HP ScanJet Pro 3500 f1 flatbed scanner - Eenvoudige tips voor probleemoplossing

Simple issues such as smudges on the scanning strips or loose cables can cause the scanner to produce fuzzy scans, operate in an unexpected manner, or fail to operate. Always check the following items when encountering scanning problems.
  • Als u een document scant dat later geanalyseerd zal worden met optische tekenherkenning (Optical Character Recognition, OCR), zorg er dan voor dat het origineel duidelijk genoeg is om te worden geanalyseerd.
  • Controleer of de USB-kabel en de kabel van de voedingsadapter goed zijn aangesloten op de achterkant van de scanner en of het netsnoer is aangesloten op een werkend stopcontact of een overspanningsbeveiliging.
  • Controleer of de scanner niet automatisch is uitgeschakeld. Als dit wel het geval is, drukt u op de Aan/uit-knop om de scanner in te schakelen.
    opmerking:
    De instelling auto-uit wijzigen met behulp van HP Scanner Tools Utility (Windows) of HP Utility (OS X).
  • Controleer of de scanner goed op de netvoeding is aangesloten.
    • Controleer of de groene LED op de voedingskast brandt.
    • Als de groene LED niet brandt, controleert u of er spanning staat op het stopcontact of de overspanningsbeveiliging waarop het netsnoer is aangesloten.
    • Als dit het geval is maar de groene LED toch niet brandt, is de netvoeding mogelijk defect. Neem contact op met www.hp.com/support voor assistentie.
  • Als u de foutmelding Scanner niet gevonden krijgt wanneer u probeert om de scanner te gebruiken, schakelt u de scanner uit, wacht u 30 seconden en zet u de scanner weer aan. Als het bericht nog steeds wordt weergegeven, moet de scanner opnieuw worden ingesteld.
  • If the scanner is connected to the computer through a USB hub or through a USB port on the front of the computer, disconnect the scanner and then reconnect it to a USB port on the back of the computer.
  • Windows: zorg dat de knop Scannen is ingeschakeld (zie 'Gebruiksgemak van producten' voor meer informatie).
  • Zet de scanner uit, wacht 30 seconden en zet de scanner vervolgens weer aan.
  • Zorg dat de klep van de documentinvoer gesloten is.
  • Start de computer opnieuw op.
Als de problemen zich blijven voordoen, is het mogelijk dat uw HP-scansoftware, firmware of de bijbehorende stuurprogramma's zijn verouderd of beschadigd zijn geraakt. Ga naar www.hp.com/support om updates voor de software, firmware en stuurprogramma's van uw scanner te vinden.

Test de scanner

Voer de volgende procedure uit om de scanner te testen:
  1. Controleer of de netvoeding op de juiste manier is aangesloten op de scanner en het stopcontact of een overspanningsbeveiliging. Kijk of het groene lampje op de voedingskast brandt om te controleren of de netvoeding werkt.
  2. Als de netvoeding is aangesloten op een overspanningsbeveiliging, controleert u of deze is aangesloten op het stopcontact en is ingeschakeld.
  3. Druk op de Aan/uit-knop om de scanner uit te schakelen, koppel het netsnoer los van de scanner en schakel de computer uit waarmee de scanner verbonden was. Wacht 30 seconden, sluit het netsnoer opnieuw op de scanner aan, druk op de Aan/uit-knop om de scanner aan te zetten en zet dan de computer weer aan.
  4. Voer opnieuw een scantaak uit.

De scanner opnieuw instellen

In de volgende gevallen moet de scanner eventueel opnieuw worden ingesteld:
  • Als u een foutmelding zoals Scanner initialiseren mislukt krijgt wanneer u de scanner gebruikt;
  • Als u de foutmelding Scanner niet gevonden krijgt wanneer u de scanner gebruikt, en het probleem niet kan worden opgelost door de scanner uit te zetten, 30 seconden te wachten en weer aan te zetten.
Volg deze stappen om de scanner opnieuw in te stellen:
  1. Sluit HP Scan Software en HP Scanner Tools Utility.
  2. Druk op de Aan/uit-knop om de scanner uit te schakelen en koppel het netsnoer los van de scanner.
  3. Wacht 30 seconden.
  4. Sluit het netsnoer opnieuw aan en druk op de Aan/uit-knop om de scanner aan te zetten.