HP pc's - Geen geluid vanuit de luidsprekers (Windows 10, 8)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 10 of Windows 8.
Volg de stappen in dit document om audioproblemen op te lossen als er geen geluid uit de luidsprekers komt (geen volume of het geluid werkt niet), of als het geluid wordt gedempt, onderbroken, kraakt/klikt, of op een andere wijze is vervormd.

Stap 1: De computer opnieuw opstarten

Als er geen geluid uit de luidsprekers of hoofdtelefoon van uw computer komt, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door een applicatie die dit apparaat beheert en die voorkomt dat ander applicaties hier gebruik van maken. Voordat u de andere stappen voor probleemoplossing in dit document probeert, start u uw computer opnieuw op en test u de audio om te zien of het probleem is verholpen.
Als het audioprobleem zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 2: Doe een audiotest met de HP Support Assistant

Doe een audiotest met de HP Support Assistant om zeker te zijn dat uw apparaat naar behoren werkt.
  1. Ga naar HP Support Assistant om de HP Support Assistant-software te downloaden en te installeren, als deze nog niet is geïnstalleerd op uw computer.
  2. Zoek in Windows naar en open HP Support Assistant.
  3. Klik op het tabblad Mijn apparaten op Mijn computer.
    Selecteer uw computer na het openen van HP Support Assistant
  4. Klik op het tabblad voor Probleemoplossing en oplossingen en klik vervolgens op Audiotest in de sectie Oplossingen net één klik.
  5. Klik op volgende en wacht tot de audiotest voltooid is.
    Klik op volgende om te beginnen met de Audiotest
  6. Bekijk de testresultaten op het scherm van de diagnostische resultaten voor audio en microfoon en klik daarna op Audio testen.
    Bekijk de resultaten van de audiotest en klik vervolgens op Audio testen
  7. Als er geen geluid te horen is, klik dan op Er is geen geluid te horen en volg de instructies op het scherm.
Als het audioprobleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3: Het hulpprogramma voor probleemoplossing in Windows gebruiken

Het hulpmiddel voor het oplossen van audioproblemen in Windows kan automatisch veelvoorkomende problemen oplossen met het opnemen en afspelen van audio met uw computer.
  1. Typ in Windows audio vinden en repareren in Zoeken of klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in de taakbalk en selecteer Geluidsproblemen oplossen.
  2. Selecteer Problemen met het afspelen van geluid detecteren en oplossen of Problemen met het afspelen van geluid detecteren en oplossen in de zoekresultaten.
  3. Klik op Volgende.
  4. Selecteer het apparaat waarvoor u problemen wilt oplossen en klik op Volgende.
  5. Wacht terwijl de probleemoplosser problemen detecteert en wijzigingen aanbrengt (of u vraagt om wijzigingen aan te brengen).
    De probleemoplosser detecteert audioproblemen
  6. Zodra de probleemoplosser gereed is, verschijnt de pagina Probleemoplossing is voltooid met een overzicht van gevonden problemen en de wijzigingen die aan de computer zijn aangebracht.
    opmerking:
    Voor gedetailleerde informatie over probleemoplossing klikt u op Gedetailleerde informatie bekijken in het probleemoplossingsvenster.
    Probleemoplossing voltooid
  7. Klik op Sluiten.
  8. Als er een aanbevolen actie wordt getoond, selecteert u Deze oplossing toepassen of Deze stap overslaan om door te gaan met het zoeken naar andere problemen.
Test of er geluid is. Als het audioprobleem zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 4: Externe luidsprekers of de hoofdtelefoon testen

Als u externe luidsprekers gebruikt, kunnen deze defect zijn. Probeer andere luidsprekers of hoofdtelefoon aan te sluiten op uw computer. Als die luidsprekers of hoofdtelefoon zonder problemen geluid produceren, zijn de eerste defect.
opmerking:
Als u Bluetooth- of draadloze apparaten gebruikt, controleer dan of ze gekoppeld zijn volgens de instructies van de fabrikant.
Als dezelfde audioproblemen zich voordoen bij beide luidsprekers of hoofdtelefoons, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 5: De audiodriver bijwerken

Gebruik Windows Update om bij te werken naar de nieuwste beschikbare audiodrivers voor uw computer. Zoek in Windows naar en open Controleren op updates. Installeer de beschikbare systeemupdates.
Ga voor meer informatie over Windows Update naar Stuurprogramma's en software bijwerken met Windows Update.
Test of er geluid is. Als het audioprobleem zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.