HP ENVY 7100, 7800 printers - Draadloze printer instellen (Windows)

Dit document is van toepassing op HP ENVY Photo 7120, 7130, 7134, 7155, 7158, 7164 7820, 7830, 7855, 7858 en 7864 All-in-One printers en computers met Windows.
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, sluit u de printer aan op het netwerk en installeert u het printerstuurprogramma en de software via de website van HP. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.
Stap 1: De installatie voorbereiden
Voordat u de printer in uw draadloze netwerk installeert, noteert u de netwerknaam en het wachtwoord en schakelt u de router, printer en computer in.
  opmerking:
Als u het netwerkwachtwoord wilt vinden, gaat u naar De WEP- of WPA-sleutel of -wachtwoord van het draadloos netwerk zoeken.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID (Service Set Identifier).
    • Netwerkwachtwoord: Het wachtwoord wordt ook wel de WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode genoemd.
    • Een computer verbonden met uw draadloze netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedband-internet aan, zoals kabel of DSL, voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden. Schakel de printer in en plaats deze tijdens de installatieprocedure dicht bij de computer en binnen het bereik van de router.
  3. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten.
Stap 2: Verbinding maken met het draadloos netwerk
Verbind de printer met uw netwerk met de wizard Draadloos instellen zodat het installatieprogramma van HP de printer kan zoeken tijdens de installatie.
  1. Veeg op het bedieningspaneel van de printer omlaag om het dashboard te openen en tik op het pictogram Draadloos.
  2. Tik op het pictogram Installatie.
  3. Tik op Netwerkconfiguratie.
  4. Tik eerst op Draadloze instellingen en vervolgens op Wizard Draadloos instellen.
    Voorbeeld van menu Draadloze instellingen
  5. Tik op de naam van uw netwerk in de lijst met beschikbare netwerken en tik vervolgens op OK.
    Voorbeeld van netwerknamen
  6. Als de naam van uw netwerk niet in de lijst wordt weergegeven, tikt u op Nieuwe netwerknaam invoeren en volgt u de instructies op het scherm om uw netwerknaam te voeren.
  7. Typ de WEP- of WPA-sleutel (netwerkwachtwoord) wanneer dit wordt gevraagd en tik vervolgens op Gereed.
    Er wordt een overzichtsscherm weergegeven.
  8. Tik op OK om terug te keren naar het beginscherm.
      opmerking:
    Als er een verbindingsfoutbericht wordt weergegeven, controleert u of u de hoofdletters en kleine letters van de netwerknaam en het wachtwoord juist hebt getypt. Volg de aanwijzingen om de gegevens nogmaals in te voeren.
Stap 3: De driver downloaden en installeren
Download en installeer de meest recente versie van het volledige softwarepakket van de printer vanaf de HP website.
Als er een scherm Auto Wireless Connect wordt weergegeven tijdens de installatie, kunt u dit gebruiken om de draadloze installatie te voltooien. Volg anders de stappen in de software-installatie om de installatie te voltooien.
  opmerking:
Als een alternatieve methode om de software te downloaden, kunt u de installatie-cd gebruiken.
  1. Ga naar:
  2. Selecteer zo nodig het modelnummer in het menu, klik op Start en klik vervolgens op Downloaden.
  3. Dubbelklik op het stuurprogrammabestand met HP Easy Start in de naam in de downloadbalk van de browser of in de map Downloads om de installatie te starten.
    Afbeelding : Voorbeeld van het HP Easy Start-bestand in de downloadbalk van de browser
    Voorbeeld van het HP Easy Start-bestand in de downloadbalk van de browser
    Afbeelding : Voorbeeld van het HP Easy Start-bestand in de map Downloads
    Voorbeeld van het HP Easy Start-bestand in de map Downloads
  4. Volg de instructies op het scherm om het instellen van de verbinding en de installatie van het stuurprogramma te voltooien.
  5. Ga terug naar 123.hp.com in uw webbrowser om de printerregistratie en -activatie te voltooien.
Veelgestelde vragen
Bekijk deze veelgestelde vragen over het instellen van de draadloze netwerkverbinding.