hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...

Welkom bij HP Klantondersteuning

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP OfficeJet Pro 7740 printers - Kleureninkt of zwarte inkt wordt niet afgedrukt

Dit document is van toepassing op de HP OfficeJet Pro 7740 Wide Format All-in-One printer.
De printer werkt, maar de afgedrukte uitvoer bevat geen zwarte of gekleurde inkt of de afgedrukte pagina bevat heel weinig inkt.
In het algemeen zouden lage inktniveaus geen invloed mogen hebben op de afdrukkwaliteit. De printer stopt en er wordt een bericht weergegeven wanneer inktniveaus te laag zijn. Bij lage inktniveaus kan de printer echter nog een beperkte hoeveelheid afdrukken in de 'back-upmodus'. In de back-upmodus zijn zwarttinten mogelijk minder zwart of wordt er afgedrukt in grijstinten (tinten grijs zonder kleur). Vervang alle cartridges met lage inktniveaus als afdrukken in de back-upmodus niet voldoende is.
HP raadt u aan legitieme inktbenodigdheden van HP te gebruiken. HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten of opnieuw gevulde cartridges niet garanderen. Als u geen legitieme HP cartridges gebruikt, kunnen problemen wellicht niet worden verholpen met de stappen in dit document. Ga naar hp.com/go/anticounterfeit als u de echtheid van uw cartridges wilt controleren.
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
 1. Ga naar HP SureSupply.
 2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
  Afbeelding : Land/regio selecteren
  Uw land/regio selecteren
 3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.
Geschatte inktniveaus controleren Als een inktcartridge leeg is, kan uw printer gedurende een bepaalde tijd afdrukken in of grijstinten of samengesteld zwart, afhankelijk van welke inktcartridge leeg is. Als een kleureninktcartridge leeg is, drukt de printer af in grijstinten met zwarte inkt. Als de zwarte inktcartridge leeg is, drukt de printer af in een samengesteld zwart met gekleurde inkt. Samengesteld zwart is mogelijk niet zo donker als gewone afdrukken.
  opmerking:
Waarschuwingen en indicators voor het inktniveau bieden uitsluitend schattingen om te kunnen plannen. Houd een vervangende inktcartridge binnen handbereik om mogelijke afdrukvertragingen te vermijden wanneer een indicator op lage inktniveaus wijst. U hoeft de inktcartridges niet te vervangen tot dit u wordt gevraagd.
Veeg op het startscherm op het bedieningspaneel van de printer naar beneden om het dashboard te openen en raak het pictogram Inktniveauindicator aan.
Het bedieningspaneel toont de geschatte inktniveaus. De hoeveelheid kleur in een kolom geeft weer hoeveel inkt er nog in de inktcartridge met die kleur zit.
Afbeelding : Voorbeeld van het inktniveauscherm
Afbeelding: Voorbeeld van het inktniveauscherm.
Stap 3: Lege of bijna lege inktcartridges vervangen
Vervang (bijna) lege inktcartridges en probeer opnieuw af te drukken. Sla deze stap over als voor alle inktcartridges goede inktniveaus worden aangeven.
  opmerking:
Om problemen met de afdrukkwaliteit en uitgedroogde inktcartridges te voorkomen, moet u inktcartridges niet langer dan 30 minuten buiten de printer laten liggen.
 1. Schakel de printer in.
 2. Open de toegangsklep voor inktcartridges.
  Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges openen
  Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges openen
 3. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
 4. Druk op de voorkant van de inktcartridge zodat deze wordt ontgrendeld en trek de inktcartridge uit de houder naar u toe.
  Afbeelding : De inktcartridge uit de sleuf verwijderen
  Afbeelding: De inktcartridge uit het slot verwijderen.
 5. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking.
 6. Schuif de nieuwe inktcartridge in de houder en duw de cartridge voorzichtig naar voren totdat deze op zijn plaats vastklikt.
    let op:
  Til de vergrendelingshendel op de wagen niet omhoog om de inktcartridges te plaatsen. Als u dit doet, loopt u het gevaar dat de printkop of de inktcartridges niet correct worden geplaatst, waardoor er fouten of problemen met de printkwaliteit kunnen optreden.
  Afbeelding : De inktcartridge in de sleuf plaatsen
  Afbeelding: Schuif de cartridge in de houder met de kleurcodering
 7. Herhaal deze stappen als u nog meer nieuwe inktcartridges wilt installeren.
 8. Zorg ervoor dat er geen inktcartridge verder uitsteekt dan de andere inktcartridges. Als er een inktcartridge uitsteekt, drukt u erop totdat deze vastklikt.
 9. Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
  Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges sluiten.
  Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges sluiten.
Probeer af te drukken. Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
Stap 4: De printkop reinigen
Als de printkop verstopt is, moet u deze mogelijk enkele keren reinigen om de normale afdrukkwaliteit te herstellen. Gebruik een automatisch hulpprogramma vanaf het bedieningspaneel van de printer om de printkop te reinigen.
  let op:
Schakel de printer nooit uit wanneer er cartridges ontbreken. Zorg dat u ontbrekende inktcartridges zo snel mogelijk vervangt om problemen met de afdrukkwaliteit en mogelijk extra inktverbruik of schade aan het inktsysteem te voorkomen. Om problemen te voorkomen waardoor de printkop moet worden gereinigd, schakelt u de printer altijd uit met de aan/uit-knop op de printer zelf.
 1. Veeg op het bedieningspaneel van de printer omlaag om het dashboard te openen en tik op het pictogram Installatie.
 2. Veeg omhoog over het scherm en tik op Printeronderhoud.
 3. Raak Printkop reinigen en vervolgens Doorgaan aan.
  Er wordt een testpagina afgedrukt.
  Voorbeeld van de testpagina voor de printkopreiniging
 4. Bekijk de testpagina.
  • Als de afdrukkwaliteit onacceptabel is, raakt u Nogmaals reinigen aan om door te gaan naar het volgende reinigingsniveau. Herhaal deze stappen indien nodig voor de derde reinigingsfase.
     opmerking:
   Als de printkop erg verstopt is, moet deze wellicht nog een keer worden gereinigd. Als dit het geval is, wacht u 30 minuten voordat u alle drie de reinigingsniveaus nogmaals uitvoert.
  • Als de afdrukkwaliteit goed is, klikt u op Gereed.
Probeer af te drukken. Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
Stap 5: Een vervangende printkop bestellen
Als de vorige stappen het probleem niet hebben opgelost, vervang dan de printkop.
  let op:
Wacht tot u een nieuwe printkopeenheid hebt voordat u de inktcartridges verwijdert. HP raadt aan de inktcartridges niet langer dan 30 minuten buiten de printer te laten liggen. Als u dit wel doet, kunnen de printer en de inktcartridges beschadigd raken.
Als u een defecte cartridge of printkop hebt, is het mogelijk dat dit onder de garantie valt. Als u de garantie op uw inkt- of tonerbenodigdheden wilt controleren, gaat u naar hp.com/go/learnaboutsupplies. Bekijk hier informatie over de beperkte garantie voor uw benodigdheden.
Als de printkopeenheid niet meer onder de garantie valt, kunt u online een nieuwe eenheid bestellen.
 1. Ga naar HP Parts Store (in het Engels) en selecteer uw land/regio en talencombinatie, als u daarnaar gevraagd wordt.
 2. Typ M0H91A in het zoekvak Zoek uw onderdeel en druk op Enter.
 3. Volg de instructies op het scherm om de printkopeenheid te bestellen.
Wanneer u de vervangende printkop hebt, gaat u naar De printkop vervangen .
Probeer af te drukken. Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.
  opmerking:
Bewaar een voorbeeldafdruk waarop het probleem zichtbaar is. Als de inktcartridges, printkop of de printer binnen de garantieperiode vervangen worden, zal de technisch medewerker om een voorbeeldafdruk vragen. Als de printer teruggestuurd wordt naar HP, dan moet een voorbeeldafdruk met de printer meegestuurd worden. Plaats het voorbeeld in de uitvoerlade wanneer u uw printer inpakt voor verzending.

hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-online-communities-portlet

Acties
Bezig met laden...

Vraag het de community!


Ondersteuningsforum

Ondersteuningsforum

Praat mee! Vind oplossingen, stel vragen en deel advies met andere eigenaars van HP-producten. Nu bezoeken


hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land/regio: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...