Samsung-laserprinters - Het gebruik van de NFC-functie van een Galaxy-telefoon

De NFC-functie (Near Field Communication) maakt het mogelijk direct vanaf een mobiele telefoon af te drukken via de NFC-tag op de printer.
Afbeelding : NFC-tag
Het volgende is vereist om af te drukken met behulp van de NFC-functie:
  • Een mobiele telefoon waarop NFC en Wi-Fi Direct zijn ingeschakeld, met Android 4.0 of hoger.
  • Een printer met de NFC-functie en Wi-Fi Direct.
  • De Samsung MobilePrint-app.
Om af te drukken met behulp van de NFC-functie:
  1. Controleer of de NFC- en Wi-Fi Direct-functies zijn ingeschakeld op uw mobiele telefoon en of Wi-Fi Direct op uw printer is ingeschakeld.
      opmerking:
    Raadpleeg voor hulp bij het inschakelen van Wi-Fi Direct op de printer Het instellen van Wi-Fi Direct.
  2. Houd de mobiele telefoon met de NFC-antenne naar beneden bij de NFC-tag op uw printer. Na een paar seconden wordt de Samsung MobilePrint-app automatisch gestart.
    Afbeelding : NFC-verbinding
      opmerking:
    als de Samsung MobilePrint-app niet is geïnstalleerd, wordt de telefoon omgeleid naar de downloadpagina van de Samsung MobilePrint-app. Download de app en voer de bovenstaande stappen opnieuw uit.
  3. Selecteer het bestand dat u wilt afdrukken. Druk op de -knop om de printopties te wijzigen.
  4. Houd de mobiele telefoon met de NFC-antenne naar beneden bij de NFC-tag op uw printer. Na enkele seconden krijgt de mobiele telefoon verbinding met de printer.
    Afbeelding : NFC-verbinding
  5. De printer begint het bestand af te drukken.
Voor sommige mobiele telefoons bevindt de NFC-antenne zich mogelijk niet op de achterkant van de telefoon. Controleer de locatie van de NFC-antenne op de mobiele telefoon alvorens de NFC-tag te gebruiken. Als een foutmelding verschijnt over het wijzigen van de pincode, wijzigt u de pincode en drukt u op OK. Volg de instructies op het appscherm om de pincode bij te werken.