HP LaserJet Enterprise MFP - Standaardinstellingen voor kopieerinstellingen configureren

Inleiding
Gebruik deze functie om de standaardopties voor kopieertaken te configureren.
Stap één: Toegang tot de geïntegreerde webserver van HP (EWS)
  1. Raak de knop Netwerk aan vanaf het beginscherm op het bedieningspaneel van de printer om het IP-adres of de hostnaam weer te geven.
  2. Open een internetbrowser en voer in de adresregel het IP-adres of de hostnaam van de printer in zoals die wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer. Druk op de toets Enter op het toetsenbord van de pc. De geïntegreerde webserver wordt geopend.
    Afbeelding : Voorbeeld van een IP-adres in een browservenster
      opmerking:
    Als de webbrowser een bericht weergeeft dat toegang tot de website mogelijk niet veilig is, selecteert u de optie om door te gaan naar de website. Toegang tot deze website zal de computer niet beschadigen.
    Afbeelding : Afbeelding beginscherm van de EWS
Stap twee: Kopieerinstellingen instellen
  1. De kopieeropties in het gedeelte Kopieerinstellingen configureren. De volgende instellingen kunnen worden geconfigureerd:
    Optie
    Omschrijving
    Exemplaren
    Stel het standaardaantal exemplaren in.
    Zijden
    Selecteer een optie voor Kopieerzijden:
    • Enkelzijdig origineel, enkelzijdige uitvoer
    • Dubbelzijdig origineel, dubbelzijdige uitvoer
    • Enkelzijdig origineel, dubbelzijdige uitvoer
    • Dubbelzijdig origineel, enkelzijdige uitvoer
    Kleur/zwart
    Geef op of kopieën in kleur of zwart-wit moeten worden afgedrukt:
    • Automatisch detecteren: Drukt kleurendocumenten in kleur af (voor printers die kleurkopieën ondersteunen) en zwart-witdocumenten in zwart-wit. Bij gemengde documenten bepaalt de printer of ze in kleur of in zwart-wit worden afgedrukt.
    • Kleur: Drukt documenten in kleur af (voor printers die kleurkopieën ondersteunen).
    • Zwart: Drukt documenten in zwart-wit af.
    Sorteren
    Voor printers die afwerkingsfuncties voor afdruktaken ondersteunen wordt elke set gekopieerde pagina's in dezelfde volgorde samengevoegd als het originele document.
      opmerking:
    Als in de printer een nietmachine is geïnstalleerd, selecteert u een nietoptie. Als u de kopieën niet wilt nieten, selecteert u Geen.
    Selecteer een optie voor Sorteren.
    • Sorteren aan (sets in paginavolgorde): Als u meer dan één kopie maakt, kunt u de pagina's van een set kopieën in de juiste volgorde samenvoegen.
    • Sorteren uit (pagina's gegroepeerd) Selecteer om identieke pagina's te groeperen. Als u bijvoorbeeld vijf exemplaren maakt van een document dat uit twee pagina's bestaat, worden alle vijf exemplaren van de eerste pagina en alle vijf exemplaren van de tweede pagina gegroepeerd.
    vergroten/verkleinen
    Met de functie Vergroten/verkleinen verkleint of vergroot u de schaal van het documentformaat.
    Selecteer een van de vooraf gedefinieerde percentages of raak het veld Schalen aan. Voer vervolgens een percentage tussen 25 en 400 in voor de flatbedscanner en tussen 25 en 200 voor de documentinvoer. U kunt ook de volgende opties selecteren:
    • Automatisch: De printer schaalt de afbeelding automatisch zodat deze past op het papierformaat in de lade.
    • Marges automatisch opnemen: De printer verkleint de afbeelding enigszins zodat de hele gescande afbeelding op het afdrukbare gebied van de pagina past.
        opmerking:
      Selecteer om de afbeelding te verkleinen een schaalpercentage kleiner dan 100. Selecteer om de afbeelding te vergroten een schaalpercentage groter dan 100.
    Papierselectie
    Selecteer de lade die u tijdens het afdrukken wilt gebruiken voor het maken van kopieën:
    • Handmatige invoer: De optie Papierselectie wordt automatisch ingesteld op Lade 1: Elk soort, elk formaat
    • Automatisch detecteren: Stemt het papierformaat van het origineel automatisch af op het papierformaat in een van de laden
    • Lade 1: Elk soort, elk formaat
    • Lade 2: Gewoon, Letter (8.5x11)
    Afbeelding aanpassen
    Met deze instellingen verbetert u de algehele kwaliteit van de afdrukken. U kunt bijvoorbeeld de donkerte en scherpte aanpassen en u kunt met de instelling Achtergrond opruimen vage afbeeldingen van de achtergrond of een lichte achtergrondkleur verwijderen.
    • Donkerheid: Pas deze instelling aan om de hoeveelheid zwart en wit in de kleuren te vergroten of te verkleinen
    • Contrast: Pas deze instelling aan om het verschil tussen de lichtste en donkerste kleur op de pagina te vergroten of te verkleinen
    • Achtergrond opruimen: Pas deze instelling aan als u moeite hebt met het kopiëren van een vage afbeelding
    • Scherpte: Pas deze instelling aan als u de afbeelding wilt verscherpen of verzachten. Als u voor meer scherpte kiest, wordt de tekst bijvoorbeeld duidelijker weergegeven, en als u voor minder scherpte kiest, kunnen foto's vloeiender lijken.
    Afdrukstand inhoud
    Om bepaalde functies goed te laten werken, geeft u op hoe de informatie van het originele document op de pagina is geplaatst.
    Selecteer een optie voor dubbelzijdig formaat als u dubbelzijdig kopieert.
    Afdrukstand:
    • Staand: De korte rand van de pagina staat bovenaan.
    • Liggend: De lange rand van de pagina staat bovenaan.
    Dubbelzijdig formaat:
    • Boekstijl: De achterkant van het origineel wordt rechtstandig afgedrukt, en de achterkant van de kopie wordt ook zo afgedrukt. Gebruik deze optie voor originelen en kopieën die aan de linkerzijde worden gebonden.
    • Omslagstijl: De achterkant van het origineel wordt ondersteboven afgedrukt, en de achterkant van de kopie wordt ook zo afgedrukt. Gebruik deze optie voor originelen en kopieën die aan de bovenzijde worden gebonden.
    • Origineelstijl Boek; uitvoerstijl Omslag: De achterkant van het origineel wordt rechtstandig afgedrukt, maar de achterkant van de kopie wordt ondersteboven afgedrukt. Gebruik deze optie als het origineel is gebonden aan de linkerzijde maar u de kopieën wilt binden aan de bovenzijde.
    • Origineelstijl Omslag, kopieerstijl Boek: De achterkant van het origineel wordt ondersteboven afgedrukt, maar de achterkant van de kopie wordt rechtstandig afgedrukt. Gebruik deze optie als het origineel is gebonden aan de bovenzijde maar u de kopieën wilt binden aan de linkerzijde.
    Tekst/afbeelding optimaliseren
    Selecteer een optie om te bepalen hoe de uitvoer van een bepaald soort inhoud wordt afgedrukt:
    • Handmatig aanpassen: De instelling voor elk document handmatig optimaliseren
    • Tekst: Voor documenten die voornamelijk uit tekst bestaan
    • Afgedrukte afbeelding: Voor lijntekeningen en voorgedrukte afbeeldingen, zoals tijdschriftknipsels of pagina's uit boeken.
        opmerking:
      Als de afdrukken onregelmatige stroken bevatten, kunt u met Afgedrukte afbeelding proberen de kwaliteit te verbeteren.
    • Foto: Voor fotografische afdrukken
    Selecteer voor het handmatig aanpassen een waarde onder Optimaliseren voor.
    Pagina's per vel
    Selecteren hoeveel pagina's er op één vel worden afgedrukt en de volgorde van de pagina's: Voor het afdrukken van één, twee of vier Pagina's per vel en om Paginaranden toevoegen te selecteren.
    Pagina's per vel
    • Eén (1)
    • Twee (2)
    • Vier (4)
    Paginavolgorde
    • Naar rechts, vervolgens naar beneden: Drukt de pagina's in rijen af
    • Naar beneden, vervolgens naar rechts: Drukt de pagina's in kolommen af
    Klik op het selectievakje Paginaranden toevoegen om randen toe te voegen op de pagina's.
    Formaat origineel
    Geef het formaat van het originele document op:
    • Automatisch detecteren
    • Letter (8,5x11)
    • Gemengd Letter/Legal
    • Legal (8,5x14)
    • Executive (7,25x10,5)
    • Statement (5,5 x 8,5)
    • Oficio (8,5 x 13)
    • A4 (210 x 297 mm)
    • A5 (148 x 210 mm)
    • B5 (182 x257 mm)
    • 16k (195 x 270 mm)
    • DPostcard JIS (148 x 200 mm)
    • Oficio (216x340 mm)
    Brochure
    Selecteer deze optie om Brochure-indeling in of uit te schakelen. Indien deze optie is ingeschakeld, selecteert u een enkel- of dubbelzijdige brochure en bepaalt u of u de functie Randen op elke pagina wilt inschakelen.
    Rand-tot-rand
    Hiermee kunt u schaduwen langs de randen van kopieën voorkomen wanneer het originele document te dicht langs de randen is afgedrukt.
    Gebruik deze functie samen met de functie Vergroten/verkleinen om ervoor te zorgen dat de volledige pagina wordt afgedrukt op de kopieën.
    Als de functie Rand-tot-rand is ingeschakeld, minimaliseert de printer de marges en wordt het document zo dicht mogelijk bij de rand van het papier afgedrukt.
    Taak creëren
    Als u Taak creëren inschakelt, kunt u een complexe taak in kleinere segmenten verdelen. Dit is handig voor het scannen van een origineel document dat bestaat uit meer pagina's dan er in de documentinvoer passen of voor het combineren van pagina's van verschillende formaten in één taak. Gebruik de glasplaat of de documentinvoer om de originele documenten scannen.
    Multi-invoerdetectie
    Gebruik deze functie om te detecteren of er meerdere pagina's tegelijk worden ingevoerd in de automatische documentinvoer (ADF) of de scanner met vel-invoer, om de gebruiker te waarschuwen en de scantaak te stoppen zodat het juiste maatregelen kunnen worden genomen. Deze functie is standaard Ingeschakeld zodat deze automatisch de scanervaring en -resultaten verbetert.
    Dubbelzijdige id-scan
    Schakel Dubbelzijdige ID-scan in of uit om beide zijden te scannen van een kaart, zoals een identiteitsbewijs of een visitekaartje.
    Boekmodus
    Selecteer deze optie om Boekmodus in of uit te schakelen.
  2. Klik op Toepassen om de instellingen op te slaan.
Stap drie: De installatie voltooien
Controleer de geselecteerde instellingen op de pagina Kopieerinstellingen en klik vervolgens op Toepassen om de installatie te voltooien.