• Informatie
    CORONAVIRUS (COVID10) Impact:

door de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus hebben we momenteel langere wachttijden aan de telefoon. Wij raden U aan om onze digitale oplossingen te proberen zoals de Virtuele Agent en onze Diagnostics tools. Op die manier bent u sneller geholpen. Instant Ink klanten verwijzen wij naar instantink.com. Daar worden de meeste van uw vragen beantwoord.

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP OfficeJet 4630, DeskJet 4640 printers - Draadloze printerinstallatie (Mac)

Dit document is van toepassing op HP OfficeJet 4630, 4631, 4632, 4634, 4635, 4636, 4639, DeskJet Ink Advantage 4645, 4646 en 4648 e-All-in-One printers en Mac-computers:
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, sluit u de printer aan op het draadloze netwerk en installeert u de printerdriver en de software via de website van HP op een Mac. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.

Stap 1: De installatie voorbereiden

Voordat u de printer in uw draadloos netwerk installeert, noteert u de netwerknaam en het wachtwoord en schakelt u de router, printer en computer in.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID (Service Set Identifier).
    • Netwerkwachtwoord: Het wachtwoord wordt ook wel de WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode genoemd.
    • Een computer verbonden met uw draadloze netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedband-internet aan, zoals kabel of DSL, voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden. Schakel de printer in en plaats deze tijdens de installatieprocedure dicht bij de computer en binnen het bereik van de router.
  3. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten.

Stap 2: De printer verbinden met het draadloos netwerk

De wizard Draadloos instellen biedt u een eenvoudige manier om de draadloze verbinding met uw printer in te stellen en te beheren.
  1. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop Draadloos .
    Het menu Draadloos verschijnt.
  2. Druk op de selectieknop () naast Instellingen.
  3. Druk op de pijl omlaag om Standaardwaarden herstellen te selecteren en druk op OK.
  4. Druk nogmaals op OK om uw keuze te bevestigen.
  5. Druk op de knop Draadloos en druk vervolgens op de selectieknop naast Instellingen.
  6. Druk op de pijl-omlaag om Wizard Draadloos instellen te selecteren en druk op OK.
    De printer zoekt naar de beschikbare draadloze netwerken.
  7. Druk op de pijl omlaag om de naam van uw draadloze netwerk te selecteren en druk vervolgens op OK.
  8. Volg de instructies op het bedieningspaneel om de printer te verbinden met uw draadloos netwerk.

Stap 3: De driver downloaden en installeren

Download en installeer de meest recente versie van het volledige softwarepakket van uw printer vanaf de website van HP.
  1. Ga naar 123.hp.com.
  2. Typ uw printermodel in het vak Voer eerst het modelnummer van uw apparaat in.
  3. Selecteer uw printer in het vervolgkeuzemenu en klik op Begin.
  4. Klik op Downloaden.
  5. Wanneer de download is voltooid, klikt u op het bestand met de naam xxxx.dmg in de downloadbalk van de browser of in de map Downloads om het installatieprogramma te openen.
    Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de downloadbalk van de browser
    Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de map Downloads op de Mac
  6. Dubbelklik in het venster van het installatieprogramma op HP Inkjet SW.
    HP Inkjet SW in het venster van het installatieprogramma
  7. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
  8. Sluit de software-installatie wanneer dit wordt gevraagd.
    HP Utility wordt geopend.
  9. Selecteer de naam van uw printer in het installatievenster van HP Utility en klik op Doorgaan.
  10. Klik op Printer toevoegen.
    Het venster Toevoegen verschijnt.
  11. Klik op de naam van de printer.
    Zorg dat u de printer selecteert waarbij Bonjour wordt vermeld onder Type.
  12. Klik op het menu Gebruiken of Afdrukken via en selecteer vervolgens de naam van uw printer in het vervolgkeuzemenu.
  13. Afbeelding: Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken
  14. Klik op Toevoegen om de printer toe te voegen aan de lijst.
  15. Klik in het venster Printer toevoegen op Doorgaan.
  16. Volg de instructies op het scherm om de printerinstallatie te voltooien, en klik op Gereed.

Veelgestelde vragen

Bekijk deze lijst met veelgestelde vragen over de installatie en configuratie van uw HP draadloze printer.