• Informatie

HP LaserJet Pro M501 - Verwijderen en vervangen: Bedieningspaneel

Inleiding

In dit document worden de procedures beschreven voor het verwijderen en vervangen van het bedieningspaneel van de M501.

Voordat u het onderhoud uitvoert

De printer uitschakelen
  • Verwijder het netsnoer.
      waarschuwing:
    Om schade aan de printer te voorkomen, schakelt u de printer uit en wacht u 30 seconden. Verwijder vervolgens het netsnoer voordat u onderhoud uitvoert aan de printer.
Gebruik onderstaande tabel voor de identificatie van het juiste onderdeelnummer voor uw printer. Ga voor het bestellen van het onderdeel naar www.hp.com/buy/parts.
Onderdeelnummer voor het bedieningspaneel (M501)
J8H60-67904
Bedieningspaneel (M501) met instructiegids

Vereist gereedschap

• Kleine platte schroevendraaier.

Na het uitvoeren van onderhoud

De printer inschakelen
  • Sluit het netsnoer aan.
  • Druk op de aan/uit-schakelaar om het apparaat in te schakelen.

Test na onderhoud

Zorg dat de printer initialiseert met de status Gereed.
Open de menu's via het bedieningspaneel van de printer, en druk een configuratiepagina af om te controleren of de printer correct functioneert.

Stap 1: Het bedieningspaneel (M501) verwijderen

1. Verwijder één schroef (1) en schuif de klep naar de achterkant van de printer om deze te verwijderen (2).
    Afbeelding : De formatterklep verwijderen
  2. Ontkoppel één platte kabel (1).
    Afbeelding : Eén platte kabel ontkoppelen
  3. Zoek twee lipjes (1) aan de achterkant van het bedieningspaneel.
    Afbeelding : Twee lipjes zoeken
  4. Maak de twee lipjes los en draai de achterkant van het bedieningspaneel omhoog en weg van de printer.
    opmerking:
    Gebruik een kleine, platte schroevendraaier om de twee lipjes los te maken.
    Afbeelding : Het bedieningspaneel losmaken
  5. Leid de platte kabel die op het bedieningspaneel is aangesloten door de opening in het printerchassis en verwijder het bedieningspaneel.
    Afbeelding : Het bedieningspaneel verwijderen

Stap 2: De vervangende eenheid uitpakken

Haal het vervangende onderdeel uit de verpakking.
opmerking:
HP adviseert om het defecte onderdeel op verantwoorde wijze af te voeren.
opmerking:
Vergeet niet om eerst het beschermende folie van het scherm te verwijderen voordat u het bedieningspaneel vervangt.
Recyclen en uitpakken
Afbeelding : Recyclen en uitpakken

Stap 3: Het bedieningspaneel (M501) plaatsen

1. Houd het vervangende bedieningspaneel boven de printer.
    Afbeelding : Het bedieningspaneel boven de printer houden
  2. Bevestig de lipjes (1) op de voorzijde van het bedieningspaneel in de sleuven in de bovenklep (2).
    Afbeelding : De tabbladen met de sleuven bevestigen
  3. Leid de platte kabel voorzichtig door de opening in het printerchassis.
    Afbeelding : De platte kabel plaatsen
  4. Wanneer de lipjes aan de voorzijde vastzitten, draait u de achterkant van het bedieningspaneel omlaag op de printer om de achterste lipjes vast te maken.
    Afbeelding : De achterkant van het bedieningspaneel omlaag draaien
  5. Druk de achterkant van het bedieningspaneel stevig omlaag om ervoor te zorgen dat de lipjes vastklikken.
    Afbeelding : Controleren of de lipjes vastklikken
  6. Sluit één platte kabel aan (1).
    Afbeelding : Eén platte kabel aansluiten
  7. Schuif de formatterklep naar de voorzijde van de printer om deze te installeren (1) en draai één schroef vast (2).
    Afbeelding : De formatterklep plaatsen