Printers uit de HP DeskJet 6540-serie - Printcartridges verwijderen en installeren

Stap 1 - De printer openen
  1. Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld. Druk op de aan/uit-knop als deze niet brandt.
    Afbeelding : Op de aan/uit-knop drukken als deze niet brandt
  2. Open de printerkap en wacht totdat de cartridgewagen inactief en stil is.
Afbeelding : De printer openen
Animatiefilmpje voor vervangen van cartridge
Klik op de knop afspelen () om een animatiefilmpje over het vervangen van inktcartridges te bekijken, of ga verder naar de onderstaande secties voor gedetailleerde instructies.
Stap 2 - Oude inktcartridges verwijderen
  1. Druk zachtjes op de vergrendeling.
  2. Trek de onderkant van de vergrendeling naar u toe om de vergrendeling los te koppelen.
  3. Schuif de cartridge naar buiten.
    Afbeelding : Open de cartridgeklep
    Afbeelding : Schuif de cartridge naar buiten
Stap 3 - Gebruik een cartridgebeschermer
Wanneer u een inktcartridge tijdelijk uit de printer haalt (bijvoorbeeld voor het verwijderen van de zwarte inktcartridge om de fotocartridge te installeren), plaatst u deze in een inktcartridgebeschermer. Inktcartridgebeschermers worden bij fotocartridges geleverd.
Afbeelding : Plaats een cartridge in een inktcartridgebeschermer
Afbeelding : Druk de vergrendeling omlaag om de cartridge te verwijderen
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.
Stap 5 - Installeer de nieuwe inktcartridges
  1. Als u een nieuwe inktcartridge installeert, verwijder dan de beschermende tape.
      let op:
    Probeer de koperen elektrische strook niet te verwijderen!
    Afbeelding : De beschermende tape verwijderen
      let op:
    Nadat de tape is verwijderd, dient u de koperen contactpunten en de inktsproeiers niet aan te raken.
      Afbeelding : Contactpunten en inktsproeiers
    1. Contactpunten
    2. Inktsproeiers
  2. Houd de inktcartridge zodaning vast dat de inktsproeiers naar beneden en de contactpunten naar de printer wijzen; schuif de cartridge nu in de wagen.
    • Inktcartridges met een driehoek passen in de linkersleuf van de wagen.
    • Inktcartridges met een vierkant of vijfhoek passen in de rechtersleuf van de wagen.
    Afbeelding : Plaats elke inktcartridge in de correcte sleuf
  3. Duw de vergrendeling van de inktcartridge omlaag totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : Plaats de inktcartridge terug
    Afbeelding : Sluit de vergrendeling
  4. Sluit de printerkap.