• Informatie

HP notebookcomputers - Overschakelen tussen tabletmodus en desktopmodus (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP notebookcomputers met touchscreen en Windows 10.
De tabletmodus optimaliseert uw apparaat zodat u uw notebook kunt gebruiken zonder muis of toetsenbord. Wanneer de tabletmodus is ingeschakeld, worden apps in volledig scherm geopend en zijn de bureaubladpictogrammen kleiner.

Instellingen van tabletmodus

1. Zoek in Windows naar Instellingen voor tabletmodus en open deze functie.
    Het venster Tabletmodus wordt geopend.
    Venster Tabletmodus
  2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Wanneer ik me aanmeld om te kiezen welke modus het apparaat gebruikt.
    De opties voor de tabletmodus selecteren
    • De juiste modus voor mijn hardware gebruiken: Hiermee schakelt u automatisch schakelen tussen desktop- en tabletmodus op basis van configuratie. Dit is de standaardinstelling.
    • Desktopmodus gebruiken: Hiermee voorkomt u dat uw apparaat de tabletmodus in elke configuratie gebruikt.
    • Tabletmodus gebruiken: Hiermee voorkomt u dat uw apparaat de bureaubladmodus in elke configuratie gebruikt.
  3. Als u wilt dat er een melding wordt weergegeven wanneer de modi van uw notebook zijn ingeschakeld, selecteert u een optie in het vervolgkeuzemenu Wanneer dit apparaat automatisch de tabletmodus in-of uitschakelt.
    Meldingsopties voor de tabletmodus selecteren
    • Vraag mij dit niet en altijd overschakelen: Schakelt automatisch zonder melding of toestemming in. Dit is de standaardinstelling.
    • Vraag mij dit altijd voordat er wordt gewisseld: Hiermee voorkomt u dat het apparaat zonder toestemming overschakelt.
    • Vraag mij dit niet en niet overschakelen: Hiermee voorkomt u dat het apparaat overschakelt of toestemming vraagt.
  4. Schakel de knop in om Taakbalk automatisch verbergen in tabletmodus in te schakelen.
    De taakbalk verbergen selecteren in het venster tabletmodus
  5. Schakel de knop in om Pictogrammen op de taakbalk in de tabletmodus verbergen in te schakelen.
    Pictogrammen op de taakbalk in de tabletmodus verbergen