HP DeskJet, ENVY 5000 printers - Problemen met inktcartridges

Dit document is van toepassing op HP DeskJet Ink Advantage 5075, 5076, 5078, 5085, 5088 en HP ENVY 5020, 5030, 5032, 5034, 5052, en 5055 All-in-One printers.
De printer drukt niet af en een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer of op het computerscherm:
  • Probleem met de cartridge
  • Incompatibele inktcartridge
  • Inktcartridges ontbreken
Stap 1: Printerfirmware bijwerken
Sommige versies van inktcartridges zijn niet compatibel met oudere versies van de printerfirmware. Werk firmware bij om het probleem op te lossen.
  1. Download het firmware-updateprogramma.
  2. Open het firmware-updateprogramma.
  3. Wanneer het venster HP printerupdate wordt geopend, controleert u of het serienummer van de printer wordt weergegeven.
    • Als de naam van uw printer wordt weergegeven selecteert u de naam van uw printer en klikt u vervolgens op Doorgaan.
    • Als het serienummer wordt weergegeven, selecteert u het selectievakje ernaast en klikt u op Bijwerken.
    • Als het serienummer wordt weergegeven maar de status op 'niet van toepassing' (grijs) staat, dan is de firmware al up-to-date. Klik op Annuleren en ga naar de volgende stap.
    Zie voor meer informatie over het upgraden van firmware Printerfirmware bijwerken of upgraden.
  4. Schakel de printer uit en vervolgens weer in nadat de printerfirmware is bijgewerkt.
Als de fout zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.
Stap 2: Controleren of de inktcartridges compatibel zijn
Een inktcartridgefout wordt weergegeven als de verkeerde inktcartridge is geïnstalleerd.
  opmerking:
Deze printer is ingeschakeld met dynamische beveiliging. De printer kan alleen gebruikmaken van inktcartridges met originele HP elektronica. Inktcartridges met gewijzigde elektronica of elektronica die niet van HP is, werken mogelijk niet en cartridges die op dit moment werken, werken mogelijk niet in de toekomst. Ga voor meer informatie naar Printers met dynamische beveiliging ingeschakeld.
Koop vervangende cartridges en andere benodigdheden via de HP Store of bij een lokale winkel.
Wanneer u inktcartridges koopt via andere winkels, noteer dan de volgende inktcartridges die geschikt zijn voor uw printer.
HP DeskJet Ink Advantage 5000 All-in-One printer
De volgende tabel bevat informatie over inktcartridges voor HP DeskJet Ink Advantage 5075, 5076, 5078, 5085 en 5088 All-in-One printers.
Beschrijving van inktcartridge
Latijns-Amerika
Azië en Stille Oceaan
Europa, Midden-Oosten en Afrika
Zwarte inktcartridge
HP 664 zwart
HP 664XL zwart
HP 680 zwart
HP 680XL zwart
HP 652 zwart
HP 652XL zwart
Kleurencartridge
HP 664 driekleuren
HP 664XL driekleuren
HP 680 driekleuren
HP 680XL driekleuren
HP 652 driekleuren
HP 652XL driekleuren
HP ENVY 5000 All-in-One printers
De volgende tabel bevat informatie over inktcartridges voor HP ENVY 5020, 5030, 5032, 5034, 5052 en 5055 All-in-One printers.
Beschrijving van inktcartridge
Noord-Amerika en Azië en Stille Oceaan (met uitzondering van India, China en Indonesië)
West-Europa
Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en het GOS
China, India en Indonesië
Zwarte inktcartridge
HP 65 zwart
HP 65XL zwart
HP 304 zwart
HP 304XL zwart
HP 123 zwart
HP 123XL zwart
HP 803 zwart
HP 803XL zwart
Kleurencartridge
HP 65 driekleuren
HP 65XL driekleuren
HP 304 driekleuren
HP 304XL driekleuren
HP 123 driekleuren
HP 123XL driekleuren
HP 803 driekleuren
HP 803XL driekleuren
Ga naar de volgende stap als het probleem niet is opgelost na installatie van compatibele, legitieme inktcartridges van HP.
Stap 3: Controleren of de inktcartridges juist in de printer zijn geplaatst
De printer geeft mogelijk een foutmelding weer als de wagen met inktcartridges niet correct is geïnstalleerd. Verwijder de inktcartridges, controleer of alle plastic tape is verwijderd, plaats de inktcartridges opnieuw en probeer vervolgens opnieuw af te drukken.
  1. Zet de printer aan.
  2. Plaats gewoon papier in de invoerlade.
  3. Pak de grepen voorzichtig aan beide zijden van de printer vast en til de toegangsklep voor inktcartridges omhoog tot hij op zijn plaats klikt.
    De wagen met cartridges beweegt iets naar links.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges openen
    De toegangsklep voor inktcartridges openen.
  4. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  5. Til de klep op de inktcartridgehouder op en trek de inktcartridge vervolgens omhoog om de inktcartridge uit de houder te halen.
      Afbeelding : De inktcartridge verwijderen
      De inktcartridge verwijderen.
    1. De klep openen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De inktcartridge optillen
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : Raak de contactpunten of inktsproeiers niet aan
    Raak de contactpunten of inktsproeiers niet aan
  6. Controleer op en verwijder beschermende tape van de contactpunten.
      let op:
    Probeer niet de koperen elektrische strip te verwijderen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    De plastic tape verwijderen
  7. Plaats de cartridge met de inktsproeiers naar de printer gericht in de houder totdat deze vastklikt.
      opmerking:
    Plaats de kleureninktcartridge links en de zwarte inktcartridge rechts.
    Afbeelding : De inktcartridge plaatsen
    Plaats de inktcartridge.
  8. Sluit het deksel op de inktcartridgehouder om de inktcartridge op zijn plaats te drukken.
  9. Herhaal deze stappen indien nodig voor de andere inktcartridge.
  10. Sluit de toegangsklep voor inktcartridge.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
    De toegangsklep voor inktcartridges sluiten.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.
Stap 4: De elektrische contactpunten reinigen
De printer kan een inktcartridgefout tonen als de contactpunten van de inktcartridge vuil zijn. Koppel alle snoeren of kabels los, verwijder de inktcartridges en reinig vervolgens de elektrische contactpunten op de inktcartridges en wagen met inktcartridges.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Schone, droge schuimrubberen wattenstaafjes of een schone, pluisvrije doek
    • Gedistilleerd water of flessenwater (kraanwater kan de inktcartridge of printer beschadigen)
  2. Pak de grepen voorzichtig aan beide zijden van de printer vast en til de toegangsklep voor inktcartridges omhoog tot hij op zijn plaats klikt.
    De wagen met cartridges beweegt iets naar links.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges openen
    De toegangsklep voor inktcartridges openen.
  3. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  4. Koppel alle kabels los die zijn aangesloten op de printer, zoals het netsnoer en de USB-kabel.
  5. Til de klep op de inktcartridgehouder op en trek de inktcartridge vervolgens omhoog om de inktcartridge uit de houder te halen.
      Afbeelding : De inktcartridge verwijderen
      De inktcartridge verwijderen.
    1. De klep openen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De inktcartridge optillen
  6. Houd de inktcartridge vast aan de zijkanten.
    Afbeelding : De inktcartridges aan de zijkanten vasthouden
    De inktcartridges aan de zijkanten vasthouden
  7. Controleer de koperkleurige contactpunten op aangekoekte inkt en vuil.
  8. Bevochtig een schoon schuimrubberen wattenstaafje of pluisvrije doek licht met wat gedistilleerd water en maak de contactpunten schoon.
      let op:
    Let op dat u alleen de contactpunten reinigt. Let op dat u geen inkt of vuil elders op de inktcartridge smeert.
    Afbeelding : De contactpunten reinigen
    De contactpunten reinigen
  9. Dip een ander schoon schuimrubberen staafje of pluisvrije doek in gedistilleerd water en reinig de elektrische contactpunten in de wagen, in de printer.
    Afbeelding : Reinig de contactpunten in de wagen met cartridges
    Reinig de contactpunten in de wagen met cartridges
  10. Laat de contactpunten van de inktcartridges en wagen 10 minuten drogen voordat u verder gaat.
  11. Plaats de cartridge met de inktsproeiers naar de printer gericht in de houder totdat deze vastklikt.
      opmerking:
    Plaats de kleureninktcartridge links en de zwarte inktcartridge rechts.
    Afbeelding : De inktcartridge plaatsen
    Plaats de inktcartridge.
  12. Sluit het deksel op de inktcartridgehouder om de inktcartridge op zijn plaats te drukken.
  13. Herhaal deze stappen om de andere inktcartridge te reinigen en terug te plaatsen.
  14. Sluit de toegangsklep voor inktcartridge.
  15. Sluit het netsnoer en de USB-kabel indien nodig weer aan op de printer.
  16. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.
Stap 5: De printer resetten
Soms kunt u een fout met de inktcartridge oplossen door de printer te resetten.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal de stekker uit het stopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact.
      opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
  9. Ga pas verder wanneer de printer inactief is en geen geluid meer maakt.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.
Stap 6: De contactpunten van de inktcartridge nogmaals reinigen
Het reinigen van de contactpunten van de inktcartridge kan helpen bij het oplossen van het probleem. Herhaal de stappen die u eerder in dit document hebt uitgevoerd om de contactpunten te reinigen.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.
Stap 7: Een nieuwe inktcartridge plaatsen
Vervang één of beide inktcartridges die aangegeven worden op het bedieningspaneel van de printer.
Als u een defecte cartridge of printkop hebt, is het mogelijk dat dit onder de garantie valt. Als u de garantie op uw inkt- of tonerbenodigdheden wilt controleren, gaat u naar hp.com/go/learnaboutsupplies. Bekijk hier informatie over de beperkte garantie voor uw benodigdheden.
  1. Zet de printer aan.
  2. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
  3. Pak de grepen voorzichtig aan beide zijden van de printer vast en til de toegangsklep voor inktcartridges omhoog tot hij op zijn plaats klikt.
    De wagen met cartridges beweegt iets naar links.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges openen
    De toegangsklep voor inktcartridges openen.
  4. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  5. Til het deksel van de inktcartridgehouder op en trek de inktcartridge vervolgens naar boven om hem uit de houder te halen.
      Afbeelding : De inktcartridge verwijderen
      De inktcartridge verwijderen.
    1. De klep openen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De inktcartridge optillen
  6. Haal de nieuwe inktpatroon uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic van de inktcartridge aan.
    Afbeelding : De inktcartridges aan de zijkanten vasthouden
    Houd de inktcartridge vast aan de zijkanten.
  7. Verwijder de plastic tape van de inktcartridge.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. De beschermende tape op de contactpunten hoeft u niet te vervangen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    De plastic tape verwijderen
  8. Met de inktsproeiers naar de printer gericht plaatst u de inktcartridge in de houder totdat deze vastklikt.
      opmerking:
    Plaats de kleureninktcartridge links en de zwarte inktcartridge rechts.
    Afbeelding : De inktcartridge plaatsen
    Plaats de inktcartridge.
  9. Sluit het deksel op de inktcartridgehouder om de inktcartridge op zijn plaats te drukken.
  10. Herhaal indien nodig de stappen om de andere inktcartridge te inspecteren.
  11. Sluit de toegangsklep voor inktcartridge.
    Nadat u nieuwe inktcartridges hebt geïnstalleerd, drukt de printer automatisch een uitlijningspagina af.
    Als de printer geen uitlijningspagina afdrukt, raakt u eerst het pictogram Installatie aan op het bedieningspaneel van de printer en vervolgens Hulpmiddelen en Cartridges uitlijnen.
  12. Trek de uitvoerlade naar buiten en til het verlengstuk van de uitvoerlade op.
    Afbeelding : De uitvoerlade naar buiten trekken en het verlengstuk van de uitvoerlade optillen
    De uitvoerlade naar buiten trekken en het verlengstuk van de uitvoerlade optillen
  13. Wacht totdat de printer de uitlijningspagina volledig heeft afgedrukt.
  14. Wanneer de uitlijningspagina is afgedrukt, tilt u de scannerklep naar boven en plaatst u de pagina met de bedrukte zijde omlaag op het scannerglas. Plaats de pagina met de gedrukte richtlijnen nabij de rand van de glasplaat.
    Afbeelding : De uitlijningspagina op de glasplaat plaatsen
    De uitlijningspagina op de glasplaat plaatsen
  15. Sluit de scannerklep en druk op OK.
    De printer lijnt nu de cartridges uit.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen nadat u de inktcartridge hebt vervangen, gaat u verder met de volgende stap.
Laat uw HP product nakijken of vervang het product als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contact op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.