HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - HP Digital Fax instellen

U kunt gebruikmaken van HP Digital Fax om faxen automatisch te ontvangen en ze op uw computer op te slaan. Hiermee bespaart u papier en cartridges.
Ontvangen faxen worden opgeslagen als TIFF- (Tagged Image File Format) of PDF-bestanden (Portable Document Format).
De bestanden worden als volgt benoemd: XXXX_YYYYYYYY_ZZZZZZ.tif, waar X de zenderinfo, Y de datum en Z het tijdstip van faxontvangst voorstellen.
  opmerking:
Faxen naar computer is enkel beschikbaar voor het ontvangen van zwart-witfaxen. Faxberichten in kleur zullen worden afgedrukt.
Vereisten voor HP Digital Fax
  • De doelmap van de computer moet altijd beschikbaar zijn. De faxen worden niet opgeslagen als de computer in de slaapstand of stand-bymodus staat.
  • Papier moet in de invoerlade zijn geplaatst. Zie Afdrukmateriaal laden voor meer informatie.
HP Digital Fax instellen
HP Digital Fax instellen(Windows)
  1. Open de printersoftware. Zie De printersoftware (Windows) openen voor meer informatie.
  2. Klik op Afdrukken, scannen en faxen.
  3. Klik op het tabblad Fax en vervolgens op Wizard Digitale fax instellen.
  4. Volg de instructies op het scherm.
HP Digital Fax instellen(OS X)
  1. Open HP Utility. Zie HP Utility openen voor meer informatie.
  2. Selecteer de printer.
  3. Klik op Digitaal faxarchief in het gedeelte Faxinstellingen.
HP Digital Fax instellen via de EWS
  1. Open EWS. Zie De EWS openen voor meer informatie.
  2. Klik op het tabblad Fax.
  3. Klik op HP Digital Fax en vervolgens op Digitaal faxprofiel.
  4. Klik in het gedeelte Digitale fax naar netwerkmap of Digitale fax naar e-mail op Instellen en volg de instructies op het scherm.
Instellingen HP Digitale fax wijzigen
Instellingen HP Digitale fax wijzigen (Windows)
  1. Open de printersoftware. Zie De printersoftware (Windows) openen voor meer informatie.
  2. Klik op Afdrukken, scannen en faxen en op Wizard Digitale fax instellen.
  3. Volg de instructies op het scherm.
Instellingen HP Digitale fax wijzigen (OS X)
  1. Open HP Utility. Zie HP Utility openen voor meer informatie.
  2. Selecteer de printer.
  3. Klik op Digitaal faxarchief in het gedeelte Faxinstellingen.
HP Digital Fax-instellingen wijzigen via de EWS
  1. Open EWS. Zie De EWS openen voor meer informatie.
  2. Klik op het tabblad Fax.
  3. Als het dialoogvenster Omleiden naar beveiligde pagina wordt weergegeven, volgt u de instructies op het scherm en klikt u op OK.
  4. Klik op HP Digital Fax en vervolgens op Digitaal faxprofiel.
  5. Klik in het gedeelte Digitale fax naar netwerkmap of Digitale fax naar e-mail op Instellen en volg de instructies op het scherm.
HP Digital Fax uitschakelen
  1. Open het dashboard van het bedieningspaneel (veeg het dashboard tabblad bovenaan het scherm naar beneden of druk op de strook aan de bovenkant van het startscherm).
  2. Raak op het dashboard van het bedieningspaneel (Installatie) aan.
  3. Raak Faxinstellingen en vervolgens Voorkeuren aan.
  4. Raak HP Digital Fax aan.
  5. Raak HP Digital Fax uitschakelen en vervolgens Ja aan.