HP printers - Draadloze printer installeren (OS X)

Dit document is van toepassing op de volgende printers op een Mac (OS X):
Printermodel
HP DeskJet Ink Advantage 4515 e-All-in-One printer
HP ENVY 5535 e-All-in-One printer
HP DeskJet Ink Advantage 4518 e-All-in-One printer
HP ENVY 5539 e-All-in-One printer
HP DeskJet Ink Advantage 5525 e-All-in-One printer
HP Photosmart 5520 e-All-in-One printer
HP ENVY 5530 e-All-in-One printer
HP Photosmart 5521 e-All-in-One printer
HP ENVY 5531 e-All-in-One printer
HP Photosmart 5522 e-All-in-One printer
HP ENVY 5532 e-All-in-One printer
HP Photosmart 5524 e-All-in-One printer
HP ENVY 5534 e-All-in-One printer
HP Photosmart 5525 e-All-in-One printer
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, sluit u de printer aan op het draadloos netwerk en installeert u het printerstuurprogramma en de software via de website van HP op een Mac-computer. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.
Stap 1: De installatie voorbereiden
Voordat u de printer in uw draadloos netwerk installeert, noteert u de naam en het wachtwoord van het netwerk en schakelt u de router, printer en Mac in.
  1. Houd de volgende items bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de Service Set Identifier (SSID).
    • Netwerkwachtwoord: Het wachtwoord wordt ook wel de WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode genoemd.
    • Een computer verbonden met het draadloze netwerk
    • Internettoegang: Voor softwaredownloads, het gebruik van Webservices, en het downloaden van printerupdates raadt HP toegang tot breedbandinternet aan, zoals kabel of DSL.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden. Schakel de printer in en plaats deze dicht bij de computer en binnen het bereik van de router tijdens de installatieprocedure.
  3. Ontkoppel de USB- of Ethernet-kabel die op de printer is aangesloten.
Stap 2: De printer verbinden met het draadloos netwerk
De wizard Draadloos instellen biedt u een eenvoudige manier om de draadloze verbinding met uw printer op de Mac in te stellen en te beheren.
  1. Schakel de printer in als dat nog niet is gebeurd.
  2. Raak op het bedieningspaneel van de printer het pictogram Draadloos aan.
    Het scherm Draadloos overzicht wordt weergegeven.
  3. Raak eerst Instellingen en vervolgens Wizard Draadloze installatie aan.
  4. Volg de instructies op het bedieningspaneel om de printer te verbinden met uw draadloos netwerk.
Stap 3: Het stuurprogramma downloaden en installeren
Download en installeer de meest recente versie van het volledige softwarepakket van uw printer vanaf 123.hp.com.
  opmerking:
Oudere HP software is mogelijk niet compatibel met El Capitan, Yosemite of Mavericks. Installeer geen software die oudere versies van het Mac-besturingssysteem ondersteunt op een Mac met El Capitan, Yosemite of Mavericks.
  1. Ga naar 123.hp.com.
  2. Typ uw printermodel in het vak Voer eerst het modelnummer van uw apparaat in.
  3. Selecteer uw printer in het vervolgkeuzemenu en klik op Begin.
  4. Klik op Downloaden.
  5. Wanneer de download is voltooid, klikt u op het bestand met de naam xxxx.dmg in de downloadbalk van de browser of in de map downloads op de Mac, om het installatieprogramma te openen.
    Het installatieprogramma wordt geopend.
    Afbeelding : Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de downloadbalk van de browser
    Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de downloadbalk van de browser
    Afbeelding : Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de map Downloads op de Mac
    Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de map Downloads op de Mac
  6. Dubbelklik in het venster van het installatieprogramma op HP Inkjet SW OSX.
    Afbeelding : HP Inkjet SW OSX in het venster van het installatieprogramma
    HP Inkjet SW OSX in het venster van het installatieprogramma
  7. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
  8. Sluit de software-installatie wanneer dit wordt gevraagd.
    HP Utility wordt geopend.
  9. Selecteer de naam van uw printer in het installatievenster van HP Utility en klik op Doorgaan.
  10. Klik op Printer toevoegen.
    Het venster Toevoegen verschijnt.
  11. Klik op de naam van de printer.
    Zorg dat u de printer selecteert waarbij Bonjour wordt vermeld onder Type.
  12. Klik op het menu Gebruiken of Afdrukken via en selecteer vervolgens de naam van uw printer in het vervolgkeuzemenu.
  13. Afbeelding : Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken
    Afbeelding: Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken
  14. Klik op Toevoegen om de printer toe te voegen aan de lijst.
  15. Klik in het venster Printer toevoegen op Doorgaan.
  16. Volg de instructies op het scherm om de printerinstallatie te voltooien, en klik op Gereed.
Veelgestelde vragen
Bekijk deze lijst met veelgestelde vragen over de installatie en configuratie van uw HP draadloze printer.