• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP DeskJet 3630 en 4729 printers - Draadloze printer instellen (Mac)

Dit document is van toepassing op HP DeskJet 3630, 3631, 3632, 3633, 3634, 3639, DeskJet Ink Advantage 3635, 3636, 3638 en DeskJet Ink Advantage 4729 All-in-One printers en Mac-computers met macOS of OS X.
Stel uw HP-printer in op een draadloos (Wi-Fi-)netwerk. Deze stappen gelden voor de eerste keer verbinden, een nieuwe router of de instellingen van de internetprovider, of om een verloren verbinding door netwerk-gerelateerde problemen te herstellen.
Stap 1: De vereisten controleren
Om uw printer in een draadloos netwerk te gebruiken, hebt u de volgende items nodig:
  • Een actief 802.11-compatibel Wi-Fi-netwerk zoals een draadloos thuisnetwerk
  • Een Mac computer die verbonden is met hetzelfde netwerk, via Wi-Fi of een Ethernet-kabel
Stap 2: De printer configureren en inschakelen
De printer moet zijn ingeschakeld, voorzien zijn van papier en inktcartridges moeten zijn geïnstalleerd voordat de draadloze verbinding kan worden ingesteld. Ga naar De printerhardware installeren voor meer informatie. Sla deze stap over als de hardware van uw printer al is ingesteld.
  1. Als u een nieuwe printer vanuit de doos instelt, verwijdert u alle beschermende tape en verpakkingsmateriaal aan de buitenzijde en binnenzijde van de printer.
  2. Plaats de printer op een vlak en horizontaal oppervlak, sluit het netsnoer aan op de achterzijde van de printer en op een stopcontact, en schakel de printer in.
  3. Open de papierinvoerlade, plaats een stapel van 10 tot 20 vellen papier, en schuif de papiergeleiders zo ver mogelijk naar binnen totdat deze de randen van het papier raken.
  4. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking en trek aan het oranje lipje om de beschermtape te verwijderen, open de toegangsklep voor inktcartridge en plaats de inktcartridges in hun respectieve houders.
  5. Sluit de toegangsklep voor inktcartridge en wacht tot een uitlijningspagina is afgedrukt.
  6. Plaats de uitlijningspagina met de bedrukte zijde omlaag tegen de hoek rechts vooraan op de glasplaat van de scanner en druk op de knop Start kopiëren, zwart om de inktcartridges uit te lijnen.
De hardware van uw printer is nu ingesteld en gereed voor de draadloze installatie.
Stap 3: Standaardinstellingen voor draadloze communicatie op de printer herstellen
Druk op een aantal knoppen op de printer om de draadloze instellingen te resetten zodat de verbinding met succes wordt voltooid.
  1. Zet de printer aan.
  2. Als het lampje voor draadloze communicatie knippert, gaat u naar de volgende stap om de software te installeren.
  3. Houd op de printer de aan/uit-toets ingedrukt.
  4. Terwijl u de aan/uit-knop ingedrukt houdt, drukt u twee keer op de knop Start kopiëren, zwart en vervolgens drie keer op de knop Annuleren .
  5. Laat de aan/uit-knop weer los.
    Het draadloos-lampje naast de knop voor draadloos moet knipperen. Herhaal deze stappen als het draadloos-lampje niet knippert.
  6. Ga onmiddellijk verder naar de volgende stap om de software te installeren. U hebt ongeveer 120 minuten om de software-installatie te voltooien met behulp van de functie HP Auto Wireless Connect.
Stap 4: De software en het printerstuurprogramma installeren
U voltooit de printerinstallatie door de software te installeren en de printer te verbinden met het draadloos netwerk.
  1. Ga naar 123.hp.com, voer het printermodel in (bijvoorbeeld DeskJet 3635), klik op Zoeken en vervolgens op Downloaden.
  2. Open de map Downloads in het Mac-dock en klik op het bestand HP Easy Start om de installatie te starten.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van de software te voltooien.
    • Als HP Easy Start meerdere printers vindt, selecteert u de printer die u wilt installeren en gaat u verder met de instructies op het scherm.
    • Als HP Easy Start uw printer niet kan vinden, volgt u de instructies op het scherm om uw printer met het netwerk te verbinden.
      Als het installatieprogramma uw printer nog steeds niet kan vinden, gaat u naar Printer niet gevonden tijdens de netwerkstuurprogramma-installatie (Mac) voor gedetailleerde stappen voor probleemoplossing.
  4. Als u wordt gevraagd om de printer toe te voegen aan de printerwachtrij, klikt u op de naam van de. Klik daarna op het menu Gebruiken of Afdrukken met, selecteer de naam van uw printer in het snelmenu en klik op Toevoegen.
    Afbeelding : Voorbeeld van het venster Toevoegen
    Afbeelding: Voorbeeld van het venster Toevoegen
  5. Keer terug naar het installatieprogramma van HP om de installatie te voltooien.
Nu kunt u afdrukken, kopiëren of scannen.
Veelgestelde vragen
Bekijk deze veelgestelde vragen over het instellen van de draadloze netwerkverbinding.