• Informatie

HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise, HP OfficeJet Enterprise: problemen oplossen die ontstaan bij USB-afdrukken met eenvoudige toegang

Inleiding

Gebruik de volgende instructies om problemen met afdrukken vanaf een USB-flashstation op te lossen.
opmerking:
De stappen zijn afhankelijk van het soort bedieningspaneelfirmware.
Afbeelding : FutureSmart 3-firmwarebedieningspanelen
Voorbeelden van FutureSmart 3-bedieningspaneel
Afbeelding : FutureSmart 4-firmwarebedieningspanelen
Voorbeelden van FutureSmart 4-bedieningspaneel

Stap één: ervoor zorgen dat de printer gereed is

1. Als u het USB-flashstation in de USB-poort voor direct afdrukken hebt geplaatst, verwijdert u het.
  2. Controleer of er papier in de lade zit.
  3. Controleer het bedieningspaneel van de printer voor berichten. Als het papier is vastgelopen in de printer, dient u dat papier te verwijderen.
  4. Sluit alle bedieningspaneelmenu's die open zijn.

Stap twee: ervoor zorgen dat de USB-poort is ingeschakeld

U moet de USB-poort inschakelen voordat u documenten kunt afdrukken vanaf een USB-flashstation. Gebruik de volgende instructies om de USB-poort in te schakelen.

Meer stappen voor probleemoplossing

Als het probleem niet is opgelost, probeer dan de volgende stappen voor probleemoplossing.

Selecteer de bestand(en) die u wilt afdrukken

Controleer het bestand of de bestanden op het USB-flashstation op de volgende problemen:
  • U probeert mogelijk een bestandstype af te drukken dat niet door de functie voor afdrukken via USB wordt ondersteund. De printer ondersteunt de bestandstypen .pdf, .prn, .pcl, .ps en .cht.
  • Mogelijk zitten er te veel bestanden in één enkele map van het USB-flashstation. Verminder het aantal bestanden in de map door bestanden naar submappen te verplaatsen.
  • U gebruikt mogelijk een tekenset voor de bestandsnaam die de printer niet ondersteunt. In dit geval vervangt de printer de bestandsnaam met de tekens uit een andere tekenset. Geef het bestand een andere naam met ASCII-tekens.

Het USB-flashstation controleren

Controleer het USB-flashstation op de volgende problemen:
  • Mogelijk biedt de printer geen ondersteuning voor het door u gebruikte USB-flashstation of bestandssysteem. Gebruik een standaard-USB-flashstation met het bestandssysteem FAT (File Allocation Table) om de bestanden op te slaan. De printer biedt ondersteuning voor USB-flashstations met FAT32.
  • Het USB-flashstation bevat mogelijk meerdere partities. (Sommige fabrikanten van USB-flashstations installeren software op het accessoire waarmee partities worden gemaakt, zoals bij een cd.) Formatteer het USB-flashstation opnieuw om de partities te verwijderen of gebruik een ander USB-flashstation.
  • Het USB-flashstation vereist mogelijk meer voeding dan de printer kan leveren. Probeer de volgende stappen:
    1. Verwijder het USB-flashstation.
    2. Schakel de printer uit en vervolgens weer in.
    3. Gebruik een USB-flashstation met een eigen voedingsbron of een USB-flashstation dat minder voeding vereist.
  • Mogelijk werkt het USB-flashstation werkt niet goed. Probeer de volgende stappen
    1. Verwijder het USB-flashstation.
    2. Schakel de printer uit en vervolgens weer in.
    3. Probeer het afdrukken uit te voeren vanaf een ander USB-flashstation.