HP OfficeJet Pro 7730 printers - Draadloze printer instellen (Windows)

Dit document is van toepassing op de HP OfficeJet Pro 7730 Wide Format All-in-One printers en computers met Windows.
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, sluit u de printer aan op het netwerk en installeert u het printerstuurprogramma en de software via de website van HP. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.
Stap 1: De installatie voorbereiden
Voordat u de printer in uw draadloze netwerk installeert, noteert u de netwerknaam en het wachtwoord en schakelt u de router, printer en computer in.
  opmerking:
Als u het netwerkwachtwoord nodig hebt, gaat u naar Uw Draadloos WEP, WPA, WPA2-wachtwoord zoeken (Windows).
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID (Service Set Identifier).
    • Netwerkwachtwoord: Het wachtwoord wordt ook wel de WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode genoemd.
    • Een computer verbonden met uw draadloze netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedband-internet aan, zoals kabel of DSL, voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden. Schakel de printer in en plaats deze tijdens de installatieprocedure dicht bij de computer en binnen het bereik van de router.
  3. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten.
Stap 2: Verbinding maken met het draadloze netwerk
Verbind de printer met uw netwerk met de wizard Draadloos instellen zodat het installatieprogramma van HP de printer kan zoeken tijdens de installatie.
  1. Veeg op het bedieningspaneel van de printer omlaag om het dashboard te openen en raak het pictogram Draadloos aan .
  2. Raak het pictogram Installatie aan .
  3. Raak eerst Draadloze instellingen en vervolgens Wizard Draadloos instellen aan.
    Voorbeeld van menu Instellingen voor draadloos
  4. Raak de naam van uw netwerk in de lijst met beschikbare netwerken aan en druk op OK.
    Voorbeeld van netwerknamen
  5. Als de naam van uw netwerk niet in de lijst wordt weergegeven, raakt u Nieuwe netwerknaam invoeren aan en volgt u de instructies op het scherm om uw netwerknaam te voeren.
  6. Typ de WEP- of WPA-sleutel (netwerkwachtwoord) wanneer dit wordt gevraagd en raak vervolgens Gereed aan.
    Er wordt een overzichtscherm weergegeven.
  7. Raak OK aan om terug te keren naar het beginscherm.
      opmerking:
    Als er een verbindingsfoutbericht wordt weergegeven, controleert u of u de hoofdletters en kleine letters van de netwerknaam en het wachtwoord juist hebt getypt. Volg de aanwijzingen om de gegevens nogmaals in te voeren.
Stap 3: De driver downloaden en installeren
Download en installeer de meest recente versie van het volledige softwarepakket van de printer vanaf de HP website.
  opmerking:
Als een alternatieve methode om de software te downloaden, kunt u de installatie-cd gebruiken.
  1. Selecteer zo nodig het modelnummer in het menu, klik op Start en klik vervolgens op Downloaden om HP Easy Start te downloaden en uit te voeren.
  2. Volg de instructies op het scherm om het instellen van de verbinding en de installatie van het stuurprogramma te voltooien.
    • Als HP Easy Start meerdere printers vindt, selecteert u de printer die u wilt installeren en gaat u verder met de instructies op het scherm.
    • Als HP Easy Start uw printer niet kan vinden, volgt u de instructies op het scherm om uw printer met het netwerk te verbinden.
      Als het installatieprogramma uw printer nog steeds niet kan vinden, gaat u naar Printer niet gevonden tijdens de netwerkstuurprogramma-installatie (Windows) voor gedetailleerde stappen voor probleemoplossing.
  3. Ga terug naar 123.hp.com in uw webbrowser om de printerregistratie en -activatie te voltooien.
Veelgestelde vragen
Bekijk deze veelgestelde vragen over het instellen van de draadloze netwerkverbinding.