• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in het Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktopcomputers - Fout: De beeldschermdriver reageert niet meer en is met succes hersteld (Windows 7)

Dit document is van toepassing op alle desktopcomputers van HP en Compaq met Windows 7.
Tijdens het spelen van games of het gebruik van grafische applicaties zoals YouTube of Windows Movie Maker, wordt het computerscherm gedurende drie seconden zwart en vervolgens wordt een van de volgende foutberichten weergegeven:
  • Beeldschermdriver reageert niet meer en is met succes hersteld.
  • Beeldschermdriver igfx reageerde niet meer en is hersteld.
  • Beeldschermdriver NVIDIA reageerde niet meer en is hersteld.
  • Beeldschermdriver ATI reageerde niet meer en is hersteld.
Afbeelding : Foutbericht
Afbeelding: Foutbericht
Dit probleem houdt verband met het grafische systeem. Wanneer het systeemgeheugen bijna op is en Windows geen videogeheugen kan toewijzen, wordt Windows afgesloten en wordt het programma opnieuw opgestart om een storing te voorkomen.
Volg deze stappen in de aangegeven volgorde. Als het probleem wordt opgelost met een van de stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  opmerking:
De volgende oplossingen kunnen helpen om deze fout in de toekomst te verkleinen of te elimineren, maar de fout kan nog steeds optreden wanneer systeemgeheugenbronnen bijna leeg zijn.
Stap 1: De computer opnieuw opstarten
Als het foutbericht op dit moment wordt weergegeven, sluit u af en start u de computer opnieuw. Hierdoor worden de geheugenadressen gewist en wordt de computer voorbereid op verdere probleemoplossing.
Stap 2: Alle andere programma's afsluiten
Andere programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd nemen mogelijk benodigde systeembronnen in beslag. Als u de beschikbare systeembronnen wilt vergroten, schakel dan alle andere programma's en apps af, behalve het programma of de app die u op dat moment gebruikt.
Stap 3: Het grafische stuurprogramma bijwerken
Werk de grafische driver bij voor uw specifiek computermodel. Voor meer informatie over het bijwerken van stuurprogramma's, raadpleegt u het ondersteuningsdocument van HP Software en stuurprogramma's downloaden en bijwerken voor HP computers,
  opmerking:
Als u op een van de bovenstaande koppelingen klikt, verlaat u de website van Hewlett-Packard. HP heeft geen invloed op informatie buiten de website van HP en draagt hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Na het downloaden van het stuurprogramma, voert u de actie uit die u aan het doen was toen de fout voor het eerst optrad, bijvoorbeeld een game spelen of een film kijken, om te testen of de fout opnieuw optreedt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
Stap 4: Windows bijwerken
Download updates voor Windows 7. Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van Windows Update Stuurprogramma's en software bijwerken met Windows Update (Windows 7, Vista, XP).
Na het installeren van het updates, voert u de actie uit die u aan het doen was toen de fout voor het eerst optrad, bijvoorbeeld een game spelen of een film kijken, om te testen of de fout opnieuw optreedt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
Stap 5: Visuele effecten aanpassen in Windows
Om uw computer voor betere prestaties aan te passen, schakelt u sommige of alle visuele effecten uit.
Visuele effecten aanpassen
Voer de volgende stappen uit om uw visuele effecten aan te passen voor de beste prestaties.
  1. Klik op Start , klik met de rechtermuisknop op Computer en selecteer Eigenschappen.
    Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend.
  2. Klik in de linkerkolom op Geavanceerde systeeminstellingen.
    Afbeelding : Geavanceerde systeeminstellingen
    Afbeelding: Geavanceerde systeeminstellingen
  3. Klik in het tabblad Geavanceerd onder Prestaties op Instellingen.
    Afbeelding : Systeemeigenschappen
    Afbeelding: Systeemeigenschappen
  4. Selecteer Beste prestaties en klik op OK.
    Afbeelding : Beste prestaties
    Afbeelding: Beste prestaties
  5. Voer de actie uit die u aan het doen was toen de fout voor het eerst optrad, bijvoorbeeld een game spelen of een film kijken, om te testen of de fout opnieuw optreedt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
Schermresolutie aanpassen
Voer de volgende stappen uit om de resolutie aan te passen aan de geschikte instelling.
  1. Klik op Start en klik vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Selecteer Schermresolutie aanpassen in de modus Categorieweergave onder Vormgeving en persoonlijke instellingen.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu Resolutie en verplaats de schuifregelaar naar de gewenste schermresolutie.
    Afbeelding : Oplossing
    Afbeelding: Oplossing
  4. Selecteer de gewenste resolutie en klik op Toepassen.
  5. Selecteer Afmelden.
    De computer wordt afgemeld.
  6. Start de computer opnieuw op.
  7. Nadat de computer opnieuw is opgestart, voert u de actie uit die u aan het doen was toen de fout voor het eerst optrad, bijvoorbeeld een game spelen of een film kijken, om te testen of de fout opnieuw optreedt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
Windows Aero uitschakelen
Windows 7 biedt een visuele beleving die Aero wordt genoemd. Hoewel Aero voordelen biedt voor het gebruik van uw computer, verlaagt het ook de systeemprestaties. Volg deze stappen om de Windows Aero uit te schakelen.
  1. Klik met de rechtermuisknop in een leeg gebied op het bureaublad en selecteer Aan persoonlijke voorkeur aanpassen.
    Het venster Persoonlijke instellingen wordt geopend.
    Afbeelding : Het venster Persoonlijke instellingen
    Afbeelding: Het venster Persoonlijke instellingen
  2. Selecteer een thema dat geen Aero-thema is.
Stap 6: De instellingen in de game of het programma aanpassen
Het aanpassen van instellingen in de game of het programma, bijvoorbeeld anti-aliasing of schermresolutie, verlaagt de kwaliteit van de grafische weergave maar maakt videokaart-gerelateerde fouten minder waarschijnlijk.
Als de fout alleen optreedt bij het gebruik van een specifiek spel of programma, werkt u de functies van de game of het programma bij vanuit het programma zelf, of gaat u naar de ondersteuningswebsite van de fabrikant om relevante updates te downloaden en te installeren. Start de computer opnieuw op nadat de updates zijn geïnstalleerd.
Nadat de computer opnieuw is opgestart, voert u de actie uit die u aan het doen was toen de fout voor het eerst optrad, bijvoorbeeld een game spelen of een film kijken, om te testen of de fout opnieuw optreedt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
Stap 7: Systeemprestaties verbeteren
Er zijn veel dingen die u kunt doen om de systeemprestaties van uw computer te verbeteren.
Voer de actie uit die u aan het doen was toen de fout voor het eerst optrad, bijvoorbeeld een game spelen of een film kijken, om te testen of de fout opnieuw optreedt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
Stap 8: De verwerkingstijd van de GPU verhogen
Wanneer de hardware van de video-adapter of een stuurprogramma op uw computer er langer over doet dan verwacht om een handeling te voltooien, probeert Windows de grafische hardware te herstellen en te resetten. Als de Graphics Processing Unit (GPU) niet in staat is binnen 2 seconden de grafische hardware te herstellen en te resetten, reageert het systeem niet meer en wordt een van de foutberichten weergegeven.
Volg deze stappen om de registerwaarde in de Register-Editor aan te passen en geef de functie Time-out-detectie en herstel meer tijd om een handeling te voltooien.
  let op:
Onjuiste registergegevens kunnen ernstige systeemproblemen veroorzaken of voorkomen dat de computer opstart. Maak een reservekopie van het register voor u het register bewerkt. Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument Een back-up maken van het Windows register, het Windows register bewerken of herstellen (Windows 7) voor meer informatie over het maken van een back-up van het Windows register.
  1. Tekst toevoegen.
  2. Klik op Start en typ regedit in het veld Zoeken.
  3. Selecteer regedit.exe in de lijst met resultaten. Typ uw beheerderswachtwoord indien hierom wordt gevraagd.
    Afbeelding : Register-editor
    Afbeelding: Register-editor
  4. Klik op HKEY_LOCAL_MACHINE en klik op SYSTEEM.
  5. Klik op CurrentControlSet en klik op Bediening.
    Afbeelding : Register-editor
    Afbeelding: Register-editor
  6. Klik op GraphicsDrivers.
  7. Klik op bewerken, klik op Nieuw en selecteer DWORD (32-bits) of DWORD (64-bits), afhankelijk van uw besturingssysteem.
    Afbeelding : Nieuw
    Afbeelding: Nieuw
  8. Typ TdrDelay onder Naam en druk op Enter.
    Afbeelding : TdrDelay
    Afbeelding: TdrDelay
  9. Dubbelklik op TdrDelay en typ 8 voor de Gegevenswaarde en klik op OK.
    Afbeelding : DWORD (32-bits)
    Afbeelding: DWORD (32-bits)
  10. Sluit de registereditor en start de computer opnieuw.
Na het uitvoeren van de vorige stappen, moet het foutbericht minder vaak voorkomen. Voer de actie uit die u aan het doen was toen de fout voor het eerst optrad, bijvoorbeeld een game spelen of een film kijken, om te testen of de fout opnieuw optreedt. Als de fout blijft optreden, vervangt u de videokaart of voegt u geheugen toe.
Niet alle computers, zoals HP TouchSmarts, beschikken over een verwisselbare videokaart. Controleer uw productspecificaties om te zien of de videokaart verwisselbaar is.
Als de videokaart verwijderbaar is, ga dan naar HP Self-Repair mediabibliotheek voor stappen voor het vervangen van de videokaart op uw computer.
Als de videokaart niet verwijderbaar is, neem dan contact op met HP over het vervangen van uw computer. Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument Garantie-informatie zoeken om te controleren of uw computer onder de garantie valt.