HP en Compaq pc's - HP Wireless Audio gebruiken

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers.
Met de HP Wireless Audio-accessoire kunt u draadloos audio streamen van uw computer naar maximaal vier verschillende speakersets in uw huis. In dit document wordt beschreven hoe u HP Wireless Audio kunt gebruiken om audio te streamen van een computer naar een KleerNet- audioapparaat, luidsprekers of hoofdtelefoon. Met de software HP Wireless Audio Manager kunt u audio-apparaten toevoegen en verwijderen en instellingen aanpassen.

Een video bekijken over het gebruik van HP Wireless Audio

(in het Engels)

Overzicht van HP Wireless Audio

De HP Wireless Audio-technologie bestaat uit een zender (1) en een ontvanger (2).
Afbeelding : HP Wireless Audio: zender en ontvanger
HP Wireless Audio: zender en ontvanger
De audiozender "zendt" een draadloos audiosignaal van de computer naar de audio-ontvanger. De audio-ontvanger "ontvangt" het draadloos signaal, via interne antennes, en geeft de informatie weer in een hoorbare vorm die u kunt beluisteren. Afhankelijk van uw computer, kunt u HP Wireless Audio instellen met een van de volgende twee configuraties:
  • Op sommige computers is de draadloze zender met KleerNet-technologie ingebouwd in de computer. In dit geval gebruikt u de audio-ontvanger die werd geleverd met de HP Wireless Audio-accessoire. U gebruikt echter niet de USB-audiozender.
  • Op computers die niet beschikken over de ingebouwde zender, gebruikt u zowel de USB-audiozender als de ontvanger die werden geleverd met de HP Wireless Audio-accessoire.
Afbeelding : Twee HP Wireless Audio-configuraties
Twee HP Wireless Audio-configuraties

HP Wireless Audio-accessoire

De volgende schema's geven meer informatie over de audio-zender en ontvanger.
    Afbeelding : Audiozender
    Audiozender
  1. USB connector
  2. Koppeling-LED
    Afbeelding : Audio-ontvanger
    Audio-ontvanger
  1. Koppelingsknop
  2. S/PDIF-poort
  3. Linkse en rechtse analoge (RCA)-poorten
  4. Combo mini TOSLINK/3,5 mm-analoge poort
  5. USB-netvoedingsconnectorpoort
  6. Stroom-LED
  7. Koppeling-LED

Voordat u begint

Voordat u begint, zorg ervoor dat aan de volgende voorwaarden is voldaan.
  • Het audioapparaat is ingeschakeld en het lampje draadloos is ingeschakeld op uw computer.
  • De computer beschikt over een vrije USB-poort.
  • Het audioapparaat waarmee u gaat verbinden heeft een S/PDIF-poort, RCA-poort, 3,5 mm analoge poort of mini TOSLINK-poort.
    opmerking:
    De kabelverbinding voor sommige audio-apparaten is ingebouwd in het apparaat.
    Afbeelding : RCA-poorten
    RCA-poorten
    Afbeelding : S/PDIF-poort
    S/PDIF-poort
    Afbeelding : Mini TOSLINK of 3,5 mm analoge poort
    Mini TOSLINK of 3,5 mm analoge poort
  • Er is een beschikbare voedingsbron voor de HP Wireless Audio-ontvanger.
  • De HP Wireless Audio-zender is niet meer dan 5 meter (16,4 voet) verwijderd van de HP Wireless Audio-ontvanger.
    opmerking:
    Nadat u de initiële installatie heeft voltooid, kunt u de ontvangers en luidsprekers verplaatsen tot 30 meter (98,4 voet) verwijderd van de zender.
  • De HP Wireless Audio Manager is geïnstalleerd op uw computer. Deze software is al geïnstalleerd op sommige HP computers. Om erachter te komen of de software Wireless Audio Manager al is geïnstalleerd, klikt u op Start, Alle programma'sen HP. Kijk vervolgens of HP Wireless Audio Manager wordt weergegeven.
    Afbeelding : Zoeken naar HP Wireless Audio Manager
    Zoeken naar HP Wireless Audio Manager
    Als de software niet op uw computer is geïnstalleerd, kunt u die installeren vanaf de CD die werd geleverd met de HP Wireless Audio-accessoire. Om dit te doen, plaats de CD in het CD/DVD-station op uw computer en volg de instructies op het scherm.
    opmerking:
    Als uw computer geen CD/DVD-speler heeft, zoekt u de software HP Wireless Audio Manager op de website van HP Klantenondersteuning. Zoek naar HP Wireless Audio en open de ondersteuningspagina voor het model van uw apparaat.

HP Wireless Audio instellen in drie stappen

Stap één: De audiozender aansluiten

opmerking:
Als HP Wireless Audio is ingebouwd in uw computer, slaat u deze stap over.
Steek de draadloze audiozender in een beschikbare USB-poort op de computer.
Afbeelding : De draadloze audiozender aansluiten
De draadloze audiozender aansluiten

Stap twee: De audiozender en ontvanger koppelen

Voordat uw computer audio naar uw luidsprekers kan verzenden, moet de audio-ontvanger worden "gekoppeld" aan de audiozender.
opmerking:
Voordat u het koppelingsproces begint, zorgt u ervoor dat het lampje draadloos op uw computer is ingeschakeld.
  1. Plaats de ontvanger dicht bij de zender en sluit het netsnoer aan.
  2. Klik op Start, Alle programma's, HP en vervolgens op HP Wireless Audio Manager.
    Afbeelding : De HP Wireless Audio Manager wordt geopend
    De HP Wireless Audio Manager wordt geopend
  3. Zorg ervoor dat de HP Wireless Audio-ontvanger wordt vermeld in het deelvenster van Beschikbare apparaten. Als deze niet wordt vermeld, controleert u of de ontvanger zich binnen het bereik van 5 meter (16,4 voet) bevindt en stroom krijgt. Klik vervolgens op Opnieuw scannen () om het apparaat te detecteren. Dit kan een aantal minuten duren.
    Afbeelding : Mijn beginscherm voor draadloze audio
    Mijn beginscherm voor draadloze audio
  4. Klik op de knop + naast HP ontvanger in het deelvenster Beschikbare apparaten. Het vak Apparaat koppelen wordt geopend.
    Afbeelding : Het vak Apparaat koppelen
    Het vak Apparaat koppelen
  5. Klik op de knop Koppelen in het vak Apparaat koppelen.
  6. Druk op de knop koppelen op de audio-ontvanger.
    Afbeelding : Locatie van de koppelingsknop
    Locatie van de koppelingsknop
    De koppeling-LED bovenop de audio-ontvanger knippert terwijl de ontvanger probeert te koppelen met een zender. Als de ontvanger met succes is gekoppeld, brandt het LED-lampje constant blauw.
    opmerking:
    Het koppelingsproces kan enkele minuten duren.
    opmerking:
    De draadloze antennes zenden signalen van de zender naar de ontvanger. Voor optimale transmissie houdt u de directe omgeving van de antennes vrij van obstructie.
  7. Klik op OK in het vak Succes!.
    Afbeelding : Het vak Succes!
    Het vak Succes!
    opmerking:
    Het kan een paar seconden tot een paar minuten duren voordat het koppelingsproces is voltooid.
    Als de audiozender en ontvanger met succes zijn gekoppeld, wordt een groene stip weergegeven naast de naam van de ontvanger in het deelvenster Mijn draadloze audio thuis.
    De volgende keer dat u het audioapparaat wilt gebruiken met de HP Wireless Audio-accessoire, hoeft u de zender en ontvanger niet te koppelen.
  8. Koppel het netsnoer los van de audio-ontvanger, verplaats de ontvanger naar uw luidspreker of de locatie van uw stereo thuis, en ga naar de volgende stap.

Stap drie: Aansluiten van de audio-ontvanger op het audioapparaat (luidsprekersysteem)

Afhankelijk van de kabelpoorten op uw audioapparaat heeft u drie opties voor het aansluiten van de audio-ontvanger.
Klik op het plusteken (+) naast de verbindingsoptie die met uw audioapparaat werkt in de lijst hieronder.

Een audioapparaat verwijderen

Om een audioapparaat uit het systeem te verwijderen, klikt u op de knop verwijderen aan de linker onderzijde van het deelvenster. Het audioapparaat verdwijnt uit de lijst Beschikbare apparaten.
Afbeelding : Locatie van de knop verwijderen
Locatie van de knop verwijderen

De instellingen aanpassen

In het deelvenster Instellingen kunt u HP Wireless Audio inschakelen, audioapparaatmeldingen inschakelen, en het deelvenster van het welkomstscherm uitschakelen dat wordt weergegeven als de software wordt gestart.
Om het deelvenster Instellingen te openen, klikt u op de knop instellingen in de linkerbenedenhoek van het scherm Mijn draadloze audio thuis.
Afbeelding : Locatie van de knop Instellingen
Afbeelding : Het deelvenster Instellingen
Het deelvenster Instellingen
Om opties in en uit te schakelen, vink de instelling aan of uit en klik vervolgens op Opslaan.
opmerking:
Als u zich zorgen maakt over de levensduur van de batterij, schakelt u HP Wireless Audio uit wanneer u deze niet gebruikt.

Meerdere audio-apparaten beheren

Gebruik de opties in de knop Groep maken om verschillende sets van luidsprekers te beheren alsof het één apparaat is. Bijvoorbeeld, als u naar de dezelfde muziek in de woonkamer en in de slaapkamer wilt luisteren, kunt u luidsprekers in beide ruimten groeperen. Door het groeperen ontvangen alle audio-apparaten hetzelfde draadloze signaal uitgezonden vanaf uw computer en spelen die uw audio-invoer tegelijkertijd af.
Afbeelding : Locatie van de knop Groep maken
Locatie van de knop Groep maken
opmerking:
De knop Groep maken is uitgeschakeld, tenzij er twee of meer apparaten zijn gekoppeld aan uw computer. Een lijst van deze gekoppelde apparaten wordt weergegeven in het deelvenster Mijn draadloze audio thuis.
Voer de volgende stappen uit om uw draadloze audio-apparaten te groeperen.
  1. Klik op Groep maken. Het deelvenster Groep maken/bewerken wordt geopend.
  2. Klik op het selectievakje naast elk apparaat dat u wilt toevoegen aan de groep.
    opmerking:
    Daarnaast kunt u de opties gebruiken in het deelvenster Groep maken/bewerken om een naam toe te wijzen aan de groep of om een apparaat uit de groep te verwijderen.
  3. Klik op Groep maken. De luidsprekersets in deze groep spelen nu tegelijkertijd.

Pictogrammen en knoppen gebruikt in de HP Wireless Audio Manager

De volgende tabel laat elke knop zien die wordt gebruikt in de HP Wireless Audio Manager met een korte beschrijving van de functie.
Pictogram of knop
Functie
Klik om een beschikbaar apparaat toe te voegen aan Mijn draadloze audio thuis.
Klik om ongewenste apparaten te verwijderen.
Klik om opnieuw te scannen om meer beschikbare apparaten te vinden in het gebied, of om een sterker draadloos signaal te krijgen.
Als de naam van het apparaat wordt weergegeven in de lijst, maakt het onderdeel uit van uw home-audiosysteem. Als het vakje is aangevinkt, zal audiostreaming plaatsvinden naar dat apparaat of die groep.
opmerking:
Apparaten worden vermeld op productnaam. Om een apparaat te hernoemen, selecteert u de naam in de lijst en klikt u op Bewerken.
Apparaten zijn kleurgecodeerd door signaalsterkte.
  • Groen: Sterk signaal. Rood: Zwak signaal.
  • Geel: Matig sterk signaal.
  • Rood: Zwak signaal
Klik op de knop Instellingen om het volgende te doen:
  • Apparaten verwijderen uit Mijn draadloze audio thuis.
  • HP Wireless Audio inschakelen/uitschakelen.
  • Het deelvenster van het welkomstscherm weergeven.
  • Een melding weergeven wanneer een apparaat is gedetecteerd.
Klik op de Draadloze audio-assistant om een probleem op te lossen.
Klik op de knop Groep maken om verschillende apparaten te beheren als een gesynchroniseerde groep.
opmerking:
De knop Groep maken is uitgeschakeld totdat u twee of meer apparaten vermeld hebt staan in het deelvenster Mijn draadloze audio thuis.

Probleemoplossing

De volgende tabel vermeldt de veelvoorkomende problemen met hun mogelijke oplossingen die u kunt tegenkomen met de HP Wireless Audio-accessoire.
Probleem
Oplossing
De signaalkwaliteit is slecht.
Draadloze signaalinterferentie kan worden veroorzaakt door bedrading in muren, afstand van de signaalbron en conflicten met andere draadloze signalen. Als de signaalkwaliteit slecht is in een gebied van uw huis, probeer het kanaal te veranderen op de luidsprekers, of probeer de fysieke locatie van de luidsprekers te veranderen.
Het aan/uit-lampje op de HP draadloze audio-ontvanger gaat niet branden.
  1. Zorg ervoor dat de netadapter goed is aangesloten op de HP draadloze audio-ontvanger en een stopcontact.
  2. Sluit een ander apparaat aan op het stopcontact om te controleren of het stopcontact functioneert.
De koppeling-LED op de HP draadloze audiozender gaat niet branden.
  1. Zorg ervoor dat alle kabels goed zijn aangesloten op de HP draadloze audio-ontvanger.
  2. Plaats de zender dichter bij de ontvanger tijdens het koppelingsproces.
  3. Verwijder de zender uit de USB-poort, wacht 10 seconden en plaats de zender in een andere USB-poort op de computer.
De koppeling-LED op de HP draadloze audio-ontvanger gaat niet branden.
  1. Volg alle bovenstaande stappen om te zorgen dat de componenten goed zijn aangesloten.
  2. Zorg ervoor dat u de componenten hebt aangesloten volgens de instructies.
De koppeling-LED op de HP draadloze audio-ontvanger gaat branden maar blijft knipperen.
  1. Wacht een paar minuten totdat de componenten de initialisatie hebben voltooid. U moet een audiostream (geluid) horen uit de luidsprekers of uit het home-entertainmentcentrum.
  2. Zorg ervoor dat u de componenten hebt aangesloten volgens de instructies.
De HP draadloze audio-ontvanger zendt geen geluid naar de aangesloten luidsprekers of het home-entertainmentcentrum.
  1. Zorg ervoor dat alle kabelaansluitingen goed zijn aangesloten op zowel de HP draadloze audio-ontvanger als de aangesloten luidsprekers of het home-entertainmentcentrum.
  2. Zorg ervoor dat de HP draadloze audio-ontvanger en de zender goed zijn gekoppeld. Volg de koppelingsprocedure om de zender en ontvanger te koppelen.