HP pc's - Een systeemherstel uitvoeren (Ubuntu)

Dit document is van toepassing op HP pc's met Ubuntu Linux vooraf geïnstalleerd.
In dit document wordt beschreven hoe u een herstel op uw HP computer kunt uitvoeren die voorgeïnstalleerd is met het besturingssysteem Ubuntu Linux.
opmerking:
Het uitvoeren van een systeemherstel wist volledig de inhoud van de vaste schijf en formatteert de vaste schijf opnieuw. Alle bestanden die u hebt gemaakt en alle software die u hebt geïnstalleerd op de computer, worden definitief verwijderd. U moet regelmatig een back-up maken van uw computerbestanden om een actuele back-up te behouden. Software, drivers en updates die niet in de fabriek zijn geïnstalleerd, moeten handmatig opnieuw worden geïnstalleerd. Persoonlijke bestanden moeten worden hersteld van een back-up.
Leer hoe u een systeemherstel kunt uitvoeren met behulp van de volgende stappen.
opmerking:
Stappen zijn dezelfde voor alle versies van besturingssysteem Ubuntu.
  1. Maak een back-up van al uw persoonlijke bestanden. Raadpleeg om te leren hoe u een persoonlijke back-up kunt maken Een back-up van bestanden maken in Ubuntu Linux.
  2. Start de computer opnieuw door tegelijkertijd te drukken op de toetsen CTRL+ALT+DEL of via het menu Afsluiten/Opnieuw opstarten als Ubuntu nog steeds correct opstart.
  3. Om de GRUB herstelmodus te openen, druk op F11, F12, Esc of Shift tijdens het opstarten.
    opmerking:
    Als u geen toegang krijgt tot het herstelmenu door op F11 te drukken, probeert u in plaats daarvan op de toets F12 drukken.
  4. Selecteer Herstel Ubuntu xx.xx naar de oorspronkelijke staat (waarbij de xx.xx de versie van het besturingssysteem van Ubuntu is).
    Afbeelding : Ubuntu naar de oorspronkelijke staat herstellen
    Ubuntu naar de oorspronkelijke staat herstellen
  5. Klik op Ubuntu partities herstellenen klik op Doorgaan.
    opmerking:
    Tijdens het herstelproces kan de computer lijnen op het scherm weergeven of anderszins onverwacht weergeven. Dit is normaal gedrag en geeft geen fysieke storing weer.
    Afbeelding : Ubuntu partities herstellen
    Ubuntu herstelscherm met Ubuntu partities herstellen gemarkeerd
  6. Wanneer het systeemherstel voltooid is, wordt het scherm Systeemconfiguratie weergegeven. Wacht totdat het proces is voltooid. Dit kan enkele minuten duren.
    Afbeelding : Systeemconfiguratiescherm
    Systeemconfiguratiescherm
  7. Selecteer uw Taal en klik op Doorgaan.
    Afbeelding : Een taal selecteren
    Taalselectiescherm met Engels geselecteerd
    Het systeem wordt opnieuw geïnstalleerd en het scherm Welkomassistant eerste keer opstarten wordt weergegeven.