HP printers - De printer instellen met behulp van Bluetooth Smart (Bluetooth Low Energy)

Dit document is bedoeld voor HP printers die Bluetooth Smart ondersteunen en Android-smartphones en -tablets met Bluetooth versie 4.0 en hoger waarop de HP ePrint app is geïnstalleerd.
Bluetooth Smart, oftewel Bluetooth Low Energy, wordt gebruikt om een Android-telefoon of tablet via de HP ePrint app te verbinden met uw printer. Gebruik de app HP ePrint om foto's, documenten, webpagina's en e-mails af te drukken of om af te drukken vanuit cloudservices zoals Dropbox of Google Drive.
  opmerking:
Bluetooth Smart biedt geen ondersteuning voor afdrukken via Bluetooth. Traditionele koppeling van Bluetooth is een andere functie. Bluetooth Smart helpt de app HP ePrint bij het zoeken en verbinden van uw printer. Afdruktaken worden vervolgens voltooid via het Wi-Fi-netwerk of de Wi-Fi Direct-verbinding.
Voor meer informatie over de afdrukopties en een lijst van compatibele printers gaat u naar HP printers - Handleiding voor het afdrukken via Bluetooth.
Stap 1: De printer installeren
Controleer op het bedieningspaneel van de printer of de Bluetooth Smart- en Wi-Fi Direct-functies zijn ingeschakeld.
  1. Raak op het bedieningspaneel van de printer het pictogram Wi-Fi Direct.
  2. Raak het pictogram Instellingen aan en controleer of de functie Wi-Fi Direct is ingeschakeld.
  3. Raak Verbindingsmethode aan en controleer of Automatisch is ingeschakeld.
      opmerking:
    Als u Handmatig selecteert, wordt een bericht weergegeven op het bedieningspaneel van de printer om de printerverbinding te controleren. Als u de verbinding niet bevestigt, zult u niet kunnen printen.
  4. Keer terug naar het beginscherm en raak het pictogram Instellingen of Installatie.
  5. Zoek naar Bluetooth Low Energy of Bluetooth Smart en controleer of de functie is ingeschakeld.
Stap 2: De app HP ePrint installeren
Installeer de HP ePrint app op uw Android-apparaat.
  1. Download en installeer de HP ePrint app (in het Engels) in de Google Play Store.
  2. Open de app.
    Het scherm Welkom bij HP ePrint wordt weergegeven.
  3. Tik op Nu activeren of Overslaan.
      opmerking:
    U hoeft de app niet te activeren om Bluetooth Smart of de app HP ePrint te gebruiken.
    • Als u op Nu activeren hebt getikt, gaat u verder met de volgende stap.
    • Als u op Overslaan hebt getikt, kunt u nog steeds printen vanaf uw Android-apparaat. Selecteer de optie waarmee u uw gebruiksgegevens wilt verzamelen, tik op Gereed en ga dan naar de stap om te printen vanaf uw Android-apparaat.
  4. Voer uw e-mailadres in het vakje Activeren met uw e-mail in en tik op Activeren.
    De HP ePrint service zal u een e-mail met een Activeringscode sturen.
  5. Controleer uw e-mail en noteer het persoonlijk identificatienummer (PIN) dat in de e-mail van HP ePrint service staat.
    Afbeelding: Voorbeeld van de pincode
  6. Keer terug naar de app HP ePrint, typ de code en tik op Activeren.
  7. Selecteer uw voorkeuren voor gebruiksgegevens en tik op Gereed.
    De vereiste Bluetooth Smart-printersuggestiefunctie is standaard ingeschakeld.
    Bluetooth Smart-printersuggestie ingeschakeld
Stap 3: Afdrukken vanaf uw Android-apparaat
Gebruik de HP ePrint app op uw Android-apparaat om een document of foto te printen.
  1. Zorg dat uw Android-apparaat zich binnen een straal van 2 meter rond de printer bevindt.
  2. Selecteer in de app HP ePrint de foto die of het document dat u wilt afdrukken en tik op Voorbeeld.
    Voorbeeld van het Voorbeeldscherm
  3. De app zoekt naar printers in de buurt.
    • Als er een printer op het scherm wordt weergegeven, tikt u op Ja om verbinding met de printer te maken.
        opmerking:
      Als uw Wi-Fi Direct-verbinding is ingesteld op Handmatig, raakt u OK aan op het bedieningspaneel van de printer om de printer te verbinden.
      Op Ja tikken
    • Als u via het voorbeeldscherm blijft zoeken naar een printer en het scherm printer in de buurt niet wordt weergegeven, tikt u op Zoeken en selecteert u uw printer met DIRECT in de naam. Bijvoorbeeld: DIRECT-C6-HP OfficeJet 250.
      Op Zoeken tikken
    • Als er een voorbeeldscherm op de printer wordt weergegeven, is deze al verbonden. Ga verder met de volgende stap.
      Op Zoeken tikken
  4. Tik op Bewerken en breng met de bewerkingshulpmiddelen eventueel wijzigingen aan in het document of de foto.
  5. Tik op Gereed en vervolgens op Printen.
Veelgestelde vragen
Bekijk de volgende lijst met veelgestelde vragen over het instellen en gebruiken van uw mobiele printer met behulp van Bluetooth Smart en de HP ePrint app.