HP printers - Afdrukken met een USB OTG-kabel (Android)

Dit document is van toepassing op HP printers en Android smartphones of tablets.
Druk af vanaf uw Android apparaat met een USB onderweg afdrukken (OTG)-kabel aangesloten op uw HP printer.
  opmerking:
Afdrukken met een USB OTG-kabel wordt niet ondersteund vanaf een mobiel apparaat van Apple of Windows 10.
Afbeelding : Voorbeeld van een USB OTG-kabelverbinding
Voorbeeld van een Android-apparaat aangesloten op de printer met een USB OTG-kabel
Stap 1: De vereisten controleren
Voordat u kunt afdrukken met een USB OTG-kabel, controleert u of de printer en uw Android apparaat aan de volgende vereisten voldoen:
  • De printerhardware is ingesteld.
  • De printer ondersteunt het afdrukken van een verbinding via een USB OTG-kabel.
    De meeste HP printers ondersteunen afdrukken met een USB OTG. Voor een lijst met HP printers die geen ondersteuning bieden aan afdrukken via een USB OTG-verbinding, gaat u naar de sectie Veelgestelde vragen (FAQ's).
  • Een Android OS 4.0 (KitKat) apparaat of later ondersteunt die USB OTG.
    Neem contact op met de fabrikant van uw Android apparaat of raadpleeg de productspecificaties om te bepalen of uw apparaat afdrukken met een USB OTG-kabel ondersteunt.
  • De HP Printer Service Plugin geïnstalleerd op het Android apparaat.
    Ga naar HP Print Service Plugin (in het Engels) en volg de instructies op het scherm voor het installeren van de plug-in via de Google Play Store.
  • Een USB- en USB OTG-kabel. De kabel bevat een USB OTG-poort aan één uiteinde en een micro-USB-connector aan de andere.
    USB-kabel
    USB-kabel
    USB OTG-kabel
    Voorbeeld van een USB OTG-kabel
Stap 2: Sluit de USB OTG-kabel aan op de printer en het Android apparaat
Schakel de printer in en sluit de USB OTG-kabel aan op uw printer en Android apparaat.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Sluit het ene uiteinde van de USB-kabel aan op de USB-poort aan de achterzijde van de printer en het andere uiteinde van de USB-kabel op de USB-poort op de OTG-kabel.
  3. Sluit de micro-USB-connector aan op de OTG-kabel in de micro-USB-poort op uw Android apparaat.
    Een venster van de HP Print Service Plugin wordt weergegeven op het Android apparaat.
    Afbeelding : De micro-USB-connector aansluiten op de micro-USB-poort op uw apparaat
    De micro-USB-connector aansluiten op de micro-USB-poort op uw Android apparaat
  4. Tik op OK om de HP Print Services Plugin te activeren.
    Afbeelding : De HP Print Service Plugin activeren
    De HP Print Service Plugin activeren
Uw Android apparaat is nu gereed om af te drukken met behulp van de USB OTG-verbinding.
Veelgestelde vragen (FAQ's)
Bekijk deze veelgestelde vragen voor meer informatie over de HP Print Services Plugin voor Android apparaten.