Samsung multifunctionele laserprinters - De app Google Cloud Print instellen en gebruiken

Google Cloud Print is een service waarmee u met een mobiele telefoon, tablet of met ieder met internet verbonden apparaat kunt afdrukken naar een printer. Registreer uw Google-account bij de printer om gebruik te maken van de Google Cloud Print-service. Zorg ervoor dat u op uw mobiele apparaat gebruik maakt van een Chrome-besturingssysteem (OS), een Chrome-browser of een Gmail- of Google Docs-toepassing om vanaf uw mobiele apparaat af te drukken of te e-mailen, zodat u geen printerdriver op het mobiele apparaat hoeft te installeren.
Ga voor meer informatie over Google Cloud Print™ naar een van de volgende websites:
Zorg ervoor dat aan de volgende vereisten wordt voldaan voordat u begint:
  • Uw printer is ingeschakeld en verbonden met een bekabeld of draadloos netwerk met toegang tot internet.
  • U hebt een Google-account aangemaakt.
  • Er is een Chrome-browser geïnstalleerd.
Registreer uw printer met Chrome
Volg deze stappen om uw printer te registreren vanuit een Chrome-browser:
  1. Open de Chrome-browser.
  2. Meld u bij de website van Google aan met uw Gmail-adres.
  3. Typ het IP-adres van uw printer in het adresveld en druk op de Enter-toets of klik op Go (Start).
  4. Klik op Login (Aanmelden) in de rechterbovenhoek op de website van SyncThru Web Service.
  5. Typ het ID en het Password (Wachtwoord).
      opmerking:
    Zorg dat u dezelfde aanmeldings-ID en hetzelfde Password (Wachtwoord) gebruikt in Machine Setup (Apparaatconfiguratie).
    Raadpleeg voor instructies Machine Setup (Apparaatconfiguratie) en ga naar het gedeelte Log-in (Aanmelden).
      opmerking:
    Als de netwerkomgeving gebruik maakt van een proxyserver, configureert u het IP- en poortnummer van de proxy vanuit de volgende menu-instellingen: Settings (Instellingen) > Network Settings (Netwerkinstellingen) > Proxy.
    Neem voor meer informatie contact op met uw netwerkprovider of netwerkbeheerder.
  6. Klik op de volgende menu-instellingen in het venster SyncThru™ Web Service:
    • Instellingen
    • Netwerkinstellingen
    • Samsung Cloud Print
  7. Typ de naam van uw printer en geef een beschrijving op. Klik vervolgens op Register (Registreren).
    Er wordt een pop-upvenster met een bevestiging weergegeven op uw computer.
      opmerking:
    Er wordt geen bevestigingsvenster weergegeven als uw browser is ingesteld om pop-ups te blokkeren. Zorg ervoor dat u de site toestaat om pop-ups weer te geven.
  8. Klik op Finish printer registration (Printerregistratie voltooien).
  9. Klik op Manage your printers (Uw printers beheren).
    Na het voltooien van deze stappen is uw printer geregistreerd bij de Google Cloud Print-service en worden apparaten die gereed zijn voor Google Cloud Print weergegeven in de lijst.
Afdrukken met Google Cloud Print
Afhankelijk van de toepassing of het apparaat dat u gebruikt verschilt de afdrukprocedure. Zorg ervoor dat u de lijst met toepassingen ziet die Google Cloud Print™ ondersteunt.
Selecteer een van de volgende methoden om af te drukken: