Samsung-laserprinters - Het bericht Printer Timeout (Er is time-out voor de printer opgetreden)

Wanneer het bericht Fail to print (Afdrukken mislukt) of Printer Timeout (Er is time-out voor de printer opgetreden) verschijnt, doet u het volgende:
  1. Als het bericht wordt weergegeven tijdens een afdruktaak, wacht u tot de taak is voltooid, waarna het bericht verdwijnt nadat de taak is voltooid.
      opmerking:
    Deze fout kan optreden tijdens grote afdruktaken.
  2. Als het foutbericht wordt weergegeven in de Ready-modus of nadat de afdruktaak is voltooid, doet u het volgende:
    • Koppel het netsnoer van de printer gedurende enkele seconden los, sluit het netsnoer weer aan op het stopcontact en zet de printer vervolgens weer aan.
    • Zorg ervoor dat de kabel goed is aangesloten.
      • Als het een netwerkprinter is en de methode voor toewijzing van het IP-adres DHCP is, schakelt u over naar statisch IP-adres.
        Zie het volgende gedeelte om een ander statisch IP-adres toe te wijzen aan uw printer:
      • Als het een printer via USB is, controleert u of de aansluiting niet los zit en of de connector volledig is ingebracht in de achterzijde van de printer en de bijbehorende computer.
Als de printer nog steeds de fout geeft na het uitvoeren van de bovenstaande stappen, gaat u naar https://support.hp.com voor verdere hulp bij de diagnose en om het probleem te verhelpen.