HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - Scannen met andere software

Het product is compatibel met TWAIN en Windows Imaging Application (WIA). Het product is compatibel met Windows-programma's die TWAIN- of WIA-compatibele scanapparaten ondersteunen en met Macintosh-programma's die TWAIN-compatibele scanapparaten ondersteunen.
Terwijl u in een TWAIN- of WIA-compatibel programma werkt, hebt u toegang tot de scanfunctie en kunt u de afbeelding rechtstreeks in het geopende programma scannen. Zie voor meer informatie het Help-bestand of de documentatie die bij uw TWAIN- of WIA-compatibel softwareprogramma is geleverd.

Scannen vanuit een TWAIN-compatibel programma

Over het algemeen voldoet een programma aan deze eisen als het de volgende typen opdrachten bevat: Ophalen, Bestand ophalen, Scannen, Nieuw object importeren, Invoegen uit of Scanner. Raadpleeg de documentatie bij het programma als u niet zeker weet of het programma aan deze eisen voldoet of als u niet weet hoe het programma heet.
  1. Begin te scannen vanuit het programma dat aan de TWAIN-eisen voldoet. Raadpleeg de documentatie bij het programma voor informatie over de opdrachten en stappen die u moet uitvoeren.
opmerking:
Wanneer u vanuit een TWAIN-compatibel programma scant, kan het HP Scan softwareprogramma automatisch starten. Als HP Scan wordt gestart, kunt u wijzigingen aanbrengen terwijl u een voorbeeld van de afbeelding bekijkt. Als het programma niet automatisch start, gaat de afbeelding rechtstreeks naar het TWAIN-compatibele programma.

Scannen vanuit een WIA-compatibel programma

WIA is een andere manier om een afbeelding rechtstreeks in het softwareprogramma te scannen. WIA gebruikt geen HP Scan software maar Microsoft-software om te scannen.
Doorgaans is een softwareprogramma WIA-compatibel als het een opdracht als Afbeelding/Van scanner of camera in het menu Invoegen of Bestand heeft. Als u niet zeker weet of een programma WIA-compatibel is, raadpleegt u de Help of documentatie bij het softwareprogramma.
  1. Om te scannen, voert u een van de volgende bewerkingen uit:
    • Start de scan vanuit het WIA-compatibele programma. Raadpleeg de documentatie bij het programma voor informatie over de opdrachten en stappen die u moet uitvoeren.
    • Windows Vista of XP: Open in het configuratiescherm de mappen Hardware en geluiden en Camera's en scanner en dubbelklik op het pictogram van het product. Hiermee wordt de standaardwizard Microsoft WIA geopend waarmee u naar een bestand kunt scannen.
    • Windows 7, 8, 8.1 of 10: Open in het configuratiescherm de map Apparaten en printers en dubbelklik op het pictogram van het product. Hiermee wordt de standaardwizard Microsoft WIA geopend waarmee u naar een bestand kunt scannen.