• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP LaserJet Enterprise MFP, HP PageWide Enterprise MFP - Beeldkwaliteit scan verbeteren

Probeer eerst deze eenvoudige stappen:
  • Gebruik de flatbedscanner in plaats van de documentinvoer.
  • Gebruik hoogwaardige originelen.
  • Laad bij het gebruik van de documentinvoer het originele document op de juiste wijze in de invoer, met behulp van de papiergeleiders, om onheldere of scheve afbeeldingen te voorkomen.
Om kwaliteitsproblemen met de gescande afbeelding online op te lossen, gaat u naar Hulp bij kopieer- en scankwaliteit.
Als het probleem nog steeds bestaat, probeer dan deze bijkomende oplossingen. Als ze het probleem niet oplossen, zie dan 'Verbeter afdrukkwaliteit' voor verdere oplossingen.
Controleren of er geen vuil of vlekken op de glasplaat van de scanner zitten
In de volgende video ziet u hoe u de glasplaat van de scanner schoonmaakt.
  opmerking:
Uw printer kan er anders uitzien, maar de stappen zijn hetzelfde.
In de loop der tijd kunnen zich vuilrestjes verzamelen op de scannerglasplaat en de witte plastic achterplaat waardoor de afdrukkwaliteit kan teruglopen. Gebruik de volgende procedure om de scanner te reinigen als de afgedrukte pagina's strepen, ongewenste lijnen, zwarte punten, slechte afdrukkwaliteit of onheldere tekst hebben.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer uit te schakelen en haal de stekker uit het stopcontact.
    Afbeelding : Op de aan-uitknop drukken
  2. Open het deksel van de scanner.
    Afbeelding : De klep van de scanner openen
  3. Reinig de scannerglasplaat, de strip van de documentinvoer en de witte plastic achterplaat met een zachte doek of spons die is bevochtigd met een niet-agressief reinigingsmiddel.
    Afbeelding : Reinig de scanner
      let op:
    Gebruik geen schuurmiddelen, aceton, benzeen, ammonia, ethylalcohol of tetrachloorkoolstof op enig deel van de printer omdat deze de printer kunnen beschadigen. Plaats geen vloeistof direct op de glasplaat of achterplaat. Ze kunnen in de printer lekken en deze beschadigen.
      opmerking:
    Als u problemen hebt met stroken op kopieën wanneer u de documenttoevoer gebruikt, maak dan de kleine glasstrook aan de linkerkant van de scanner schoon.
  4. Droog de scannerglasplaat en de witte plastic onderdelen met een zeemleren spons of cellulosespons om vlekken te voorkomen.
  5. Sluit het netsnoer aan op een stopcontact en druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen.
Scaninstellingen controleren
U kunt de scaninstellingen op het bedieningspaneel van de printer configureren. De opties en stappen zijn afhankelijk van het soort bedieningspaneel.
  opmerking:
Sommige scaninstellingen die u via het bedieningspaneel kunt wijzigen, zijn standaardinstellingen. Andere instellingen zijn alleen van invloed op de huidige taak. HP raadt aan om de geïntegreerde webserver (EWS) te gebruiken voor het configureren van de standaardinstellingen op via het netwerk aangesloten printers met een FutureSmart 3- of FutureSmart 4-bedieningspaneel.
FutureSmart 3
FutureSmart 4
Resolutie-instelling controleren
  opmerking:
De afdrukresolutie wordt gemeten in dpi (dots per inch). Als u de resolutie verhoogt, wordt het bestand groter en duurt het scannen langer.
FutureSmart 3
  1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel naar de knop Beheer en selecteer deze knop.
  2. Open het menu Instellingen voor scannen/digitaal verzenden.
  3. Selecteer de categorie instellingen voor scannen en verzenden die u wilt configureren.
  4. Open het menu Standaardtaakopties en selecteer vervolgens Resolutie.
  5. Selecteer een van de vooraf gedefinieerde opties en selecteer vervolgens de knop Opslaan.
  6. Selecteer de knop Start wanneer u klaar bent om met scannen te beginnen.
FutureSmart 4
  opmerking:
Deze instellingen zijn tijdelijk. Nadat u de taak hebt voltooid, keert de printer terug naar de standaardinstellingen.
  1. Selecteer op het beginscherm van het bedieningspaneel Scannen en selecteer vervolgens de gewenste scancategorie.
  2. Selecteer linksonder Opties en selecteer vervolgens de Bestandstype en resolutie.
  3. Selecteer het type bestand (zoals JPEG of TIFF), selecteer een van de vooraf gedefinieerde opties onder Resolutie en selecteer vervolgens Gereed om de instelling op te slaan.
  4. Selecteer Verzenden of Opslaan, overeenkomstig het scantype.
De kleurinstellingen controleren (alleen voor kleurmodellen)
FutureSmart 3
  1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel naar de knop Beheer en selecteer deze knop.
  2. Open het menu Instellingen voor scannen/digitaal verzenden.
  3. Selecteer de categorie instellingen voor scannen en verzenden die u wilt configureren.
  4. Open het menu Standaardtaakopties.
  5. Selecteer de knop Kleur/zwart.
  6. Selecteer een van de vooraf gedefinieerde opties en selecteer vervolgens de knop Opslaan.
  7. Selecteer de knop Start .
FutureSmart 4
  opmerking:
Deze instellingen zijn tijdelijk. Nadat u de taak hebt voltooid, keert de printer terug naar de standaardinstellingen.
  1. Selecteer op het beginscherm van het bedieningspaneel Scannen en selecteer vervolgens de gewenste scancategorie.
  2. Selecteer linksonderOpties en selecteer vervolgens Kleur/zwart.
  3. Selecteer een van de gedefinieerde opties.
  4. Selecteer Verzenden of Opslaan, overeenkomstig het scantype.
De instellingen voor beeldaanpassing controleren
Pas de volgende aanvullende instellingen aan om de scankwaliteit te verbeteren:
  • Donkerheid: Vergroot of verklein de hoeveelheid zwart en wit in de kleuren op gescande afbeeldingen.
  • Contrast: Vergroot of verklein het verschil tussen de lichtste en donkerste kleur op de pagina.
  • Scherpte: Maak de afbeelding duidelijker of zachter. Als u voor meer scherpte kiest, wordt de tekst bijvoorbeeld duidelijker weergegeven, en als u voor minder scherpte kiest, kunnen foto's vloeiender lijken.
  • Achtergrond opruimen: Verwijder vage kleuren van de achtergrond van gescande afbeeldingen. Als het originele document bijvoorbeeld is afgedrukt op gekleurd papier, kunt u deze functie gebruiken om de achtergrond lichter te maken zonder de donkerheid van de afbeelding te beïnvloeden.
  • Automatische tint: Alleen beschikbaar voor Flow-printers. De printer kan bij originele documenten met meer dan 100 tekens aan tekst op pagina detecteren wat de bovenkant van de pagina is en de afbeeldingen in de goede afdrukstand zetten. Als sommige pagina's ondersteboven staan in verhouding tot andere pagina's, zullen in de gemaakte scanafbeelding alle pagina's met de goede kant omhoog staan. Wanneer sommige pagina's een liggende afdrukstand hebben, draait de printer de afbeelding zodat de bovenkant van de pagina aan de bovenkant van de afbeelding staat.
FutureSmart 3
  1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel naar de knop Beheer en selecteer deze knop.
  2. Open het menu Instellingen voor scannen/digitaal verzenden.
  3. Selecteer de categorie instellingen voor scannen en verzenden die u wilt configureren.
  4. Open het menu Standaardtaakopties.
  5. Selecteer de knop Afbeelding aanpassen.
  6. Pas de schuifknoppen aan om de niveaus in te stellen en selecteer vervolgens de knop Opslaan.
  7. Selecteer de knop Start .
FutureSmart 4
  opmerking:
Deze instellingen zijn tijdelijk. Nadat u de taak hebt voltooid, keert de printer terug naar de standaardinstellingen.
  1. Selecteer op het beginscherm van het bedieningspaneel Scannen en selecteer vervolgens het gewenste scantype.
  2. Selecteer linksonder Opties en selecteer vervolgens Afbeelding aanpassen.
  3. Pas de schuifknoppen aan om de niveaus in te stellen en selecteer vervolgens Gereed.
  4. Selecteer Verzenden of Opslaan, overeenkomstig het scantype.
Scankwaliteit optimaliseren voor tekst of afbeeldingen
Optimaliseer de scantaak voor het type afbeelding dat u wilt scannen: tekst, afbeeldingen of foto's.
  opmerking:
Deze instellingen zijn tijdelijk voor zowel een FutureSmart 3- als FutureSmart 4-bedieningspaneel. Nadat u de taak hebt voltooid, keert de printer terug naar de standaardinstellingen.
FutureSmart 3
  1. Selecteer op het beginscherm van het bedieningspaneel een van de knoppen voor de functies voor scannen/verzenden:
    • Opslaan in netwerkmap
    • Opslaan in apparaatgeheugen
    • Opslaan op USB
    • Scannen naar SharePoint®
  2. Selecteer de knop Meer opties en selecteer vervolgens de knop Tekst/afb optimaliseren.
  3. Selecteer een van de vooraf gedefinieerde opties of selecteer de knop Handmatig aanpassen en beweeg de schuifregelaar in het gedeelte Optimaliseren voor. Selecteer de knop OK.
  4. Selecteer de knop Start .
FutureSmart 4
  1. Selecteer op het beginscherm van het bedieningspaneel Scannen en selecteer vervolgens het gewenste scantype.
  2. Selecteer linksonderOpties en selecteer vervolgens Tekst/afbeelding optimaliseren.
  3. Selecteer een optie. Zie de volgende beschrijving voor meer informatie:
    • Tekst: Voor documenten die voornamelijk uit tekst bestaan. Deze optie is ook het meest geschikt voor het scannen van documenten met markeringen die zijn gemaakt met een markeerstift.
    • Gemengd: Voor documenten met zowel tekst als afbeeldingen
    • Afgedrukte afbeelding: Voor lijntekeningen en voorgedrukte afbeeldingen, zoals tijdschriftknipsels of pagina's uit boeken. Als de afdrukken onregelmatige stroken bevatten, kunt u met Afgedrukte afbeelding proberen de kwaliteit te verbeteren.
    • Foto: Voor fotografische afdrukken
  4. Selecteer Verzenden of Opslaan, overeenkomstig het scantype.
De instellingen voor de uitvoerkwaliteit controleren
Met deze instelling past u het compressieniveau van opgeslagen bestanden aan. Selecteer de hoogste instelling voor de hoogste kwaliteit.
FutureSmart 3
  1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel naar de knop Beheer en selecteer deze knop.
  2. Open het menu Instellingen voor scannen/digitaal verzenden.
  3. Selecteer de categorie instellingen voor scannen en verzenden die u wilt configureren.
  4. Open het menu Standaardtaakopties.
  5. Selecteer de knop Uitvoerkwaliteit.
  6. Selecteer een van de vooraf gedefinieerde opties en druk vervolgens op de knop Opslaan.
  7. Selecteer de knop Start .
FutureSmart 4
  opmerking:
Deze instellingen zijn tijdelijk. Nadat u de taak hebt voltooid, keert de printer terug naar de standaardinstellingen.
  1. Selecteer op het beginscherm van het bedieningspaneel Scannen en selecteer vervolgens de gewenste scancategorie.
  2. Selecteer linksonder Opties en selecteer vervolgens de Bestandstype en resolutie.
  3. Selecteer het type bestand in het linkermenu, selecteer een van de vooraf gedefinieerde opties onder Kwaliteit en bestandsgrootte en selecteer Gereed om de instelling op te slaan.
  4. Selecteer Verzenden of Opslaan, overeenkomstig het scantype.
De oppakrollen en het scheidingskussen in de documentinvoer reinigen
De volgende video laat zien hoe u de oppakrollen en het scheidingskussen reinigt. Uw printer kan er anders uitzien, maar de stappen zijn hetzelfde.
Volg deze stappen als de afgedrukte pagina's tonervlekken of scheve afbeeldingen hebben.
  1. De vergrendeling van de documentinvoer omhoogtrekken
    Afbeelding : Tli de vergrendeling omhoog
  2. Open de klep van de documentinvoer.
    Afbeelding : Open de klep van de documentinvoer
  3. Verwijder zichtbare pluizen of stof van de doorvoerrollen en het scheidingskussen met behulp van perslucht of een een schone, pluisvrije doek die is bevochtigd met warm water..
      opmerking:
    Til de rollerconstructie op zodat u de tweede roller kunt schoonmaken.
    Afbeelding : De documentinvoer reinigen
  4. Sluit de klep van documentinvoer.
Als het probleem voortbestaat, controleer dan het scheidingskussen en rollen van de documentinvoer op schade of slijtage en vervang ze wanneer dat noodzakelijk is.