De vaste schijf terugplaatsen in HP TouchSmart 610 en 620 serie desktopcomputers

Dit document is van toepassing op HP Touch 610 en 620 All-in-One desktopcomputers.
HP Touch 610 of 620 All-in-One desktop-pc
Volg de stappen in dit document om een vaste schijf in uw computer te vervangen. Als u een vaste schijf met meer capaciteit wilt toevoegen (upgrade), moet u weten dat u een upgrade kunt uitvoeren naar een vaste schijf van elk formaat, zolang deze voldoet aan het verbindingstype van uw computer. Dit is doorgaans serieel ATA (SATA oftewel eSATA). Bovendien kunnen er indelingsbeperkingen zijn voor schijven die groter zijn dan 2 TB. Als u toegang wilt hebben tot alle gegevens op schijven die groter zijn dan 2 TB, formatteert u de schijf met GPT of maakt u meerdere partities die kleiner zijn dan 2 TB.

Voordat u begint

• Schakel de pc uit en koppel alle kabels los.
  • Plaats de pc op een schone, vlakke en stabiele ondergrond zonder vloerbedekking. HP raadt aan dat u een deken, handdoek of andere zachte doek onder de pc legt, om het scherm te beschermen tegen krassen of andere schade.
  • Elektrostatische ontlading (ESD - Electrostatic Discharge) kan uw processor, schijfstations, uitbreidingskaarten en andere componenten beschadigen. HP adviseert een antistatische polsband en een mat van geleidend schuim te gebruiken wanneer u aan de pc werkt.
  • Haal een component pas uit de beschermende verpakking op het moment dat u de component gaat installeren.
  let op:
Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading. Teneinde het risico op elektrostatische ontlading te beperken, kunt u het beste in een ruimte zonder vloerbedekking werken. Gebruik bovendien een antistatisch oppervlak (bijvoorbeeld een geleidende schuimmat) en draag een antistatische polsband die contact maakt met een geaard oppervlak.

Video-overzicht

Bekijk de volgende video voordat u de stappen in dit artikel uitvoert.

De vaste schijf verwijderen

Neem deze stappen om het vasteschijfstation te verwijderen:
  waarschuwing:
Zorg ervoor dat de pc van de voeding is losgekoppeld voordat u begint.
Stap 1
Verwijder het USB-dongelkapje om de vaste schijf te verwijderen.
Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument De achterpanelen verwijderen en terugplaatsen voor instructies voor het verwijderen van het USB-dongelkapje.
Het USB-dongelkapje verwijderen
Stap 2
Verwijder het rechter achterpaneel.
Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument De achterpanelen verwijderen en terugplaatsen voor instructies voor het verwijderen van het rechter achterpaneel.
Het rechter achterpaneel verwijderen
Stap 3
Schroef de bevestigingsschroef los van de vaste schijf.
Schroeven losdraaien
Stap 4
Pak het lipje van de vaste schijf en trek de vaste schijf naar de zijkant.
De vaste schijf naar de zijkant trekken
Stap 5
Til het station omhoog en verwijder het van de computer.
De vaste schijf uit de computer verwijderen
Stap 6
Als u de vaste schijf vervangt, draait u de vier schroeven van de houder los - twee aan elke kant.
De schroeven verwijderen
Stap 7
Schuif het hardeschijfstation uit de houder.
De vaste schijf uit de houder schuiven

De vaste schijf terugplaatsen

Neem deze stappen om het vasteschijfstation terug te plaatsen:
Stap 1
Als u de vaste schijf in de houder wilt terugplaatsen, plaatst u de schijf in de houder tot de schroefgaten aan de zijkant van de schijf en de houder uitlijnen.
De vaste schijf in de houder uitlijnen
Stap 2
Plaats de vier schroeven terug waarmee de vaste schijf is bevestigd aan de houder.
De schroeven van de vaste schijf aanbrengen
Stap 3
Zoek de vier lipjes aan de onderkant van de schijfeenheidcontainer.
De vier lipjes op de schijfeenheidcontainer zoeken
Stap 4
Zoek de sleuven voor de schijfeenheidscontainer in de computer.
De sleuven in de computer zoeken
Stap 5
Plaats de vaste schijf in de computer, lijn daarbij de lipjes op de houder uit in de buurt van de sleuven.
De lipjes uitlijnen met de sleuven
Stap 6
Schuif de vaste schijf opzij totdat deze stevig vastzit.
De vaste schijf schuiven totdat deze stevig vastzit
Stap 7
Druk de hendel naar beneden op zijn plaats.
De hendel naar beneden drukken
Stap 8
Draai de schroef aan om de vaste schijf in de computer te bevestigen.
De schroeven aandraaien
Stap 9
Plaats het rechter achterpaneel en het USB-dongelklepje.
  let op:
MBR- of NTFS-partities zijn beperkt tot 2 TB (zonder gebruik van dynamische schijven en volumesets). Als u een vaste schijf van 2 TB of groter installeert, adviseert HP om de schijf te formatteren met GPT-partities.
Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument De achterpanelen verwijderen en terugplaatsen voor instructies voor het terugplaatsen van het rechter achterpaneel en het USB-dongelklepje.
Het rechter achterpaneel terugplaatsen