• Informatie

HP PageWide Enterprise Color MFP 586 - Verwijderen en vervangen: Toetsenbord van bedieningspaneel (586z)

Inleiding

In dit document worden de procedures beschreven voor het verwijderen en vervangen van het toetsenbord van het bedieningspaneel (586).

Voordat u het onderhoud uitvoert

De printer uitschakelen
  • Verwijder het netsnoer.
      waarschuwing:
    Om schade aan de printer te voorkomen, schakelt u de printer uit en wacht u 30 seconden. Verwijder vervolgens het netsnoer voordat u onderhoud uitvoert aan de printer.
Gebruik onderstaande tabel voor de identificatie van het juiste onderdeelnummer voor uw printer. Ga voor het bestellen van het onderdeel naar www.hp.com/buy/parts.
Onderdeelnummer van de kit voor het toetsenbord van het bedieningspaneel
G1W41-67938
G1W41-67959
Amerikaans toetsenbord voor bedieningspaneel (586z) met instructiegids
Brits toetsenbord voor bedieningspaneel (586z) met instructiegids

Vereist gereedschap

• Optioneel: Kleine platte schroevendraaier.

Na het uitvoeren van onderhoud

De printer inschakelen
  • Sluit het netsnoer aan.
  • Druk op de aan/uit-schakelaar om het apparaat in te schakelen.

Test na onderhoud

Controleer of het toetsenbord van het bedieningspaneel correct functioneert. Als het toetsenbord niet reageert nadat de printer is ingeschakeld, controleert u de platte kabel. Plaats de kabel zo nodig opnieuw.

Stap 1: Het toetsenbord van het bedieningspaneel verwijderen

1. Kantel het bedieningspaneel naar de volledig opstaande positie en open de documentinvoer.
    Afbeelding : Het bedieningspaneel omhoog kantelen
  2. Trek aan het kleine grijze plastic klepje onder het bedieningspaneel om het los te maken.
    opmerking:
    Mogelijk gaat het losmaken gemakkelijker met behulp van een kleine schroevendraaier.
    Afbeelding : De kleine grijze plastic klep losmaken
  3. Verwijder de kap.
    Afbeelding : De klep verwijderen
  4. Begin aan de linkerzijde van de klep van het bedieningspaneel en maak de drie knoppen aan de bovenrand van de klep voorzichtig los.
    opmerking:
    De dunne klep van zwart plastic zal loskomen van de basisplaat van het bedieningspaneel van wit plastic.
    Afbeelding : Drie knoppen losmaken
  5. Til de klep op om de linker- en rechterknoppen los te maken en verwijder vervolgens de klep.
    Afbeelding : De klep verwijderen
  6. Open de connectorvergrendeling om de platte kabel te ontgrendelen.
    Afbeelding : De toetsenbordkabel ontgrendelen
  7. Schuif het toetsenbord uit totdat het stopt en maak de twee tabjes van het toetsenbord los.
    Afbeelding : Het toetsenbord losmaken
  8. Verwijder het toetsenbord.
    Afbeelding : Het toetsenbord verwijderen

Stap 2: De vervangende eenheid uitpakken

1. Voer het defecte onderdeel af.
    opmerking:
    HP adviseert om het defecte onderdeel op verantwoorde wijze af te voeren.
  2. Haal het vervangende onderdeel uit de verpakking.
      let op:
    Raak het sponsachtige gedeelte nooit aan als het vervangende onderdeel een rol of kussen is. Huidoliën op de rol of het kussen kunnen leiden tot problemen met oppakken van papier of printkwaliteit. HP raadt aan wegwerphandschoenen te dragen wanneer u van plan bent rollen of kussens vast te pakken of aan te raken.
    opmerking:
    Zorg ervoor dat alle verpakkingsmaterialen (bijvoorbeeld transporttape) zijn verwijderd uit het vervangende onderdeel vóór de installatie.

Stap 3: Het toetsenbord van het bedieningspaneel plaatsen

1. Zorg ervoor dat u de platte kabel van het toetsenbord (1) door de opening (2) in de basisplaat van het bedieningspaneel leidt als u het toetsenbord installeert.
    Afbeelding : De platte kabel door de opening plaatsen
  2. Installeer het toetsenbord en schuif het terug totdat het stopt.
    Afbeelding : Het toetsenbord installeren
  3. Plaats de platte kabel in de connector en sluit vervolgens de vergrendeling.
    opmerking:
    Wanneer de platte kabel op de juiste manier in de connector is geplaatst, loopt de witte lijn op de platte kabel parallel aan de connectorvergrendeling.
    Afbeelding : De toetsenbordkabel aansluiten
  4. Plaats de klep van het bedieningspaneel op het bedieningspaneel.
    Afbeelding : De kap plaatsen
  5. Begin aan de rechterzijde van de klep van het bedieningspaneel en druk zachtjes op de bovenrand van de klep om de knoppen vast te maken.
    opmerking:
    Druk als de knoppen aan de rechter- en linkerkant niet volledig vastzitten aan de rand van de klep om ze op hun plek te krijgen.
    Afbeelding : Drie knoppen bevestigen
  6. Positioneer de kleine grijze plastic klep in de sleuf onder het bedieningspaneel en druk de klep er recht in om deze te installeren.
    Afbeelding : De kap plaatsen