• Informatie

HP Color LaserJet Enterprise CP5525 printer - De fouten 99.09.64, 99.09.65, 99.09.66 en 99.09.69

Probleem:
Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer of in de geïntegreerde webserver (EWS).
  • 99.09.64 Storing schijf
    Er is een onherstelbare fout opgetreden in de schijf.
  • 99.09.65 Fout in schijfgegevens
    Gegevens op de schijf zijn beschadigd.
  • 99.09.66 Geen opstartschijf
    Er is een schijfstation geïnstalleerd in de printer.
    • er is geen harde schijf (HDD) of solid-state drive (SSD) geïnstalleerd.
    • een harde schijf (HDD) of solid-state drive (SSD) is niet goed aangesloten.
    • de harde schijf (HDD) of solid-state drive (SSD) is defect.
  • 99.09.69 Onbekende fout
    Er is een onbekend opstartschijffout opgetreden.
Oplossing
Schakel de printer uit en weer in om de foutmelding te wissen.
Als de fout blijft optreden, controleert u of de harde schijf of de solid-state drive correct is geïnstalleerd en of alle aansluitingen kloppen.
Instructies voor het controleren of de harde schijf correct is geïnstalleerd:
Klik hierom een korte video te bekijken waarin deze procedure wordt getoond.
  1. Schakel de printer uit.
    Afbeelding : De printer uitschakelen
  2. Koppel het netsnoer van de printer los.
  3. Draai de twee duimschroeven op de formatter los.
    Afbeelding : De schroeven losdraaien
  4. Verwijder de formatter door deze naar u toe te trekken.
    Afbeelding : De formatter verwijderen
  5. Maak de twee connectoren los van de formatter.
    Afbeelding : De twee kabels loskoppelen
  6. Druk de bevestigingsclip van de harde schijf in en trek deze omhoog.
    Afbeelding : De bevestigingsplaat vastpakken
  7. Draai de eenheid omhoog en schuif deze naar links.
    Afbeelding : De harde schijf verwijderen
  8. Plaats de harde schijf opnieuw door deze op de plastic beugel te schuiven en de eenheid omlaag te draaien.
    Afbeelding : De harde schijf opnieuw plaatsen
  9. Pak de bevestigingsplaat vast en klik de eenheid voorzichtig vast.
    Afbeelding : De harde schijf opnieuw plaatsen
  10. Sluit beide kabels aan op de formatterkaart.
    Afbeelding : De twee kabels aansluiten
  11. Controleer of de aansluitingen tussen de formatter en de harde schijf/SSD goed zitten.
    Afbeelding : Controleer de schijfaansluitingen
  12. Plaats de formatter weer in de printer. Schroef de twee duimschroeven stevig op hun plaats. Sluit alle kabels opnieuw aan en schakel de printer in.
  13. Als de fout zich blijft voordoen, moet u het schijfstation vervangen. Neem contact op met de dienst voor technische ondersteuning van HP.