HP computers - Maken en delen van 3D-tekeningen met Microsoft 3D-apps (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 10 Creators Update.
De Windows 10 Creators Update biedt 3D-mogelijkheden voor Microsoft Paint. Daarnaast heeft Microsoft een nieuwe online community tot stand gebracht voor 3D-elementen, genaamd Remix 3D, hier kunt u 3D-creaties zoeken en delen. Dit document biedt een inleiding voor Paint 3D, View 3D en Remix 3D.
3D-afbeeldingen maken in Paint 3D
Gebruik de volgende stappen voor het maken van een 2D-tekening en transformeer deze in een 3D-tekening in Paint 3D.
3D-creaties bekijken vanaf verschillende hoeken in View 3D
Met 3D View kunt u het model vanuit elke hoek bekijken. Gebruik de knoppen pan, zoom en baan met uw buis, aanraakscherm, pen of toetsenbord.
Volg de onderstaande stappen om de app View 3D te gebruiken.
  1. Het welkomstvenster van View 3D wordt geopend.
    Klik op Openen in de linkerbovenhoek.
    Afbeelding : Hoofdscherm View 3D
    Hoofdscherm View 3D
  2. Selecteer uw bestand in het venster Openen en klik op Openen.
    Afbeelding : Een bestand openen
    Een bestand openen
  3. View 3D opent het bestand. Gebruik de knoppen pan, zoom en baan aan de onderkant van het scherm om het model aan te passen.
    Als u meer wilt bewerken, klikt u op Paint 3D of Remix 3D in de rechterbovenhoek.
    Afbeelding : App View 3D
    App View 3D
Uw creaties delen in Remix 3D
Remix 3D is een community waar u uw werk kan delen en 3D-creaties kunt vinden. Gebruik de volgende stappen om aan de slag te gaan.
  1. Ga naar de website van Remix3D (in het Engels) om aan de slag te gaan in Remix 3D. Als u een profiel wilt maken, typt u een alias en klikt u op Ga.
    Afbeelding : Een profiel aanmaken voor Remix 3D
    Een profiel aanmaken voor Remix 3D
  2. De beginpagina van Remix 3D wordt geopend. Vanaf hier kunt u een model dat u hebt gemaakt uploaden of modellen bekijken die anderen hebben gemaakt.
    Afbeelding : Startpagina Remix 3D
    Startpagina Remix 3D
  3. U kunt modellen bekijken in de volgende categorieën: Keuze van medewerkers, 3D-essentials (modellensets zoals gebouwen of bomen), starterspakketten, Community en Trending.
    Kies de categorie starterspakket, kies een set als beginplek voor uw eigen model.
    Afbeelding : Een starterspakket kiezen
    Een starterspakket kiezen
  4. Het starterspakket bevat elementen die u in 3D Paint kunt gebruiken om uw eigen model te maken. De set Een Emoji maken bevat bijvoorbeeld gezichten, brillen, hoeden, ogen en andere gezichtsonderdelen. Het starterspakket Build-a-bot bevat robothoofden en -torsos.
    Afbeelding : Voorbeeld van starterspakket voor Build-a-bot
    Voorbeeld van starterspakket voor Build-a-bot
  5. Als u bijvoorbeeld wilt beginnen met het maken in de set Build-a-bot, klikt u op uw favoriete robothoofd en klikt u op Remix in Paint 3D.
    Afbeelding : Het element van uw starterspakket openen in Paint 3D
    Het element van uw starterspakket openen in Paint 3D
  6. Paint 3D wordt geopend met uw geselecteerde model. U kunt andere elementen toevoegen aan uw model vanaf Remix 3D of maak een nieuw element in Paint 3D.
    Afbeelding : Bewerken in Paint 3D
    Bewerken in Paint 3D
  7. Wanneer u klaar bent met het maken van uw model in Paint 3D, slaat u het op en uploadt u het naar Remix 3D.
    Afbeelding : Uw model uploaden naar Remix 3D
    Uw model uploaden naar Remix 3D
  8. Remix 3D slaat de modellen op die u hebt geüpload in Mijn modellen. U kunt openbare of privéborden maken om uw modellen in te delen.
    Afbeelding : Tabblad Borden in Mijn modellen
    Tabblad Borden in Mijn modellen