HP pc's - Opties voor softwareherstel (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 10.
Het doel van dit document is om u te helpen om de beste methode te bepalen voor het herstellen van Windows 10-software.
Een HP computer wordt geleverd met verschillende hulpprogramma's die u kunt gebruiken om software op uw computer te herstellen. De namen van deze hulpprogramma's lijken op elkaar en het kan lastig zijn om te begrijpen welk hulpprogramma u moet gebruiken. Gebruik dit document om beter te begrijpen welk hulpprogramma u in bepaalde situaties moet gebruiken om software te herstellen. HP en Microsoft bieden samen verschillende opties voor softwareherstel voor uw computer. Als u vooraf weet welke optie u het beste kunt gebruiken, kan dat u veel tijd en moeite besparen. Raadpleeg de volgende tabel om de verschillende opties voor softwareherstel te vergelijken.
Softwareprogramma
Beschrijving
Procedure
Gemiddelde duur
Microsoft Systeemherstel
Herstelt systeembestanden vanaf een eerder tijdstip.
Zie Microsoft Systeemherstel gebruiken (Windows 10, 8) voor meer informatie over het gebruik van Systeemherstel.
Gebruik:
  • U wilt dat de computer werkt zoals deze deed op een eerder tijdstip in het verleden.
  • U wilt Systeemherstel gebruiken om vastgelopen systemen te herstellen of om trage prestaties die optreden na de installatie van software of updates te verhelpen.
  • In Windows is een probleem opgetreden dat nog niet eerder is opgetreden.
  • Uw computer loopt vast.
  • Er worden Windows-foutmeldingen weergegeven wanneer u de computer gebruikt.
  • De prestaties van uw computer zijn afgenomen.
  • Belangrijke systeembestanden zijn per ongeluk verwijderd of gewijzigd.
30 tot 45 minuten
Microsoft Push-Button Reset
Uw computer met behulp van de optie Mijn bestanden behouden opnieuw instellen
Herstelt systeembestanden met behoud van uw persoonlijke bestanden, instellingen en toepassingen.
Zie Microsoft Push-Button Reset (Windows 10)voor meer informatie over het opnieuw instellen van uw computer.
Gebruik:
  • Er treedt een probleem op in Windows en het probleem kan niet worden opgelost met Systeemherstel.
  • Het systeem is besmet geraakt met een virus of een ander beveiligingsprobleem en het probleem kan niet worden opgelost met antivirussoftware.
15 tot 20 minuten
Microsoft Push-Button Reset
Uw computer met behulp van de optie Alles verwijderen opnieuw instellen
Verwijdert al uw persoonlijke bestanden, toepassingen en instellingen. Formatteert Windows en de gegevenspartitie. Herstelt de oorspronkelijke fabrieksimage van het systeem.
Zie Microsoft Push-Button Reset (Windows 10)voor meer informatie over het opnieuw instellen van uw computer.
Gebruik:
  • U wilt alle software op de computer verwijderen en het systeem herstellen naar de staat waarin dit was toen u het systeem voor het eerst inschakelde.
  • U wilt uw computer verkopen of weggeven.
  • Het systeem is ernstig beschadigd door een virus, of andere problemen met de beveiliging, of de Microsoft Push-Button Reset: De optie Mijn bestanden behouden lost het probleem niet op.
  • Een probleem is opgetreden in Windows en het gebruik van Microsoft Systeemherstel en Microsoft Push-Button Reset: De opties Mijn bestanden behouden lossen het probleem niet op.
2 uur of langer
HP Recovery Manager
Software en drivers herstellen
Herstelt specifieke softwareprogramma's of drivers.
Zie voor meer informatie over softwareprogramma's of drivers herstellen Recovery Manager gebruiken om software en drivers te herstellen (Windows 10).
Gebruik:
  • Gebruik deze optie wanneer een probleem optreedt met één soort software. Bijvoorbeeld: wanneer de toetsen voor volumeregeling op het toetsenbord niet meer werken, kunt u het probleem mogelijk oplossen door de HP toetsenbordsoftware opnieuw te installeren.
  • U wilt een softwareprogramma dat bij uw computer is geleverd, opnieuw installeren.
  • U wilt een driver opnieuw installeren.
3 tot 10 minuten
HP Recovery Manager
De systeemkopie van uw computer herstellen vanaf een partitie op de vaste schijf
Herstelt de oorspronkelijke systeemkopie en de oorspronkelijke configuratie van de vaste schijf vanaf een herstelpartitie op de vaste schijf.
Raadpleeg HP Stapsgewijze oplossing - Een HP System Recovery uitvoeren voor meer informatie over het herstellen van de systeemkopie vanaf een partitie op de vaste schijf.
Gebruik:
  • U wilt de volledige software-image herstellen naar de staat waarin deze was toen u de computer kocht.
  • De opties Microsoft Push-Button Reset kan niet worden voltooid.
45 tot 60 minuten
HP Recovery Manager
De systeemkopie van uw computer vanaf schijven of een USB-drive herstellen
Herstelt de oorspronkelijke systeemkopie en de oorspronkelijke configuratie van de vaste schijf vanaf optische schijven of een USB-poort.
Raadpleeg HP Stapsgewijze oplossing - Een HP System Recovery uitvoeren voor meer informatie over het herstellen van de systeemkopie vanaf schijven of vanaf een USB.
Gebruik:
  • Gebruik deze optie alleen als u alle andere herstelopties hebt geprobeerd.
  • U wilt de volledige software-image herstellen naar de staat waarin deze was toen u de computer kocht.
  • Een herstel van de vaste schijf en/of de opties Microsoft Push-Button Reset kunnen niet worden gebruikt.
  • De primaire vaste schijf is vervangen.
Enkele uren