• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - HP Embedded Web Server

Over de EWS

Dit product is uitgerust met de geïntegreerde webserver van HP (EWS) die toegang geeft tot informatie over de activiteiten van het apparaat en het netwerk. EWS geeft webpagina's weer die in een standaardwebbrowser kunnen worden weergegeven.
De EWS bevindt zich op een hardwareapparaat (zoals een HP printer) of in firmware en is dus geen software die op een netwerkserver is geplaatst.
De EWS heeft het voordeel dat deze een interface voor het apparaat biedt die toegankelijk is voor alle gebruikers met een op het netwerk aangesloten product en computer. Er hoeft geen speciale software te worden geïnstalleerd of geconfigureerd, maar u moet wel een ondersteunde webbrowser op uw computer hebben. Als u toegang tot de geïntegreerde webserver wilt verkrijgen, typt u het IP-adres van het apparaat in de adresbalk van de browser.

Over cookies

Terwijl u browst, plaatst de EWS hele kleine tekstbestanden (cookies) op uw harde schijf. Door deze bestanden kan de EWS uw computer herkennen bij uw volgende bezoek. Als u bijvoorbeeld de EWS-taal hebt geconfigureerd, helpt een cookie u onthouden welke taal u hebt gekozen zodat de volgende keer dat u de EWS opent, de pagina's in die taal worden weergegeven. Hoewel sommige cookies aan het einde van elke sessie worden gewist (zoals de cookie die de geselecteerde taal opslaat), worden andere (zoals de cookie die klantspecifieke voorkeuren opslaat) op de computer opgeslagen tot u ze handmatig verwijdert.
opmerking:
De cookies die de EWS op uw computer opslaat, worden alleen gebruikt om instellingen op uw computer op te slaan of om informatie tussen de printer en de computer te delen. De cookies worden niet verzonden naar HP websites.
U kunt uw browser configureren zodat alle cookies worden aanvaard, of u kunt hem configureren zodat u wordt gewaarschuwd telkens wanneer een cookie wordt aangeboden waardoor u cookie per cookie kunt beslissen of u ze al dan niet aanvaardt. U kunt uw browser ook gebruiken om ongewenste cookies te verwijderen.
Naargelang uw apparaat, schakelt u een of meerdere van de volgende eigenschappen uit als u ervoor kiest cookies uit te schakelen:
  • Beginnen waar u de toepassing hebt verlaten (vooral handig wanneer u Installatiewizards gebruikt).
  • De taalinstelling van de EWS-browser onthouden.
  • De EWS-startpagina naar wens aanpassen.
Zie de documentatie die beschikbaar is met uw webbrowser voor informatie over hoe u uw privacy- en cookie-instellingen kunt wijzigen en hoe u cookies kunt bekijken of verwijderen.

De EWS openen

Voer een van de volgende handelingen uit om de EWS te openen:
  • Typ het IP-adres van het product in het adresveld van een ondersteunde webbrowser. (Raak voor het IP-adres van het product [Ethernet] aan op het dashboard van het bedieningspaneel.)
  • Open in de printersoftware HP Printerhulp en klik op het tabblad Afdrukken op Startpagina printer (EWS).
    Open in de printersoftware HP Printerhulp en klik op het tabblad Afdrukken van het tabblad Afdruk., scan., fax. op Startpagina printer (EWS).
    Zie HP Printerhulp openen voor meer informatie.
  • Gebruik in OS X HP Utility of klik op Systeemvoorkeuren > Printers > HP PageWide Pro MFP 772-777 > Opties en benodigdheden > Algemeen > Webpagina van printer weergeven.
    Gebruik in OS X HP Utility of klik op Systeemvoorkeuren > Printers en scanners > HP PageWide Pro MFP 772-777 > Opties en benodigdheden > Algemeen > Webpagina van printer weergeven.
opmerking:
Als er een fout optreedt bij het openen van de EWS, controleer dan of de proxy-instellingen kloppen voor uw netwerk.
opmerking:
Nadat u de URL hebt geopend, kunt u deze toevoegen aan uw favorieten zodat u er snel naar terug kunt keren.

Functies

opmerking:
De netwerkinstellingen in de EWS wijzigen, kan er voor zorgen dat sommige producten of sommige softwarekenmerken van producten worden uitgeschakeld.

Het tabblad Home

Gebruik het tabblad Home om toegang te krijgen tot de meest gebruikte items op de tabbladen Webdiensten, Netwerk, Hulpprogramma's en Instellingen.
Gebruik het tabblad Home om toegang te krijgen tot de meest gebruikte items op de tabbladen Scannen, Fax, Webdiensten, Netwerk, Hulpprogramma's en Instellingen.
opmerking:
Niet alle onderdelen zijn standaard zichtbaar. Gebruik de knop Personaliseren om de items van uw keuze weer te geven of te verbergen.
Item
Beschrijving
Naar e-mail scannen
Doele-mailprofielen voor de functie scannen-naar-e-mail configureren.
Scannen naar netwerkmap
Netwerkmap configureren voor de functie Scannen naar netwerk.
HP Digital Fax
De printer configureren om faxen op te slaan in het netwerk of te verzenden via e-mail.
Energiebesparende instellingen
De energiebesparende functies configureren waarmee de printer wordt overgeschakeld naar de slaapstandmodus of deze automatisch wordt in- of uitgeschakeld.
Printerupdate
Controleer op nieuwe updates voor de printer.
Geschatte cartridgeniveaus
Status van cartridgeniveaus controleren.
Netwerkoverzicht
Status van bekabeld (802.3) of draadloos (802.11) weergeven.
Werkset afdrukkwaliteit
Voer onderhoudsprogramma's uit om de afdrukkwaliteit van uw afdrukken te verbeteren.
Wizard voor draadloze instellingen
Een draadloze verbinding instellen met behulp van de wizard.
Wi-Fi Direct
Wi-Fi Direct instellen om vanaf een mobiel apparaat rechtstreeks naar de printer af te drukken zonder verbinding te maken met een draadloos netwerk.
AirPrint
AirPrint™ instellen om af te drukken vanaf Apple-producten.
Informatie over de printer
Informatie over de printer weergeven, zoals serienummer van het product, service-ID, firmwareversie en totaal aantal pagina's.
Beheerder
Beheerderstoezicht op functies van de printer instellen.
Back-up
Back-up maken van de printerinstellingen in een bestand met een wachtwoord.
Faxlogboek
Alle faxgerelateerde activiteiten (zoals digitale-faxlogboek) weergeven en beheren.
Wizard Faxset-up
De Wizard uitvoeren om faxfuncties in te stellen.
Firewall
De netwerkfirewall configureren.
Printerrapport
Informatiepagina's over uw printer afdrukken.
Scannen naar SharePoint
De SharePoint-map configureren voor de functie Scannen naar map.
Gebruiksrapport
Gebruikstellingen van afdruktaken weergeven.
Gebruikstellingen van afdruk-, fax- en kopieertaken weergeven.
Webscan
WebScan inschakelen, waarmee iedereen met toegang tot de printer kan scannen wat zich op de glasplaat bevindt.
opmerking:
Instellingen voor deze pagina worden automatisch opgeslagen in de cookies van de webbrowser. Als de cookies van de webbrowser worden verwijderd, worden deze instellingen gewist.

Tabblad Scannen

Gebruik het tabblad Scannen om de scanopties van het product te configureren.
Item
Beschrijving
Scannen naar computer
gebruik WebScan.
opmerking:
Om veiligheidsredenen is WebScan standaard uitgeschakeld. Open het tabblad Instellingen om Webscan in te schakelen, klik op Beheerdersinstellingen, selecteer het selectievakje Inschakelen naast Webscan en klik vervolgens op Toepassen.
Wanneer deze functie is ingeschakeld, kan iedereen met toegang tot de printer scannen wat zich op de glasplaat bevindt.
Naar e-mail scannen
  • Instellen Scannen naar e-mail: Hiermee kunt u de functie Scannen naar e-mail en de verzender van gescande documenten instellen.
  • E-mailadresboek: De lijst met personen configureren aan wie u de gescande documenten kunt sturen.
  • E-mailopties: Een standaardonderwerpregel en hoofdtekst instellen en de standaardscaninstellingen configureren.
Scannen naar netwerkmap
Netwerkmap instellen: Een netwerkmap instellen om gescande afbeeldingen of documenten van de printer op te slaan.
Scannen naar SharePoint
SharePoint instellen: Hiermee kunt u een SharePoint-bestemming instellen om gescande afbeeldingen of documenten van de printer op te slaan.
Scannen naar USB
Configureer de volgende instellingen:
  • Scaninstellingen: Selecteer originele formaat, richting, donkerheid en enkel- of dubbelzijdig.
  • Bestandsinstellingen: Selecteer de standaardbestandsnaam, kleurvoorkeur, uitvoerkwaliteit, resolutie en compressie.
Adresboek
Veelvuldig gebruikte contactnummers invoeren, opslaan en beheren.

Tabblad Kopiëren/Afdrukken

Gebruik het tabblad Kopiëren/Afdrukken om de kopieer- en afdrukfuncties van het product te configureren.
Item
Beschrijving
Kopieerinstellingen
Configureer de kopieerinstellingen van de printer, zoals het volgende:
  • Kopieerinstellingen: Selecteer instellingen voor enkel- of dubbelzijdig, formaat en kleur.
  • Ladeselectie: Stel het standaardpapierformaat en -papiertype in voor iedere lade in het product en selecteer welke standaardpapierlade moet worden gebruikt als er geen lade is aangegeven of als de aangegeven lade onjuist is geladen.
  • Kopieerkwaliteit en aanpassingen: Selecteer het kwaliteitsniveau, lichtheid/donkerheid, aanpassingsmodus, sorteerfunctie en inbindmarge.
Afdrukinstellingen
Configureer algemene instellingen voor afdrukken (zoals kwaliteit), duplexing (afdrukken op twee zijden), PCL-lettertypen en PostScript-fouten.
Kleur beperken
Gebruikerstoegang tot kleurafdrukken en kopiëren instellen en beheren.

Tabblad Afdrukken

Gebruik het tabblad afdrukken om de afdrukopties van het product te configureren.
Item
Beschrijving
Afdrukinstellingen
Configureer algemene instellingen voor afdrukken (zoals kwaliteit), duplexing (afdrukken op twee zijden), PCL-lettertypen en PostScript-fouten.
Kleur beperken
Gebruikerstoegang tot kleurafdrukken instellen en beheren.

Tabblad Faxen

Gebruik het tabblad Fax om de faxopties van het product te configureren.
Item
Beschrijving
Wizard Faxset-up
De faxfunctie van de printer configureren.
Basisfaxinstellingen
De koptekstnaam en het faxnummer wijzigen en andere basisfaxinstellingen configureren.
Geavanceerde faxinstellingen
Faxgegevens instellen zoals Foutrapportage, Bevestiging, enz.
Fax doorsturen
Stuur inkomende faxen automatisch door naar een ander faxnummer.
Faxnummerblokkering
Faxen van specifieke personen of bedrijven blokkeren.
Informatie
Faxlogboek: Bevat een lijst van de faxen die zijn verzonden en ontvangen door dit apparaat.
HP Digital Fax
HP Digital Faxmodus: Binnenkomende zwartwit-faxen opslaan naar een specifieke map op het netwerk of doorsturen als e-mail.

Tabblad HP JetAdvantage

Gebruik het tabblad HP JetAdvantage om gebruiksvriendelijke workflows en afdrukoplossingen te configureren die zowel netwerk- als cloudgebaseerd zijn. HP JetAdvantage is gebouwd om uw onderneming te helpen met het beheren van al uw printers en scanners.
HP JetAdvantage bevat oplossingen voor beveiliging, beheer, workflows en mobiel afdrukken. Om HP JetAdvantage in te schakelen, zorgt u dat de printer met het netwerk en met internet is verbonden en klikt u op Doorgaan. Volg de instructies op het scherm.

Tabblad Netwerk

Gebruik het tabblad Netwerk om netwerkinstellingen te configureren en te beveiligen voor het product wanneer het verbonden is met een netwerk op IP-basis. Het tabblad Netwerk wordt niet weergegeven als het apparaat op een ander soort netwerk is aangesloten.
U kunt ongebruikte protocollen en services in- of uitschakelen. Deze protocollen en services kunnen tegen wijziging worden beschermd door het EWS-beheerderswachtwoord in te stellen. Raadpleeg Ondersteunde netwerkprotocollen voor een lijst met netwerkprotocollen en -services.

Tabblad Hulpprogramma's

Gebruik het tabblad Hulpprogramma's om de productfuncties weer te geven of te beheren.
Item
Beschrijving
Productinformatie
  • Informatie over de printer: Informatie over de printer weergeven, zoals serienummer van het product, service-ID, firmwareversie en totaal aantal pagina's.
  • Supplies-status: Status van cartridgeniveaus controleren.
  • Supplies-instellingen: Hiermee stelt u de drempelwaarde in waarop de printer een melding geeft dat de cartridges bijna leeg zijn.
Rapporten
  • Gebruiksrapport: Hiermee wordt het aantal pagina's weergegeven dat is verwerkt voor afdrukken.
    Gebruiksrapport: Hiermee wordt het aantal pagina's weergegeven dat is verwerkt voor afdrukken, scannen, kopiëren en faxen.
  • Printerrapporten: Hiermee kunt u verschillende rapporten afdrukken, zoals lettertypelijsten.
  • Gebeurtenissenlogboek: Hiermee kunt u de laatste 50 foutmeldingen van de printer weergeven.
  • Taaklogboek: Hiermee kunt u een lijst weergeven van de meeste recente taken die door de printer zijn uitgevoerd.
  • Taaklogboek kleurgebruik: Hiermee kunt u het aantal pagina's weergeven die in zwart-wit/grijstinten en kleur zijn afgedrukt voor alle taken en afzonderlijke taken.
Hulpmiddelen
  • Bladwijzers: Hiermee kunt u pagina's in de geïntegreerde webserver markeren.
  • Werkset afdrukkwaliteit: Hier kunt u onderhoudshulpprogramma's uitvoeren om de afdrukkwaliteit te verbeteren.
  • Goederentracering: Hiermee kunt u een activanummer/locatie aan dit apparaat toewijzen.
Back-up maken en herstellen
  • Back-up: Hiermee wordt een door een wachtwoord beveiligd bestand gemaakt met de instellingen van de printer.
  • Terugzetten: Hiermee kunt u de instellingen van de printer herstellen met een back-upbestand van de EWS.
Printer opnieuw starten
Stroomcyclus: Hiermee kunt u de printer uitschakelen en opnieuw opstarten.
Printerupdates
Firmware-updates: Hiermee kunt u instellen of de printer een waarschuwing moet geven als er updates zijn of deze automatisch moet installeren.

Tabblad Instellingen

Gebruik het tabblad Instellingen om verschillende opties in te stellen en te behouden op uw product, inclusief energiebeheer, datum en tijd, e-mailwaarschuwingen, terugzetten naar fabrieksinstellingen en instellingen voor de firewall.
Item
Beschrijving
Voedingsbeheer
Hiermee kunt u de Stroombesparingmodus instellen om de hoeveelheid stroom die het product verbruikt wanneer dit inactief is te minimaliseren en slijtage van elektronische onderdelen te verminderen.
Voorkeuren
Configureer de standaardinstellingen van algemene printerfuncties, zoals datum en tijd, taal, weergave en anonieme gebruiksgegevens. U kunt ook de standaardwaarden voor bepaalde functies instellen, zoals handmatige invoer, lade- en papierbeheer, afbeeldingsregistratie, ColorLok en stille modus.
Aanpassing bedieningspaneel
  • Aanpassing Beginscherm Hiermee kunt u pictogrammen van het bedieningspaneel op het beginscherm van de printer toevoegen, verwijderen of vastleggen.
  • Snelle instellingen: Hiermee kunt u series van vaak gebruikte taakopties maken, waardoor het minder noodzakelijk wordt de instellingen voor iedere taak handmatig te configureren. Snelle instellingen worden weergegeven op het bedieningspaneel.
Beveiliging
Hiermee kunt u instellingen configureren om ongeautoriseerd gebruik van de printer en bepaalde printerfuncties te voorkomen. Zie Beveiligingsinstellingen voor meer informatie.
E-mailwaarschuwingen
Hiermee kunt u de standaardwaarden instellen voor de e-mailserver, bestemming van waarschuwingen en instellingen voor waarschuwingen.
Afdrukinstellingen
Hiermee kunt u de standaardinstellingen configureren voor afdrukken (zoals lettertype, afdrukkwaliteit, dubbelzijdig, zwart-wit of kleur).
Standaardwaarden herstellen
Hiermee kunt u de standaardwaarden of netwerkinstellingen herstellen.
Firewall
Hiermee kunt u de firewallinstellingen configureren, zoals regels, adressen, diensten en andere opties.