• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in het Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebookcomputers - Geen geluid uit de luidsprekers (Windows 10)

Dit document is bedoeld voor HP en Compaq notebookcomputers met Windows 10.
Volg de stappen in dit document om audioproblemen op uw laptop op te lossen als er geen geluid uit de luidsprekers komt (geen volume of het geluid werkt niet), of als het geluid wordt gedempt, onderbroken, kraakt/klikt, of op een andere wijze is vervormd.
Als u een ProBook 440 G3, 470 G3 of 450 G2 hebt, gaat u naar de sectie Geen geluid na het opnieuw installeren van het besturingssysteem. Begin met de volgende sectie voor alle andere computers.
Stap 1: De computer opnieuw opstarten
Als er geen geluid uit de luidsprekers of hoofdtelefoon van uw computer komt, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door een applicatie die dit apparaat beheert en die voorkomt dat ander applicaties hier gebruik van maken. Voordat u de andere stappen voor probleemoplossing in dit document probeert, start u uw computer opnieuw op en test u de audio om te zien of het probleem is verholpen.
Als het audioprobleem zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.
Stap 2: Het hulpprogramma voor probleemoplossing in Windows gebruiken
Het hulpmiddel voor het oplossen van audioproblemen in Windows kan automatisch veelvoorkomende problemen oplossen met het opnemen en afspelen van audio met uw computer. Het hulpmiddel voor probleemoplossing uitvoeren met behulp van de volgende stappen:
  1. Typ in Windows audio vinden en repareren in Zoeken of klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in de taakbalk en selecteer Geluidsproblemen oplossen.
  2. Selecteer Problemen met het afspelen van geluid detecteren en oplossen of Problemen met het afspelen van geluid detecteren en oplossen in de zoekresultaten.
  3. Klik op Volgende.
  4. Selecteer het apparaat waarvoor u problemen wilt oplossen en klik op Volgende.
  5. Wacht terwijl de probleemoplosser problemen detecteert en wijzigingen aanbrengt (of u vraagt om wijzigingen aan te brengen).
    De probleemoplosser detecteert audioproblemen
  6. Zodra de probleemoplosser gereed is, verschijnt de pagina Probleemoplossing is voltooid met een overzicht van gevonden problemen en de wijzigingen die aan de computer zijn aangebracht.
      opmerking:
    Voor gedetailleerde informatie over probleemoplossing klikt u op Gedetailleerde informatie bekijken in het probleemoplossingsvenster.
    Probleemoplossing voltooid
  7. Klik op Sluiten.
  8. Als er een aanbevolen actie wordt getoond, selecteert u Deze oplossing toepassen of Deze stap overslaan om door te gaan met het zoeken naar andere problemen.
Als het audioprobleem zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.
Stap 3: Externe luidsprekers of de hoofdtelefoon testen
Als u externe luidsprekers gebruikt, kunnen deze defect zijn. Probeer andere luidsprekers of hoofdtelefoon aan te sluiten op uw computer. Als die luidsprekers of hoofdtelefoon zonder problemen geluid produceren, zijn de eerste defect.
Als dezelfde audioproblemen zich voordoen bij beide luidsprekers of hoofdtelefoons, gaat u verder met de volgende stap.
Stap 4: Het standaardaudioapparaat instellen
Controleer na het uitvoeren van het hulpprogramma voor probleemoplossing dat uw gewenste audioapparaat is ingesteld als standaard:
  1. Typ in Windows geluiden in Zoeken en selecteer vervolgens Systeemgeluiden wijzigen in de lijst met zoekresultaten.
    U kunt ook met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram klikken op de taakbalk en Afspeelapparaten selecteren.
  2. In het venster Geluid op het tabblad Afspelen selecteert u uw afspeelapparaat en klikt u op Standaard instellen. Als er maar één afspeelapparaat wordt vermeld, wordt dit automatisch als het standaardapparaat voor afspelen ingesteld.
      opmerking:
    Als u problemen hebt met het instellen van een HDMI-audioapparaat als het standaardapparaat voor afspelen, raadpleegt u Problemen met HDMI-weergave en geluid oplossen.
    Standaardapparaat voor afspelen instellen
    Als u luidsprekers instelt als uw standaardapparaat, gaat u verder met de volgende stap.
  3. Klik op Configureren terwijl het standaardapparaat voor afspelen is geselecteerd.
    Standaardapparaat voor afspelen configureren
  4. Klik op uw luidsprekerinstallatie in Audiokanalen.
      opmerking:
    Als u HDMI-uitvoer wilt gebruiken, selecteert u Digital Audio (HDMI). Zie Problemen met HDMI-weergave en geluid oplossen voor meer informatie.
  5. Klik op Testen om geluid naar elke luidspreker te sturen of selecteer een individuele luidspreker om er geluid naartoe te sturen.
    Testscherm luidspreker
  6. Als er goed geluid uit elke luidspreker komt, bent u klaar.
    Indien er geluid ontbreekt uit alle of een van de luidsprekers of als het configuratietype is gewijzigd, gaat u verder met de luidsprekerinstelling door te klikken op Volgende. Volg de instructies op het scherm om de luidsprekerinstallatie te voltooien.
Test of er geluid is. Als het audioprobleem zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.
Stap 5: De audiodriver bijwerken
Wanneer een programma niet goed werkt, kunt u bijwerken naar de nieuwste beschikbare drivers.
  • Als uw computer werd geleverd met Windows 10 geïnstalleerd, werkt u de audiodriver bij met behulp van Windows Update.
  • Als u uw computer naar Windows 10 hebt geüpgraded, werkt u de audiodriver bij in Apparaatbeheer.
Test of er geluid is. Als het audioprobleem zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.
Stap 6: Een harde reset uitvoeren
Probeer een harde reset om audioproblemen op te lossen op uw notebook. Voor instructies raadpleegt u Een harde reset uitvoeren.
Ga naar de volgende stap als het audioprobleem na de harde reset niet is opgelost.
Stap 7: BIOS resetten naar standaardinstellingen
Beschadigde of foute BIOS-instellingen veroorzaken audioproblemen. Herstel de standaard-BIOS-waarden met de stappen in dit gedeelte.
Als het audioprobleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.
Stap 8: De audiotest uitvoeren vanuit HP PC Hardware Diagnostics
De Hardware Diagnostics-audio-afspeeltest controleert het systeem om er zeker van te zijn dat het audioapparaat correct functioneert en test de functionaliteit van het audiosubsysteem, inclusief de audiocontrollers en codecs. Raadpleeg HP pc's - Testen op hardwareproblemen voor meer informatie over het installeren en gebruiken van tests van HP PC Hardware Diagnostics.
Gebruik de volgende stappen om de HP PC Hardware Diagnostics audiotest uit te voeren. Tijdens deze test worden er in volgorde een aantal muziektonen afgespeeld en herhaald. Deze test duurt 1 minuut voor elke audio-uitvoerpoort.
  1. Ga naar de website HP Hardware Diagnostics om de nieuwste versie van Hardware Diagnostics voor Windows te downloaden.
  2. Klik in het gedeelte HP PC Hardware Diagnostics Windows op Diagnostics Windows downloaden.
    Hardware Diagnostics voor Windows downloaden
  3. Volg de instructies op het scherm om de software te downloaden en te installeren.
  4. Zoek in Windows naar HP PC Hardware Diagnostics Windows, klik met de rechtermuisknop op de app in de zoekresultaten en selecteer en vervolgens Als administrator uitvoeren.
    Als administrator uitvoeren selecteren
    Het hoofdmenu van HP PC Hardware Diagnostics wordt weergegeven.
    Hoofdmenu HP PC Hardware Diagnostics voor Windows
  5. Klik op Onderdelentests.
    Menu Onderdelentests
  6. Klik in het menuvenster Onderdelentests op Audio en selecteer vervolgens Audio-afspeeltest.
    Menu Onderdelentests met Audio geselecteerd
  7. Klik op Eenmaal uitvoeren.
    De Audio-afspeeltest starten
  8. Klik op Volgende en selecteer vervolgens een audioapparaat om de test te starten.
    Audioapparaat selecteren om te testen
    Tijdens deze test worden er in volgorde een aantal muziektonen afgespeeld en herhaald.
  9. Wanneer de audiotest is voltooid, wordt er een venster geopend waarin u wordt gevraagd of u geluid van alle geteste apparaten kon horen. Klik op Ja of Nee, afhankelijk van wat u tijdens de test hoorde.
    Venster wordt weergegeven waarin u wordt gevraagd of u tijdens de audiotest geluid hoorde
    De audiotestresultaten worden weergegeven op het scherm.
    Een audiotest waarbij de Audio-afspeeltest is geslaagd
    • Als de audiotest slaagt, klikt u op Voltooien, sluit u het hulpprogramma en start u de computer vervolgens opnieuw op.
    • Als de audiotest mislukt, noteert u de fout-id (24 cijfers) zodat u deze bij de hand hebt wanneer u contact opneemt met de HP Klantenondersteuning. De informatie is ook beschikbaar in Testlogbestanden.
      Audiotestresultaat in het gedeelte Testlogbestanden
Als de Audio-afspeeltest is geslaagd zonder fouten maar de audioproblemen blijven aanhouden, gaat u verder met de volgende stap.
Stap 9: Het BIOS bijwerken
Sommige audioproblemen kunnen worden opgelost door het BIOS bij te werken. Raadpleeg Het BIOS bijwerken voor instructies.
Ga naar de volgende stap als het audioprobleem na het bijwerken van het BIOS niet is opgelost.
Stap 10: Uw computer herstellen
Als u de stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en het geluid nog steeds niet goed werkt, probeert u uw computer te herstellen. Computers die eerder geen geluidsproblemen hadden, kunnen worden teruggezet naar dat punt. Gebruik de stappen in HP pc's - Microsoft Systeemherstel gebruiken (Windows 10, 8) om alle systeembestanden te herstellen naar een tijdstip waarop het geluid nog goed werkte.
U kunt ook het besturingssysteem opnieuw installeren door een reset uit te voeren. Raadpleeg HP pc's - Uw computer resetten (Windows 10) voor instructies.
Stap 11: De computer resetten
Als u de stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en het geluid nog steeds niet goed werkt, probeert u uw computer te resetten. Raadpleeg HP pc's - Uw computer resetten (Windows 10) voor instructies.
Stap 12: Contact opnemen met HP
Als met de bovenstaande stappen de audioproblemen op uw computer niet zijn opgelost, kan reparatie nodig zijn. Ga naar Contact opnemen met ondersteuning voor meer ondersteuning.
Geen geluid na het opnieuw installeren van het besturingssysteem (ProBook 440 G3, 470 G3 of 450 G2)
Als u een ProBook 440 G3, 470 G3 of 450 G2 hebt en geen geluid na het opnieuw installeren van het besturingssysteem hebt, volgt u deze instructies om het probleem te verhelpen:
  1. Tik tijdens het opstarten van de computer herhaaldelijk op F10 om het BIOS te openen.
  2. Blader daarna naar het tabblad Geavanceerd.
  3. Selecteer Ingebouwd apparaat.
  4. Selecteer het vak Audio.
  5. Sla de wijzigingen op en sluit af.