• Informatie

HP DeskJet, ENVY 5000 printers - Eerste keer printer instellen

Dit document is van toepassing op HP DeskJet Ink Advantage 5075, 5076, 5078, 5085, 5088 en ENVY 5010, 5012, 5020, 5030, 5032, 5034, 5052 en 5055 All-in-One printers.
Als u een printer de eerste keer instelt, haalt u de printer en al het verpakkingsmateriaal uit de doos, sluit u het netsnoer aan, stelt u voorkeuren in op het bedieningspaneel, plaatst u papier in de invoerlade, installeert u inktcartridges en downloadt u en installeert u de printersoftware.
opmerking:
Als u de printersoftware zoekt, gaat u naar:

Stap 1: De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal van de printer.
  1. Haal de printer uit de doos.
  2. Verwijder alle tape en al het verpakkingsmateriaal aan de buitenkant van de printer, en verwijder de sticker van het bedieningspaneel van de printer.
    Afbeelding : De tape van de printer verwijderen
    De tape van de printer verwijderen.
  3. Pak de grepen aan beide zijden van de printer voorzichtig vast, til de toegangsklep voor inktcartridges omhoog tot deze op zijn plaats klikt en verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal uit de printer.
    Afbeelding : Het verpakkingsmateriaal uit de printer verwijderen
    Verwijder het verpakkingsmateriaal uit de printer.
  4. Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
    De toegangsklep voor inktcartridges sluiten.
  5. Open de klep van de invoerlade, trek de invoerlade naar u toe en verwijder de tape.
    Afbeelding : De invoerlade openen en de tape verwijderen
    De invoerlade openen en de tape verwijderen.
  6. Duw de papierlade naar voren totdat deze op zijn plaats vastklikt en sluit de klep van de invoerlade.
    Afbeelding : De invoerlade sluiten
    De invoerlade sluiten.
  7. Recycle het verpakkingsmateriaal.

Stap 2: Het netsnoer aansluiten en uw voorkeuren instellen

Steek de stekker van de printer in een stopcontact, schakel de printer in en stel uw voorkeuren in.
opmerking:
Sluit nu nog geen USB-kabel aan. De verbinding met de computer wordt gemaakt tijdens de softwareinstallatie.
  1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.
    Afbeelding : Het netsnoer en de voedingsbron aansluiten
    Het netsnoer en de voedingsbron aansluiten
  2. Schakel de printer in.
  3. Tik op het bedieningspaneel van de printer op de gewenste taal en land/regio en vervolgens op Ja om uw keuze te bevestigen om uw voorkeuren in te stellen.
  4. Selecteer de datum en tijd als u hierom wordt gevraagd en tik op Ja om uw keuze te bevestigen.
    Er wordt een welkomstscherm weergegeven op het bedieningspaneel van de printer.
  5. Ga verder met de volgende stap om de inktcartridges te plaatsen.

Stap 3: De inktcartridges plaatsen

Plaats de inktcartridges die bij uw printer in de doos zijn meegeleverd.
  1. Open de klep voor de inktcartridges tot deze in op zijn plaats vastklikt.
    De wagen met cartridges beweegt iets naar links.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges openen
    De toegangsklep voor inktcartridges openen.
  2. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Verwijder een van de inktcartridges uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic van de inktcartridge aan.
    Afbeelding : De inktcartridges aan de zijkanten vasthouden
    Houd de inktcartridge vast aan de zijkanten.
  4. Verwijder de plastic tape van de inktcartridge.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. De beschermende tape op de contactpunten hoeft u niet te vervangen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    De plastic tape verwijderen
  5. Til de klep van de cartridgehouder op.
    Afbeelding : De klep van de inktcartridgehouder optillen
    De klep van de cartridgehouder optillen
  6. Plaats de cartridge met de inktsproeiers naar de printer gericht in de houder totdat deze vastklikt.
    opmerking:
    Plaats de kleureninktcartridge links en de zwarte inktcartridge rechts.
    Afbeelding : De inktcartridge plaatsen
    Plaats de inktcartridge.
  7. Sluit het deksel op de inktcartridgehouder om de inktcartridge op zijn plaats te drukken.
  8. Herhaal deze stappen voor de andere inktcartridges.
  9. Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.

Stap 4: Papier in de invoerlade plaatsen

Plaats gewoon U.S. Letter- of A4-papier in de invoerlade.
  1. Open de klep van de invoerlade en trek deze naar u toe om de invoerlade te verlengen.
    Afbeelding : De invoerlade openen
    De invoerlade openen.
  2. Schuif de papiergeleiders zo ver mogelijk naar buiten.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders aanpassen
    De papierbreedtegeleiders aanpassen
  3. Plaats papier in de afdrukstand Staand met de afdrukzijde naar beneden.
    Plaats niet meer dan 250 vellen.
    Afbeelding : Papier in de invoerlade plaatsen
    Papier in de invoerlade plaatsen
  4. Duw het papier in de lade totdat het niet verder kan.
  5. Verschuif de papiergeleiders tot ze tegen de rand van de stapel papier aankomen.
    Duw de papiergeleiders niet zo strak naar binnen dat ze tegen het papier klem komen te zitten.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven
    Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen en sluit de invoerlade.
  6. Duw de invoerlade in de printer en tik op Gereed op het bedieningspaneel van de printer.
  7. Trek de uitvoerlade naar buiten en til het verlengstuk van de uitvoerlade op.
    Afbeelding : De uitvoerlade naar buiten trekken en het verlengstuk van de uitvoerlade optillen
    De uitvoerlade naar buiten trekken en het verlengstuk van de uitvoerlade optillen

Stap 5: De inktcartridges uitlijnen

Voor een optimale afdrukkwaliteit moeten de inktcartridges worden uitgelijnd. Gebruik de uitlijningspagina van de vorige stap om de inktcartridges uit te lijnen.
  1. Open de scannerklep.
  2. Plaats de uitlijningspagina met de afdrukzijde omlaag op de glasplaat van de scanner. Plaats de pagina met de gedrukte richtlijnen nabij de rand van de glasplaat.
    Afbeelding : De uitlijningspagina op de glasplaat plaatsen
    De uitlijningspagina op de glasplaat plaatsen
  3. Sluit de scannerklep en tik op OK op het bedieningspaneel van de printer.
    De printer lijnt nu de cartridges uit.
  4. Tik nadat de printer de inktcartridges heeft uitgelijnd op OK op het bedieningspaneel van de printer.
De HP printerhardware is nu ingesteld en u kunt de printersoftware installeren.

Stap 6: De printersoftware installeren

U kunt de nieuwste versie van de printersoftware downloaden op: