• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP printers - Verbindingsfout met USB-scanner (Mac)

Dit document is van toepassing op HP multifunction printers die met een USB-kabel op een Mac-computer zijn aangesloten.
Wanneer u probeert te scannen, wordt de computer of scanner niet gevonden. Een van de volgende communicatie-, scan- of verbindingsfouten wordt weergegeven en het scannen mislukt.
  • Geen scanopties
  • Er deed zich een fout voor tijdens het communiceren met de scanner
  • Computer niet gevonden
  • Kan niet met de scanner communiceren
  • Geen computer gevonden
  • Scanner kon niet worden geïnitialiseerd
  • Scanner niet gevonden
  • Het HP-beeldbewerkingsapparaat kan niet worden gevonden

Stap 1: De pc en printer opnieuw opstarten

Door de computer en printer opnieuw op te starten, kunnen de scanverbinding en scanopties hersteld worden.
  1. Schakel de printer uit.
  2. Zorg ervoor dat het netsnoer van de printer rechtstreeks op een stopcontact is aangesloten en niet op een piekbeveiliger of stekkerblok.
  3. Sluit alle geopende programma's op de computer en sluit de computer af.
  4. Schakel de computer in.
  5. Zet de printer aan.
  6. Probeer te scannen.
Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 2: De USB-verbinding controleren

Sluit de USB-kabel rechtstreeks aan op een andere poort op de computer. Als de problemen aanhouden, koppelt u alle andere apparaten op de andere USB-poorten van de computer los en gebruikt u een andere USB-kabel om de printer aan te sluiten.
  • De USB-kabel opnieuw aansluiten: Ontkoppel de USB-kabel van de printer en de computer en sluit deze vervolgens opnieuw aan.
  • Een andere USB-poort gebruiken: Sluit de kabel aan op een andere USB-poort op de computer. Als u verbinding maakt met een USB 3.0-poort, probeer dan verbinding te maken met een USB 2.0-poort.
    opmerking:
    Zorg ervoor dat u de USB-kabel op een USB-poort aansluit.
    Afbeelding : De USB-kabel aansluiten op de USB-poort
    De USB-kabel aansluiten op de USB-poort
  • De USB-kabel loskoppelen van een USB-hub of dockingstation: Als u een USB-hub of dockingstation gebruikt om de printer aan te sluiten, probeer dan om de kabel rechtstreeks op de computer aan te sluiten.
  • Een andere USB-kabel gebruiken: Gebruik een andere USB-kabel. HP ondersteunt USB-kabels met een lengte van maximaal 3 meter.
  • Andere USB-apparaten loskoppelen: Als u meerdere USB-apparaten hebt aangesloten, voorziet uw computer mogelijk niet voldoende stroom voor de USB-poorten om alle apparaten te kunnen herkennen. Ontkoppel alle andere USB-apparaten die niet worden gebruikt.
    Als het verwijderen van andere apparaten het probleem heeft opgelost, adviseert HP dat u een hub installeert met een eigen voeding, zodat u meerdere USB-apparaten kunt aansluiten.
Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 3: De printer verwijderen en opnieuw toevoegen aan de Mac-computer

De printer uit de afdrukwachtrij verwijderen en vervolgens opnieuw toevoegen om alle mogelijke foutstatussen met de installatie van de printer te verhelpen.
  1. Zoek op de Mac naar Afdrukken en klik vervolgens op Afdrukken en faxen, Afdrukken en scannen of Printers en scanners in de lijst met resultaten.
    Afbeelding : Voorbeeld van het venster Printers en scanners
    Voorbeeld van het venster Printers en scanners
  2. Controleer of de naam van uw printer wordt weergegeven in de lijst Printers. Voer een van de volgende stappen uit, afhankelijk of de printer wordt vermeld of niet.
    • Als uw printer wordt vermeld, moet u de printer verwijderen en opnieuw toevoegen om de communicatie te bevestigen en te controleren of het juiste stuurprogramma is gebruikt. Klik op de naam van uw printer, klik op het minteken , en verwijder vervolgens de printer. Zodra de printer is verwijderd, klikt u op het plusteken . Klik vervolgens op Printer of scanner toevoegen, klik op de naam van uw printer en ga verder met de overige stappen.
    • Als uw printer niet wordt vermeld, klikt u op het plusteken , Klik vervolgens op Printer of scanner toevoegen, klik op de naam van uw printer en ga verder met de overige stappen.
  3. Klik op het selectievakje Gebruiken of Afdrukken met en selecteer vervolgens de naam van uw printer in het pop-upmenu.
    opmerking:
    Selecteer niet AirPrint maar de naam van uw printer. Als u AirPrint of een algemene stuurprogrammaoptie selecteert in het menu Gebruiken kan dit leiden tot beperkte printerfunctionaliteit.
    Afbeelding : Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken
    Afbeelding: Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken
  4. Klik op Toevoegen om de printer toe te voegen aan de lijst.
  5. Sluit het venster Systeemvoorkeuren.
  6. Probeer te scannen.
Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 4: Verwijder de printerdriver en -software

Problemen met de scanverbinding oplossen door de printersoftware te verwijderen voordat u het nieuwste stuurprogramma opnieuw installeert.
  1. Koppel de USB-printerkabel los van de Mac.
  2. Dubbelklik op het bureaublad op Macintosh HD, klik op Toepassingen en daarna op de map Hewlett-Packard of HP.
  3. Dubbelklik op het HP Uninstaller en volg de instructies op het scherm om de HP software van de computer te verwijderen.
    Wanneer de software is verwijderd, klik op het pictogram van de Prullenbak op het Dock en klik vervolgens op de knop Leeg.
    opmerking:
    Als de HP Uninstaller niet in de lijst met toepassingen wordt weergegeven, gaat u verder met de volgende stap.
  4. Dubbelklik op de map Bibliotheek in Macintosh HD, en dubbelklik daarna op de map Printers.
  5. Klik met de rechtermuisknop (of Ctrl + klik) op de map HP en selecteer Verplaats naar prullenbak.
  6. Dubbelklik op de map PPDs, dubbelklik op de map Inhoud en dubbelklik vervolgens op de map Hulpmiddellen.
  7. Klik met de rechtermuisknop (of Ctrl + klik) op de naam van uw printer in de lijst en selecteer vervolgens Verplaats naar prullenbak.
  8. Klik op het pictogram van de Prullenbak op het Dock en klik op de knop Leeg.
  9. Klik op het Apple-menu en vervolgens op Systeemvoorkeuren.
  10. Klik, afhankelijk van uw besturingssysteem, op Afdrukken en faxen, Afdrukken en scannen, of Printers en scanners.
  11. Klik in de lijst Printers op uw printer en klik vervolgens op de minknop om de printer te verwijderen.
Ga verder met de volgende stap.

Stap 5: De meest recente stuurprogramma's en software verwijderen

Installeer de meest recente stuurprogramma's voor printen en scannen om scanproblemen op te lossen. Afhankelijk van uw printer en het besturingssysteem op uw Mac, werkt de scanfunctie mogelijk niet meer vanaf het bedieningspaneel van de printer.
  1. Zet de printer aan.
  2. Als de printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer. De software-installatie vraagt u indien nodig om de kabel aan te sluiten.
  3. Als de pagina Uw product identificeren om aan de slag te gaan wordt weergegeven, klikt u op Printer, typt u het modelnummer van uw printer en klikt u vervolgens op Indienen.
    De softwareresultatenpagina voor uw printer wordt weergegeven met het standaardbesturingssysteem geselecteerd.
  4. Als u het besturingssysteem wilt wijzigen, klikt u op Wijzigen, selecteert u uw versie en klikt u vervolgens op Wijzigen.
  5. Klik afhankelijk van de weergegeven optie op Downloaden naast HP Easy Start of naast de volledige driver.
  6. Open de map Downloads en open de map HP Easy Start of het bestand .dmg van de volledige driver om de installatie te starten.
  7. Volg de instructies op het scherm om de printerverbinding in te stellen en de software te installeren.
  8. Als u wordt gevraagd om de printer toe te voegen aan de printerwachtrij, klikt u op de naam van uw printer. Klik daarna op het menu Gebruiken of Afdrukken met, selecteer de naam van uw printer in het snelmenu en klik op Toevoegen.
    Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken op het scherm Toevoegen
  9. Keer terug naar het installatieprogramma van HP om de installatie te voltooien.
Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 6: Andere scanoplossingen proberen

Afhankelijk van uw printer en het geïnstalleerde stuurprogramma is het mogelijk dat de scanknop op het bedieningspaneel van de printer niet werkt. Dit betekent niet dat uw printer niet kan scannen. Gebruik in plaats daarvan een van de volgende alternatieve methoden om te scannen vanaf de computer.

Stap 7: Het afdruksysteem resetten

Door het afdruksysteem te resetten kunnen alle scanverbindingsfouten worden opgelost.
  let op:
Door het afdruksysteem te resetten worden alle printers in de wachtrij verwijderd. Dit geldt zowel voor HP als niet-HP printers.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte in de printerlijst en klik op Afdruksysteem resetten...
    Afbeelding : Het afdruksysteem resetten
    Het afdruksysteem resetten
  2. Klik op Resetten in het bevestigingsvenster.
  3. Typ de naam van de beheerder en het wachtwoord en klik op OK.
  4. Wacht met resetten op het afdruksysteem. Als de reset is voltooid worden er geen printers meer in de lijst weergegeven.
  5. Probeer het HP stuurprogramma en de software opnieuw te installeren en voeg de printer toe aan de Mac.
  6. Probeer te scannen.