• Informatie

HP Color LaserJet Pro M180 printers - De printer voor het eerst instellen

Dit document is van toepassing op HP Color LaserJet Pro MFP M180n, M180nw en M181fw printers.
Als u een printer de eerste keer instelt, haalt u de printer en al het verpakkingsmateriaal uit de doos, plaatst u papier in de invoerlade, sluit u het netsnoer aan, stelt u voorkeuren in op het bedieningspaneel en downloadt en installeert u de printersoftware.
opmerking:
Als u de printersoftware zoekt, gaat u naar 123.hp.com/laserjet.

Stap 1: De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal van de printer.
opmerking:
De tonercartridges zijn al in uw printer geïnstalleerd. U hoeft de tonercartridges niet uit de printer te verwijderen.
  1. Haal de printer uit de doos.
  2. Verwijder alle tape en al het verpakkingsmateriaal aan de buitenkant van de printer, en verwijder de folie van het bedieningspaneel van de printer.
  3. Recycle het verpakkingsmateriaal.

Stap 2: Plaats gewoon papier in de invoerlade

Plaats gewoon papier, zoals A4, U.S. Letter of legal in de invoerlade.
  1. Trek de invoerlade naar buiten en schuif de papierbreedtegeleiders zo ver mogelijk naar buiten. Trek het verlengstuk van de invoerlade naar buiten als u papier van het formaat Legal plaatst.
    Afbeelding : De papiergeleiders naar buiten schuiven
    De papiergeleiders naar buiten schuiven
  2. Plaats maximaal 150 vellen papier met de afdrukzijde naar boven en de bovenrand naar de printer gericht. Als u vooraf geperforeerd papier plaatst, plaatst u het papier met de gaten naar de linkerkant van de lade gericht.
    Afbeelding : Gewoon papier in de invoerlade plaatsen
    Gewoon papier in de invoerlade plaatsen
  3. Schuif de papiergeleiders naar binnen tot ze tegen de rand van de stapel papier rusten.
    Afbeelding : De papiergeleiders naar binnen schuiven
    De papiergeleiders naar binnen schuiven
  4. Sluit de invoerlade.
  5. Druk op het verlengstuk van de uitvoerlade om deze te openen en laat vervolgens het verlengstuk van de uitvoerlade zakken.

Stap 3: Het netsnoer aansluiten en de printer inschakelen

Sluit de printer aan op een stopcontact en zet hem aan.
opmerking:
Sluit nu nog geen USB-kabel aan. De verbinding met de computer wordt gemaakt tijdens de softwareinstallatie.
  1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.
    Afbeelding : Het netsnoer aansluiten
    Het netsnoer aansluiten
  2. Zet de printer aan.
    De printer initialiseert en kalibreert zichzelf.
  3. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.

Stap 4: Uw taalvoorkeur instellen (printers met een display van 2 regels)

Stel de taalvoorkeur in voor uw printer. Ga naar de stap om de printersoftware te installeren als uw printer niet beschikt over een display van 2 regels.
  1. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop Installatie.
  2. Druk op de pijl naar rechts totdat Systeeminstellingen verschijnt en druk vervolgens op OK.
  3. Selecteer Taal en druk op OK.
  4. Druk indien nodig op de pijl naar rechts om de gewenste taal te vinden.
  5. Selecteer uw gewenste taal en druk op OK.
De HP printerhardware is nu ingesteld en u kunt de printersoftware installeren.

Stap 5: De printersoftware installeren

Download de nieuwste versie van de afdruksoftware van 123.hp.com/laserjet en volg de instructies op het scherm om de software te installeren.