Pc's, tablets van HP - Een wachtwoordherstelschijf maken (Windows)

Dit document is bedoeld voor HP-computers en -tablets die beveiligd zijn met een wachtwoord voor lokaal gebruikersaccount bij Windows.
Als u een wachtwoord van een lokaal account gebruikt om aan te melden bij Windows, kunt u een wachtwoordherstelschijf maken zodat u het wachtwoord kunt herstellen als u het vergeet en niet kunt aanmelden. Maak de wachtwoordherstelschijf aan voordat u uw wachtwoord bent vergeten en terwijl u toegang hebt tot Windows.
  opmerking:
Als u een Microsoft-accountwachtwoord gebruiken om u aan te melden bij Windows, kunt u uw wachtwoord herstellen op elk apparaat met een actieve internetverbinding. U hebt geen wachtwoordherstelschijf nodig.
Als u uw wachtwoord bent vergeten en niet kunt aanmelden, gaat u naar Kan niet aanmelden bij Windows.
Een wachtwoordherstelschijf aanmaken
Gebruik de Wizard Wachtwoord vergeten om een wachtwoordherstelschijf aan te maken.
  1. Meld u aan bij Windows met uw lokale account.
  2. Sluit een lege USB-stick aan op de computer.
  3. Met behulp van het zoekvak op de taakbalk of in het startmenu van Windows zoekt u naar en opent u Configuratiescherm.
  4. Controleer of Weergave door is ingesteld op Kleine pictogrammen en klik vervolgens op Gebruikersaccounts.
  5. Klik op Een wachtwoordherstelschijf aanmaken.
    De Wizard Wachtwoord vergeten wordt geopend.
  6. Klik op Volgende.
    Afbeelding : Klik op Volgende
    Klikken op Volgende in het scherm van de Wizard Wachtwoord vergeten
  7. Selecteer de USB-stick in het vervolgkeuzemenu en klik dan op Volgende.
  8. Typ het huidige wachtwoord in het veld Huidig wachtwoord voor gebruikersaccount en klik daarna op Volgende.
  9. Zodra de wizard is voltooid, klikt u op Volgende.
    Afbeelding : Klik op Volgende
    Klikken op Volgende nadat de Wizard Wachtwoord vergeten is voltooid
  10. Klik op Voltooien.
  11. Koppel de USB-stick los van de computer.
    Zorg ervoor dat u de USB-stick op een veilige plaats bewaart en vergeet de plaats niet.
      opmerking:
    U hoeft geen nieuwe wachtwoordherstelschijf te maken als u uw wachtwoord wijzigt. De wachtwoordherstelschijf blijft werken, zelfs als u het wachtwoord meerdere keren wijzigt. Als u nog een wachtwoordherstelschijf maakt, zal de oorspronkelijke wachtwoordherstelschijf niet meer werken.