• Informatie

HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise, HP OfficeJet Enterprise - Afdrukken van een USB-flashstation

Inleiding

Deze printer beschikt over USB met eenvoudige toegang. U kunt dus snel bestanden afdrukken zonder de bestanden via de computer te verzenden. De USB-poort bij het bedieningspaneel is geschikt voor standaard USB-flashstations. U kunt de volgende bestandstypen openen:
  • .pdf
  • .prn
  • .pcl
  • .ps
  • .cht
Voer de volgende stappen uit om de USB-poort op de printer in te schakelen en vervolgens documenten af te drukken vanaf een USB-flashstation.
opmerking:
De stappen zijn afhankelijk van het soort bedieningspaneel.
FutureSmart 3
FutureSmart 4

De USB-poort inschakelen voor het afdrukken

De USB-poort is standaard uitgeschakeld. Schakel de USB-poort in voordat u deze functie gebruikt. Gebruik een van de volgende methoden om de poort in te schakelen:

Methode 1: De USB-poort inschakelen via het bedieningspaneel van de printer

FutureSmart 3
  1. Selecteer op het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Beheer.
  2. Open de volgende menu's:
    • Algemene instellingen
    • Ophalen van USB inschakelen
  3. Selecteer de optie Ingeschakeld en selecteer vervolgens de knop Opslaan of druk op OK.
FutureSmart 4
  1. Selecteer op het beginscherm van het bedieningspaneel Instellingen.
  2. Open de volgende menu's:
    • Kopiëren/afdrukken
    • USB-poort van apparaat inschakelen
  3. Selecteer Ingeschakeld om de USB-poort in te schakelen.

Methode 2: De USB-poort inschakelen vanaf de geïntegreerde webserver van HP (alleen voor printers die zijn aangesloten op het netwerk)

FutureSmart 3
  1. Zoek het IP-adres van de printer op het bedieningspaneel van de printer op:
    • Bedieningspanelen uitgevoerd als toetsenblok: Kijk op het scherm van het bedieningspaneel voor het IP-adres.
    • Touchbedieningspanelen: Selecteer de knop Netwerk vanaf het beginscherm op het bedieningspaneel van de printer om het IP-adres of de hostnaam weer te geven.
  2. Open een internetbrowser en voer in de adresregel het IP-adres of de hostnaam in zoals die wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer. Druk op de toets Enter op het toetsenbord van de pc. De geïntegreerde webserver wordt geopend.
    Afbeelding : Voorbeeld van een IP-adres in een browservenster
    opmerking:
    Als uw internetbrowser het bericht Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website weergeeft als u de EWS probeer te openen, klikt u op Doorgaan naar deze website (niet aanbevolen).
    Doorgaan naar deze website (niet aanbevolen) is niet schadelijk voor de computer terwijl u navigeert in de EWS van de HP-printer.
  3. Open op de EWS-startpagina het tabblad Afdrukken .
  4. Klik aan de linkerkant van het scherm op Ophalen van USB instellen.
  5. Schakel het selectievakje Ophalen van USB inschakelen in.
  6. Klik op Apply (Toepassen).
FutureSmart 4
  1. Zoek het IP-adres van de printer op het bedieningspaneel van de printer op:
    • Bedieningspanelen uitgevoerd als toetsenblok: Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop Informatie en selecteer vervolgens met de pijltoetsen het menu Ethernet. Druk op de knop OK om het menu te openen en het IP-adres of de hostnaam weer te geven. Noteer het IP-adres.
    • Touchbedieningspanelen: Raak op het startscherm van het bedieningspaneel Informatie aan en selecteer vervolgens Ethernet. Noteer het IPv4-adres.
  2. Open een internetbrowser en voer in de adresregel het IP-adres exact in zoals dat wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer. Druk op de toets Enter op het toetsenbord van de pc. De geïntegreerde webserver wordt geopend.
    Afbeelding : Voorbeeld van een IP-adres in een browservenster
    opmerking:
    Als uw internetbrowser het bericht Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website weergeeft als u de EWS probeer te openen, klikt u op Doorgaan naar deze website (niet aanbevolen).
    Doorgaan naar deze website (niet aanbevolen) is niet schadelijk voor de computer terwijl u navigeert in de EWS van de HP-printer.
  3. Selecteer op de bovenste menubalk in EWS Kopiëren/afdrukken.
  4. Selecteer in het linker navigatiedeelvenster Afdrukken vanaf USB-station instellen.
  5. Selecteer Afdrukken vanaf USB-station inschakelen en klik vervolgens op Toepassen.

Documenten vanaf een USB afdrukken vanuit het bedieningspaneel van de printer

FutureSmart 3
  1. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort voor direct afdrukken.
    opmerking:
    De poort is mogelijk afgedekt. Op sommige printers moet u het klepje openklappen. Op andere printers moet u het klepje er recht uittrekken.
  2. De printer detecteert het USB-flashstation. Selecteer de knop OK voor toegang tot het station, of selecteer, als daar naar wordt gevraagd, de optie Ophalen van USB uit de lijst met beschikbare toepassingen. Het scherm Ophalen van USB wordt geopend.
  3. Selecteer de naam van het document om af te drukken.
    opmerking:
    Het document staat mogelijk in de map. Open mappen waar nodig.
  4. Om het aantal exemplaren aan te passen, selecteert u het veld Aantal en gebruikt u vervolgens het toetsenblok om het aantal exemplaren in te voeren.
  5. Selecteer de knop Start of druk op OK om het document af te drukken.
FutureSmart 4
  1. Selecteer Afdrukken in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer en selecteer vervolgens Afdrukken vanaf USB-station.
  2. Raak Kiezen aan en selecteer het document dat u wilt afdrukken.
    opmerking:
    Het document staat mogelijk in de map. Open mappen waar nodig.
  3. Om het aantal exemplaren in te stellen, raakt u het veld Aantal kopieën links van de knop Afdrukken aan. Stel met het toetsenbord het aantal exemplaren in en raak vervolgens de knop Afdrukken aan om het document af te drukken.