Samsung laserprinters - Het wijzigen van IP-gegevens van een printer met Samsung Set IP in Windows

Samsung printers die gereed zijn voor een netwerk worden verzonden met een cd met een hulpprogramma voor Samsung netwerkprinters. Plaats voor u uw printer gebruikt de cd in uw pc en installeer alle programma's die op de cd staan. Als u de cd niet kunt vinden of niet bij de hand hebt, kunt u naar Software and Driver Downloads (Software en drivers downloaden) gaan om toegang te krijgen tot de hulpprogramma's voor Samsung netwerkprinters die de cd voor uw printermodel bevat.
Als u Easy Printer Manager hebt geïnstalleerd, kunt u ook naar Set IP (IP instellen) gaan door op de knop Set IP (IP instellen) onder in het scherm te klikken terwijl Easy Printer Manager zich in de Advanced Mode (Geavanceerde modus) bevindt.
Afbeelding : Selecteer Set IP (IP instellen) in Easy Print Manager
Voer de volgende stappen uit om uw printer in te stellen met de Set IP-software die de cd bij uw printer bevat.
  1. Open het programma Set IP (IP instellen). Het programma scant uw netwerk en vermeld alle Samsung printers die worden gevonden. Als uw printer niet in de lijst wordt weergegeven, ga dan na of deze op On (Aan) is gezet, verbonden is met het netwerk en zich in hetzelfde IP-bereik als uw router bevindt.
    Afbeelding : Set IP vermeldt printers die beschikbaar zijn op uw netwerk
  2. Markeer de printer die u op het netwerk wilt en klik op Manual Setting (Handmatige instelling).
    Afbeelding : Selecteer printer naar netwerk en klik op Manual Setting (Handmatige instelling)
  3. Voer in de juiste velden het Mac address (Mac-adres) van de printer in (te vinden op de netwerkconfiguratiepagina) en de IP information (IP-gegevens) die u wilt instellen en klik op Apply (Toepassen).
      opmerking:
    Raadpleeg voor instructies over hoe u een netwerkconfiguratiepagina afdrukt uw gebruikershandleiding.
    Afbeelding : Stel de IP-gegevens voor uw printer in
  4. Klik op Exit (Afsluiten) om de Set IP-software af te sluiten.