisnetwerk en de gameserver. Dit is vaak de enige manier om te controleren of er problemen zijn met de server-side latentie.
Er zijn veel speedtests beschikbaar online. Hiermee kunt u de latentie meten tussen uw thuisnetwerk en de testserver. U komt ook te weten of er problemen zijn met de latentie aan de zijde van de cliënt (client-side).
De latentie verbeteren
U kunt een van de volgende handelingen uitvoeren om de latentie te proberen verbeteren:
  • Gebruik een ethernetkabel in plaats van een Wi-Fi-verbinding.
  • Reset uw router of modem.
  • Beperk het gebruik van bandbreedte voor andere apparaten op het thuisnetwerk.
  • Sluit andere toepassingen die gebruikmaken van het thuisnetwerk.
      opmerking:
    Lees alle waarschuwingen die worden weergegeven als u toepassingen probeert te sluiten. Door toepassingen niet correct af te sluiten kunt u foutmeldingen krijgen.
  • Neem contact op met uw internetprovider.