Samsung-laserprinters - hoe een Samsung Google Cloudprinter moet worden geïnstalleerd

Google Cloud-Readyprinters maken draadloos printen vanaf uw pc, Mac of Chromebook snel en eenvoudig. Door uw computer en printer aan te sluiten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk, kunt u overal in uw huis of bedrijf afdrukken.
  opmerking:
Voordat u begint met de installatie, moet u controleren of u het volgende hebt voltooid:
  • De printer moet compatibel zijn met Google Cloud. Om te controleren of uw printer compatibel is met Google Cloud, gaat u naar https://support.hp.com, typt u uw printermodel in en gaat u vervolgens naar het specificatiedocument van het printermodel.
  • De Chrome-browser moet zijn geïnstalleerd, aangezien de Google Cloudprinter via de Chrome-browser werkt. Als u een pc of Mac gebruikt en de Chrome-browser nog niet hebt geïnstalleerd, gaat u naar de downloadwebsite van Google Chrome om Chrome te downloaden en te installeren.
  • De printer en de computer moeten zijn aangesloten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Als de printer nog niet is aangesloten op het netwerk en u een traditionele pc beschikbaar hebt, gaat u naar Software- en driverdownloads, voert u uw model printer in in het zoekvak om de nieuwste driver te downloaden en volgt u vervolgens de instructies om de printer aan te sluiten op het Wi-Fi-netwerk. Als u een Chromebook gebruikt, raadpleegt u de gebruikershandleiding voor instructies over de Wi-Fi-verbinding voor het specifieke printermodel.
De installatie van Google Cloudprinter
Volg deze stappen om Google Cloudprinter voor uw pc of Mac te installeren.
  1. Open de Chrome-browser en voer het IP-adres van de printer in in de adresbalk van Chrome (Omnibox genoemd).
    Afbeelding : Voorbeeld van de adresbalk van Chrome
    Voorbeeld van de adresbalk van Chrome (Omnibox)
      opmerking:
    Als u het IP-adres van uw printer niet weet, kunt u een netwerkconfiguratierapport afdrukken met gegevens waaronder het IP-adres van uw printer en het Mac-adres. De methode om een netwerkconfiguratierapport af te drukken, varieert afhankelijk van het printermodel. Ga naar https://support.hp.com, typ uw printermodel in en ga vervolgens naar de ondersteuningsopties van het printermodel.
  2. Klik op aanmelden rechtsboven in het scherm.
    Afbeelding : Voorbeeld van de optie aanmelden
    Afbeelding toont pijl die aanwijst waar u zich kunt aanmelden
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
      opmerking:
    De standaardgebruikersnaam is Admin en het standaardwachtwoord is sec00000. Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, reset u de netwerkinstellingen van de printer om deze terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
    Afbeelding : Voorbeeld van het SyncThru-venster voor gebruikersnaam en wachtwoord
    Afbeelding toont SyncThru-venster voor gebruikersnaam en wachtwoord
  4. Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd om uw gebruikersnaam en wachtwoord te wijzigen. Hoewel u de optie krijgt om uw gebruikersnaam en wachtwoord te wijzigen of bij te werken, hoeft u dat niet te doen. Klik op No (Nee) als u wilt dat uw gebruikersnaam en wachtwoord hetzelfde blijven als die u net hebt ingevoerd.
    Afbeelding : Voorbeeld van het wijzigen van de gebruikersnaam en het wachtwoord
    Afbeelding toont de optie om uw gebruikersnaam en wachtwoord bij te werken
  5. Klik op Settings (Instellingen) en selecteer vervolgens Network Settings (Netwerkinstellingen) uit de vervolgkeuzelijst.
    Afbeelding : Voorbeeld van het selecteren van instellingen
    Afbeelding toont het selecteren van instellingen, en vervolgens van netwerkinstellingen
  6. Klik op Google Cloudprinter in het linkerframe. Als Google Cloudprinter niet beschikbaar is, gaat u naar https://support.hp.com, typt u uw printermodel in en gaat u vervolgens naar de ondersteuningsopties van het printermodel om te controleren of uw printer Google Cloud ondersteunt.
    Afbeelding : Voorbeeld van de instellingen van Google Cloud in SyncThru
    Afbeelding toont Google Cloudprinter onder instellingen
  7. Klik op Ok als u een pop-upvenster ziet en klik vervolgens op de URL onder de Printer Description (printerbeschrijving) om te worden doorgestuurd naar de bevestigingspagina van Google Cloud.
      opmerking:
    Als de aanvraag-URL niet wordt weergegeven, klikt u op het pictogram vernieuwen (de twee ronddraaiende pijlen) boven de knop Undo (Ongedaan maken).
    Afbeelding : Voorbeeld van de aanvraag-URL
    Afbeelding toont de pijlen om te vernieuwen en de aanvraag-URL
  8. Als u zich nog niet hebt aangemeld, logt u in met hetzelfde Google/Gmail-account dat u voor het eerst gebruikte om u aan te melden op uw Chromebook.
    Afbeelding : Voorbeeld van de prompt voor aanmelding bij Google/Gmail
    Afbeelding toont voorbeeld van de prompt voor aanmelden bij Google/Gmail
  9. Klik op Finish printer registration (Printerregistratie voltooien) als u daarom wordt gevraagd.
    Afbeelding : Voorbeeld van het klikken op de prompt Printerregistratie voltooien
    Afbeelding toont waar u moet klikken om de printerregistratie te voltooien
  10. Nadat de registratie is voltooid, verschijnt een bericht dat vergelijkbaar is met de voorbeeld-afbeelding. Het kan een paar minuten duren voordat de zojuist toegevoegde printer in de lijst met printers wordt weergegeven. Zodra de printer beschikbaar is, kunt u afdrukken. Als u de beschikbare printers wilt bekijken, klikt u op Manage your printers (Uw printers beheren).
    Afbeelding : Voorbeeld van dankbetuiging
    Afbeelding toont een dankbetuiging van Google Cloudprinter
U bent nu klaar om af te drukken. Als u bijvoorbeeld een Google-document wilt afdrukken (snelkoppeling: https://docs.google.com/), klikt u gewoon op het pictogram van de printer. Als de printer is uitgeschakeld of in de sluimerstand staat, moet u de printer inschakelen of de sluimerstand uitschakelen om te kunnen afdrukken.
Afbeelding : Voorbeeld van het pictogram van de printer voor het afdrukken van een Google-document
Afbeelding toont het pictogram van de printer in de werkbalk van een Google-document
U kunt de instellingen van uw Google Cloudprinter altijd openen door u aan te melden op de website van Google Cloudprinter, https://www.google.com/cloudprint#printers.
Als u het probleem ondervindt dat uw computer de printer niet vindt of dat deze niet goed afdrukt, controleert u of uw printer is bijgewerkt naar de nieuwste firmware. Ga voor hulp naar https://support.hp.com, typ uw printermodel in en ga vervolgens naar de ondersteuningsopties van het printermodel. Zoek onder Software en drivers de nieuwste firmware-versie van uw printer en voer de firmware-update uit.