• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Enterprise - Oplossingen van derden installeren met behulp van het installatieprogramma

Inleiding
Met de geïntegreerde webserver van HP (EWS) kunt u softwarepakketten van derden installeren die de functionaliteit van de printer uitbreiden of wijzigen.
De pagina EWS installatieprogramma kan worden gebruikt om voorbeeldtoepassingen te installeren die onderdeel uitmaken van de software development kit (SDK). Als de derde partij toepassingen ontwikkelt die te vergelijken zijn met de toepassingen in de SDK, bijvoorbeeld een aangepast menu (een aangepast menu maken onder beheerdersmenu), een aangepaste interne pagina (die wordt weergegeven op de EWS), een aangepaste pdl (pagina description language) die gebruik maakt van een OPI interface of een aangepaste verificatie-agent, dan kunnen deze toepassingen worden geïnstalleerd met de installatieprogrammapagina van de EWS.
Veel oplossingen van derden maken gebruik van OXP 1.5 interface API's om de software te installeren. Bijvoorbeeld, wanneer Secure Pull Print oplossingen van Safecom of HPAC (versies lager dan 15.0) worden geconfigureerd, installeren ze de software met daarin de aangepaste verificatie-agent automatisch met de OXP 1.5 installatie-api, zonder dat de gebruiker die via de EWS hoeft te installeren.
Voordat u begint
Voordat u een oplossing installeert, controleert u of er op het tabblad Beveiliging op de pagina Algemene beveiliging een niet-leeg beheerderswachtwoord is ingesteld.
Voor oplossingen die vereisen dat de printer opnieuw wordt opgestart om de installatie te voltooien, klikt u op de knop Nu opnieuw opstarten om de printer direct opnieuw op te starten of op de knop Later opnieuw opstarten om het opnieuw opstarten uit te stellen.
Voordat u een oplossing opnieuw installeert, zoekt u de oplossing in het gedeelte Geïnstalleerde oplossingen en verwijdert u deze vervolgens. Als een bestaande oplossing opnieuw wordt geïnstalleerd, wordt er een bericht weergegeven met de waarschuwing dat de installatie de bestaande oplossing zal overschrijven. Klik in dit bericht op OK om door te gaan of op Annuleren om de installatie te beëindigen.
Aftermarketoplossingen vereisen een digitale handtekening om er zeker van te zijn dat deze van een vertrouwde bron afkomstig zijn en niet zijn aangepast.
U kunt firmware-upgrades niet uitvoeren via de pagina Installatieprogramma. Installeer firmware-upgrades op de pagina Firmware-upgrade.
Stap één: Toegang tot de geïntegreerde webserver van HP (EWS)
  1. FutureSmart 3: Raak de knop Netwerk aan vanaf het beginscherm op het bedieningspaneel van de printer om het IP-adres of de hostnaam weer te geven.
    FutureSmart 4: Raak vanaf het beginscherm op het bedieningspaneel van de printer het informatiepictogram aan en raak vervolgens het pictogram Netwerk aan om het IP-adres of de hostnaam weer te geven.
  2. Open een internetbrowser en voer in de adresregel het IP-adres of de hostnaam van de printer in zoals die wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer. Druk op de toets Enter op het toetsenbord van de pc. De geïntegreerde webserver wordt geopend.
    Afbeelding : Voorbeeld van een IP-adres in een browservenster
      opmerking:
    Als de webbrowser een bericht weergeeft dat toegang tot de website mogelijk niet veilig is, selecteert u de optie om door te gaan naar de website. Toegang tot deze website zal de computer niet beschadigen.
Stap twee: Een oplossing installeren
  1. Klik in de bovenste navigatietabbladen op Algemeen.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Installatieprogramma.
  3. Klik in het gedeelte Nieuwe oplossing installeren op de knop Bladeren... om het installatiebestand op het netwerk te zoeken en te openen.
  4. Klik op de knop Installeren. Geïnstalleerde oplossingen worden in het gedeelte Geïnstalleerde oplossingen weergegeven.
Stap drie: Een oplossing verwijderen
  1. Selecteer een oplossing in het gedeelte Geïnstalleerde oplossingen.
  2. Klik op de knop Verwijderen...
  3. Start de printer opnieuw op om het verwijderen van de oplossing te voltooien.