HP Deskjet 4625, 4620 printers - Draadloze printer instellen (OS X)

Dit document is van toepassing op HP DeskJet Ink Advantage 4625 en HP OfficeJet 4620, 4622 e-All-in-One-printers op computers met OS X.
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi)-netwerk, installeert u het printerstuurprogramma en de software via de website van HP op een Mac-computer. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.
Stap 1: De installatie voorbereiden
Voordat u de printer in uw draadloos netwerk installeert, verzamelt u de vereiste informatie en controleert u de printer- en computerverbindingen.
  1. Houd de volgende items bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID.
    • Netwerkwachtwoord (WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode)
    • Een computer verbonden met het draadloos netwerk
    • Internettoegang: HP raadt een breedbandverbinding aan, zoals kabel of DSL.
    • Uw printer die draadloos kan worden gebruikt: Plaats de printer tijdens de installatie dicht bij de computer.
  2. Zorg dat de printer, de router en de computer zijn ingeschakeld en dat de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden.
  3. Ontkoppel de USB- of Ethernet-kabel die op de printer is aangesloten.
Stap 2: Draadloze instellingen van de printer naar de fabrieksinstellingen herstellen
Om alle bestaande draadloze instellingen te verwijderen, herstelt u de printer naar de standaard fabrieksinstellingen.
  1. Druk op de knop Draadloos op het bedieningspaneel van de printer.
    Het menu Draadloos verschijnt.
  2. Druk op de knop Setup .
    Het menu instellingen wordt weergegeven.
  3. Druk op het vak pijl omlaag en selecteer Gereedschappen.
    Afbeelding : Vak pijl omlaag
    Afbeelding: Vak pijl omlaag
    Druk op de knop OK.
  4. Blader omlaag en selecteer Standaardwaarden herstellen.
    Druk op de knop OK.
  5. Zorg ervoor dat het blauwe lampje naast de knop Draadloos knippert en druk op de knop Annuleren om terug te keren naar het hoofdscherm van het bedieningspaneel.
Stap 3: De driver downloaden en installeren
Voltooi de draadloze netwerkverbinding met behulp van de HP software-installatie.
  opmerking:
Oudere HP software is niet compatibel met El Capitan, Yosemite, of Mavericks. Installeer geen software die oudere versies van het Mac-besturingssysteem ondersteunt op een Mac met El Capitan, Yosemite, of Mavericks.
  1. Ga naar 123.hp.com.
  2. Typ uw printermodel in het vak Voer het modelnummer in van uw apparaat om te beginnen .
  3. Selecteer uw printer in het vervolgkeuzemenu en klik op Beginnen.
  4. Klik op Downloaden.
  5. Wanneer de download is voltooid, klikt u op het bestand met de naam xxxx.dmg in de browserbalk downloads of in de map Downloads op de Mac voor toegang tot het installatieprogramma.
    Het installatievenster wordt weergegeven.
    Afbeelding : Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de downloadbalk van de browser
    Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de downloadbalk van de browser
    Afbeelding : Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de map Downloads van de Mac
    Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de map Downloads van de Mac
  6. Dubbelklik in het installatievenster op HP Inkjet SW OSX.
    Afbeelding : HP Inkjet SW OSX in het installatievenster
    HP Inkjet SW OSX in het installatievenster
  7. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
  8. Wanneer het u wordt gevraagd, sluit u de installatiesoftware.
Ga verder met de volgende stap om de draadloze verbinding te configureren.
Stap 4: De draadloze verbinding instellen
Gebruik de software van HP Utility voor het configureren van de draadloze verbinding.
  1. In het installatievenster van HP Utility, selecteert u de naam van uw printer en klik dan op Doorgaan.
  2. Controleer of uw netwerk wordt vermeld op het scherm, klik op Ja, deze instellingen behoudenen klik dan op Doorgaan.
      opmerking:
    Als een ander netwerk dan dat van u verschijnt, kiest u uw netwerk en klik dan op Doorgaan.
  3. Klik in het venster HP Utility wil toegang tot de toets "Wi-Fi-netwerk van HP" in uw sleutelhanger op Toestaan.
  4. Als het scherm Configuratieresultaten wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan.
  5. Klik op Printer toevoegen.
    Het venster Toevoegen verschijnt.
  6. Klik op de naam van de printer.
    Zorg dat u de printer selecteert met Bonjour vermeld onder Type.
  7. Klik op het menu Gebruiken of Afdrukken via en selecteer vervolgens de naam van uw printer in het vervolgkeuzemenu.
    Afbeelding : Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken
    Afbeelding: Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken
  8. Klik op Toevoegen om de printer toe te voegen aan de lijst.
  9. In het venster van het installatieprogramma Printer toevoegen, klikt u op Doorgaan.
  10. Volg de instructies op het scherm om de printerinstallatie te voltooien en klik vervolgens op Gereed.
Veelgestelde vragen
Bekijk deze lijst met veelgestelde vragen over de installatie en configuratie van uw HP draadloze printer.