HP printers - Verbindingsfout met netwerkscanner (Mac)

Dit document is bedoeld voor HP Multi-Function printers die verbonden zijn met een Mac-computer in een bekabeld of draadloos netwerk.
Wanneer u probeert te scannen, wordt de computer of scanner niet gevonden of mislukt de scan. Er verschijnt een foutbericht:
  • Er is een fout opgetreden bij het communiceren met de scanner
  • Geen computer gevonden
  • Scanner niet gevonden

Stap 1: Het afdruksysteem resetten

Door het afdruksysteem te resetten, worden alle foutstatussen gewist door alle HP en niet-HP printers, afdruktaken en printervoorkeuren te verwijderen.
  1. Klik op het Apple-menu en klik vervolgens op Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Afdrukken en faxen, Afdrukken en scannen of Printers en scanners.
  3. Klik met de rechtermuisknop (of Ctrl + klik) op een willekeurige plaats in het venster Printers en klik vervolgens op Afdruksysteem resetten.
     Het afdruksysteem resetten op een Mac-computer
  4. Klik op Resetten in het bevestigingsvenster.
  5. Typ de naam van de beheerder en het beheerderswachtwoord en klik vervolgens op OK om te reset te voltooien.
Probeer te scannen. Als de fout zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 2: De printerdriver en -software verwijderen en opnieuw installeren

Problemen met de scanverbinding oplossen door de printersoftware te verwijderen voordat u het nieuwste stuurprogramma opnieuw installeert.
  1. Koppel de USB-kabel indien nodig los van de printer.
  2. Klik op Finder in het Dock.
  3. Klik in de menubalk op Ga naar, op Applicaties en open vervolgens de map HP of Hewlett Packard.
    • Als HP Uninstaller zich de map bevindt, dubbelklikt u hierop om de software te verwijderen en vervolgens gaat u verder naar de stap om de printer voor te bereiden voor de driverinstallatie.
    • Als HP Uninstaller zich niet in de map bevindt, gaat u verder naar de volgende stap.
  4. Klik en sleep de map HP of Hewlett Packard naar het pictogram Prullenbak in het Dock.
  5. Klik in de menubalk op Ga naar, op Ga naar map, typ /Library/Printers en klik vervolgens op Ga naar.
  6. Klik en sleep de map HP of Hewlett Packard naar het pictogram Prullenbak in het Dock.
  7. Klik met de rechtermuisknop of Ctrl + klik op het pictogram Prullenbak en selecteer vervolgens Maak prullenbak leeg.
  8. Bereid de printer voor installatie van de driver. Controleer of de printer is ingeschakeld, cartridges zijn geïnstalleerd en er gewoon papier in de hoofdlade is geplaatst.
  9. Ga naar 123.hp.com. Deze stapsgewijze service zoekt automatisch de juiste printerdriver of app voor de versie van het besturingssysteem van uw computer.
  10. Volg de instructies om de driver of app te downloaden en installeren. Tijdens de installatie selecteert u HP Smart of de volledige softwareoptie om het meeste uit uw HP printer te halen en daarna volgt u de stappen voor het instellen van de printerverbinding.
Probeer te scannen. Als de fout zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 3: Problemen met de printerverbinding oplossen

Op dit moment is de printer waarschijnlijk niet verbonden met uw netwerk of computer. Los het probleem met het verbindingstype van uw printer op.