HP ePrint software - HP ePrint software installeren (Windows)

Volg de onderstaande stappen in de aangegeven volgorde uit om HP ePrint software voor Windows te installeren.
Stap één: Compatibiliteit controleren
HP ePrint software kan worden gebruikt op de computer, laptop of tablet met de volgende besturingssystemen (32-bits en 64-bits):
  opmerking:
Afdrukken vanaf telefoons met Windows wordt niet ondersteund met HP ePrint software. Gebruik de HP ePrint-oplossing (via e-mail) om af te drukken vanaf een telefoon met Windows.
  • Windows 10
  • Windows 8.1
  • Windows 8
  • Windows 7
Stap twee: Printerinstellingen en basisbeveiliging configureren
Als u alle afdrukfuncties wilt gebruiken die de HP ePrint software biedt, volgt u de onderstaande stappen om de printer te configureren om met alle beschikbare HP ePrint softwarefuncties te werken.
  opmerking:
Deze stappen kunnen variëren, afhankelijk van het printermodel en de geïnstalleerde firmwareversie. Raadpleeg de gebruikershandleiding die bij uw printer is geleverd en zoek naar www.hp.com/support voor gedetailleerde instructies specifiek voor uw printer.
  1. Schakel webservices in op de printer om cloud-afdrukken in te schakelen (optioneel).
    Bij deze stap wordt een informatiepagina afgedrukt. U hebt deze informatie later nodig om een HP Connected-account te maken als u wilt afdrukken via de cloud naar printers met een netwerkverbinding of openbare afdruklocaties.
  2. Schakel HP Wireless Direct- of Wi-Fi Direct-afdrukken in op de printer (optioneel).
    HP Wireless Direct is normaal gesproken standaard uitgeschakeld. U moet de printerfunctie inschakelen als u printers die verbonden zijn met HP Wireless Direct wilt detecteren en hiermee wilt afdrukken via de tegel Verbonden of via HP ePrint software.
  3. Schakel Near Field Communication (NFC) in op de printer en op de laptop of tablet (optioneel).
    Afdrukken via NFC is op sommige printers standaard uitgeschakeld. U moet de printerfunctie inschakelen als u een printer met NFC-mogelijkheid wilt detecteren of hiermee wilt afdrukken via de tegel NFC van HP ePrint software. Als u wilt afdrukken met behulp van NFC, moet de laptop of tablet ook een NFC-mogelijkheid of -functionaliteit hebben en moet deze functie zijn ingeschakeld in het apparaat.
  4. Configureer de beveiligingsinstellingen voor HP Wireless Direct of afdrukken met Wi-Fi Direct (aanbevolen).
    De HP Wireless Direct-naam of Wi-Fi Direct-naam (SSID) is standaard verzonden. Wijzig de geavanceerde instellingen voor de verbindingsmethode in de geïntegreerde webserver (EWS) van de printer en stel een wachtwoord in om de toegang te beperken en de printerprivacy te behouden.
  5. Haal de naam 'DIRECT-xx-xxx' of 'HP-Print xxx' en het automatisch toegewezen wachtwoord op via het bedieningspaneel.
Stap drie: Een printer toevoegen aan HP Connected (optioneel)
Als u een online printer hebt en u wilt afdruktaken verzenden met behulp van een cloud-verbinding, of Toegestane afzenders toevoegen, voegt u de printer toe aan HP Connected.
  opmerking:
Door een printer toe te voegen, wordt er een uniek e-mailadres toegewezen aan de printer waardoor u Toegestane afzenders kunt toevoegen en ook afdruktaken kunt verzenden door een e-mail te sturen naar het e-mailadres van de printer.
  1. Ga naar HP Connected.
  2. Selecteer Aanmelden, typ hetzelfde persoonlijke of werk-e-mailadres dat u hebt gebruikt om de HP ePrint software te registreren, voltooi de overige velden en selecteer Account maken.
  3. Selecteer in HP Connected de tegel Apparaten en selecteer Een apparaat toevoegen.
  4. Typ de printerclaimcode op de informatiepagina die u eerder hebt afgedrukt en selecteer Toevoegen.
    De printercode is mogelijk het eerste deel van het toegewezen e-mailadres van de printer. Als het informatieblad een e-mailadres, zoals abc234vbn3434@hpeprint.com bevat, is de printerclaimcode het getal en de tekens voor @hpeprint.com. abc234vbn3434 is in dit voorbeeld dan de printerclaimcode.
  5. Selecteer het tandwielpictogram of de vervolgkeuzelijst instellingen, selecteer Afdrukken, en selecteer de knop E-mailadressen goedkeuren om gebruikers toe te voegen aan uw lijst Toegestane afzenders (optioneel).
      opmerking:
    Toegestane afzenders zien automatisch printers waar ze toegang tot hebben in de lijst met HP ePrint software van beschikbare printers op de tegel Verbonden. Als u geen Toegestane afzender bent en de printer is ingesteld op Open voor iedereen, zal de printer niet automatisch worden gedetecteerd. U moet de printer handmatig zoeken in de HP ePrint software door het toegewezen e-mailadres van de printer te typen in het vak Zoeken en op Enter te drukken.
  6. Krijg het e-mailadres van de printer via het tabblad Webservices in de geïntegreerde webserver van de printer.
Stap vier: HP ePrint software downloaden en installeren
Volg de onderstaande stappen om HP ePrint software te downloaden en te installeren.
  opmerking:
In HP ePrint software versie 5.0 is de printernaam gewijzigd van 'HP ePrint' naar 'HP ePrint + JetAdvantage'. Als u de printer een andere naam hebt gegeven dan de standaardnaam 'HP ePrint' zal het installatieprogramma uw aangepaste naam proberen te migreren. Als dit niet het geval is, zal de printer HP ePrint + JetAdvantage worden genoemd.
  1. Download de HP ePrint software.
    1. Open een webbrowser en ga naar www.hp.com/go/eprintsoftware.
    2. Selecteer Software downloaden.
    3. Selecteer het besturingssysteem.
    4. Selecteer Downloaden en sla het bestand op uw computer, laptop of tablet op.
        opmerking:
      Als de ingebouwde Windows firewall een beveiligingswaarschuwing weergeeft, selecteert u Toestaan om de HP ePrint software te installeren.
  2. Installeer HP ePrint software.
    1. Dubbelklik op het .exe-bestand.
    2. Ga akkoord met de licentieovereenkomst.
    3. Pas eventuele Installatieinstellingen aan.
    4. Selecteer Installeren.
    U kunt nu klaar om printers met netwerkverbinding (bekabeld en Wi-Fi) en printers die verbonden zijn met HP Wireless Direct of Wi-Fi Direct te detecteren.
    • Als u wilt afdrukken via de cloud naar een online printer of naar een openbare afdruklocatie, moet u de HP ePrint software registreren.
    • Als u wilt afdrukken naar een gedeelde printer die is geregistreerd door een andere gebruiker met een HP Connected-account, zorgt u ervoor dat u wordt toegevoegd als een Toegestane afzender (hiervoor hoeft de Toegestane afzender zich niet te registreren).
    • Als u privé afdruktaken naar de cloud wilt verzenden, moet u zich registreren bij de HP JetAdvantage On Demand-cloud.
Stap vijf: De HP ePrint software registreren (optioneel)
De eerste keer dat u probeert af te drukken met HP ePrint software, wordt u gevraagd om de HP ePrint software te registreren bij HP Connected. Ondanks dat registreren met HP Connected optioneel is, is het vereist om het volgende te doen:
  • Detecteer en druk af naar online cloud-printers die zijn geregistreerd bij de HP Connected-cloud.
  • Detecteer en druk af via de cloud naar online printers die zijn geregistreerd bij HP Connected waarvan u het aan de printer toegewezen e-mailadres weet (vereist geen toegang tot Toegestane afzender.)
  • Detecteer en druk af naar openbare afdruklocaties.
  opmerking:
U kunt zich op elk gewenst moment registreren door het tandwielpictogram te selecteren in de rechterbovenhoek van het venster HP ePrint software.
  1. Selecteer in het menu Bestand de selecteer Afdrukken.
  2. Selecteer de optie HP ePrint + JetAdvantage.
  3. Selecteer HP ePrint registratie wanneer u hierom wordt gevraagd.
  4. Typ uw persoonlijke of werk-e-mailadres en selecteer Volgende.
      opmerking:
    Gebruik het e-mailadres dat u eerder hebt toegevoegd aan de lijst Toegestane afzenders van de printer in HP Connected om online cloud-printers wilt detecteren.
  5. Controleer uw e-mail om de pincode op te halen.
  6. Typ de pincode en selecteer Volgende.
  7. Selecteer OK om het registratiedialoogvenster te sluiten.
Na de registratie van de HP ePrint software, zullen online cloud-printers die zijn geregistreerd bij HP Connected (of printers waarop uw e-mailadres is toegevoegd als een toegestane afzender), zichtbaar zijn op het tabblad Verbonden. Openbare afdruklocaties zijn zichtbaar op het tabblad Service.