• Informatie

HP LaserJet Pro M501 - De printer instellen (hardware)

Dit document legt uit hoe u de fysieke delen van de printer kunt instellen. Voltooi deze stappen voordat u de printersoftware op uw pc installeert.
Als de printerhardware al is geïnstalleerd, raadpleegt u Koppelingen naar instructies voor de installatie van software aan het einde van dit document voor hulp met de software-installatie.
Dit document omvat de volgende stappen om de printer in te stellen:

Stap één: De printer uitpakken

1. Kies een plaats voor de printer die voldoet aan de volgende specificaties:
    • Een stevige, goed geventileerde, stofvrije plek uit direct zonlicht
    • Temperatuurbereik: 15 - 32,5 °C
    • Vochtigheidsbereik: 30 tot 80%
    Zorg ervoor dat er genoeg ruimte om de printer heen is om alle kleppen en laden te kunnen openen.
      let op:
    De printer weegt 11,6 kg.
    HP adviseert dat twee mensen de printer verplaatsen.
    Afbeelding : Omgevingsvereisten
  2. Neem de HP-printer uit de doos en verwijder het verpakkingsmateriaal. Controleer of de inhoud overeenkomt met deze afbeelding.
    opmerking:
    HP beveelt het hergebruik van verpakkingsmaterialen te allen tijde aan.
    Afbeelding : Inhoud van de doos

Stap twee: Lade 2 vullen

1. Verwijder de lade volledig uit de printer.
    opmerking:
    Open de lade niet als deze in gebruik is.
    Afbeelding : Open de lade
  2. Stel de papiergeleiders in door de afstelvergrendeling van de linkergeleider in te drukken en de geleiders op te schuiven tot het formaat van het papier dat u gebruikt.
    Afbeelding : De geleiders verschuiven
  3. Plaats het papier in de lade.
    opmerking:
    Verplaatst de papiergeleiders niet te strak tegen de papierstapel. Pas de papiergeleiders aan op basis van de inkepingen of de markeringen in de lade.
    opmerking:
    Schuif de papiergeleiders naar het juiste formaat en plaats niet te veel papier in de lade om storingen te voorkomen. Let erop dat de bovenkant van de stapel niet boven de indicators voor de maximale stapelhoogte uitkomt, zoals weergegeven in de vergroting in de afbeelding.
    opmerking:
    Als de lade niet goed wordt ingesteld, kan tijdens het afdrukken een foutbericht verschijnen of kan het papier vastlopen.
    Afbeelding : Papier laden
  4. Schuif de lade volledig terug in de printer.
    Afbeelding : De lade sluiten

Stap drie: Het netsnoer aansluiten

1. Sluit het netsnoer aan op de printer en steek de stekker in een geaard stopcontact. Gebruik alleen het bij de printer geleverde netsnoer om schade aan de printer te voorkomen.
      let op:
    Controleer of de voedingsbron geschikt is voor het voltage van de printer. U vindt het voltage op het printeretiket. De printer werkt op 110-127 V of 220-240 V wisselstroom en 50/60 Hz.
    opmerking:
    UPS-back-upsystemen bieden mogelijk niet genoeg vermogen voor HP LaserJet-printers en kunnen bij gebruik mogelijk een waarschuwingssignaal afgeven. Voor de beste resultaten raadt HP aan om de printer op een beveiligde stroomkring aan te sluiten.
    Afbeelding : Het netsnoer aansluiten

Stap vier: Een USB-drive plaatsen om taakopslag in te schakelen (optioneel)

Om het afdrukken van taakopslag mogelijk te maken, plaatst u een USB-station in de USB-poort aan de achterkant. Het station moet USB 2.0 of hoger zijn met een minimum van 16 GB aan geheugen.
Afbeelding : Een USB-flashdrive plaatsen om taakopslag in te schakelen

Stap vijf: De printer aan zetten

1. Zet de printer aan.
    Afbeelding : Het apparaat inschakelen

Stap zes: De netwerkkabel aansluiten (optioneel)

Sluit de netwerkkabel nu aan als u met de printer verbinding wilt maken met een netwerk.
  let op:
Sluit nu nog geen USB-kabel aan. Om de printer via een USB-kabel met de pc te verbinden, sluit u deze aan wanneer daarom tijdens de software-installatie wordt gevraagd.
Wacht 60 seconden voordat u doorgaat. Als gedurende deze tijd de printer op een netwerk is aangesloten, zal het netwerk de printer herkennen en een IP-adres of hostnaam toewijzen aan de printer.
Voor geavanceerde instellingen voor printers die zijn aangesloten op een netwerk, voert u na voltooiing van de software-installatie het IP-adres van de printer in de adresbalk van een webbrowser in.

Stap zeven: De printerfuncties controleren

1. Om na te gaan of de printer afdrukt, voert u de volgende stappen uit:
    1. Druk op de knop Instellingen op het bedieningspaneel van de printer.
    2. Open het menu Rapporten.
    3. Selecteer Configuratierapport.
    4. Als de printer op een netwerk is aangesloten, zoekt u het IP-adres op de Jetdirect-pagina.
      • IPv4: Als het IP-adres 0.0.0.0, 192.0.0.192 of 169.254.x.x is, moet u het IP-adres handmatig configureren. Als het IP-adres anders is, dan is de configuratie geslaagd.
      • IPv6: Als het IP-adres begint met 'fe80:', dan moet de printer kunnen afdrukken. Anders moet u het IP-adres handmatig configureren.
      Afbeelding : Jetdirect-pagina
  2. Druk op de knop Instellingen op het bedieningspaneel van de printer.
  3. Open het menu Systeeminstellingen om de volgende basisfuncties te configureren:
    opmerking:
    Nadat u de software hebt geïnstalleerd, worden de geavanceerde instellingen beschikbaar als u het IP-adres van de printer opgeeft in de adresbalk van een webbrowser.
    • Taal
    • Datum/tijd
    • Energie-instellingen

Stap acht: De firmware bijwerken (optioneel maar aanbevolen)

HP geeft regelmatig updates uit voor functies die beschikbaar zijn in de firmware van de printer. Werk de firmware van de printer bij, zodat u gebruik kunt maken van de nieuwste functies.
opmerking:
Overleg met de netwerkbeheerder alvorens u de firmware van de printer bijwerkt.
Zie De firmware bijwerken (c03754273) voor informatie over het bijwerken van de printerfirmware.

Koppelingen naar instructies voor de installatie van software

Nadat u de voorgaande stappen voor de installatie hebt voltooid, installeert u de printersoftware.
Windows: Download de printersoftware of installeer de printersoftware vanaf de CD. Volg de instructies op het scherm. Raadpleeg het bestand met installatie-instructies op de printer-cd voor meer specifieke installatie-instructies voor de software.
OS X: Mac-computers en mobiele Apple-apparaten worden door deze printer ondersteund. Ga naar 123.hp.com/laserjet om HP Easy Start te downloaden en de printersoftware te installeren.
  let op:
Voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7: Sluit nu nog geen USB-kabel aan. Om de printer via een USB-kabel met de pc te verbinden, sluit u deze aan tijdens de software-installatie.
opmerking:
De Apple AirPrint-driver is de standaarddriver voor OS X 10.8 Mountain Lion en OS X 10.9 Mavericks. Voor het installeren van de HP-driver met volledige functionaliteit, selecteert u in het dialoogvenster Toevoegen de HP-driver in het keuzemenu Gebruik: keuzemenu.
Voor instructies betreffende de installatie van software klikt u op de link voor het besturingssysteem van uw pc en de verbindingssoort.
Windows
OS X
De installatie is nu voltooid. Als u de printer tijdens de software-installatie niet hebt geregistreerd, gaat u naar www.register.hp.com om alsnog te registreren.

Meer informatie

Raadpleeg voor meer informatie de gebruikershandleiding op de cd van de printer en bezoek de ondersteuningswebsite voor dit product.